Türkiye'de ev satışlarında ilk kez oluyor! Krediyle ev alamayan vatandaşlar yeni bir uygulama başlattı

Türkiye'de ev satışlarında ilk kez oluyor! Krediyle ev alamayan vatandaşlar yeni bir uygulama başlattı

Ev fiyatları rekor seviyelere çıktı, kredi faizlerinden dolayı krediyle ev almak ise hayal oldu. Durum böyle olunca krediyle ev alamayan vatandaşlar yeni bir uygulama başlattı. İşte, ev almak isteyenlerin yeni yöntemi…

Ev fiyatları ve kredi faizlerindeki artıştan dolayı ev almak neredeyse hayal oldu. Bu durum ise büyükşehirlerde ev satışlarını durma noktasına kadar getirdi. İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konut kredilerindeki faiz artışını işaret ederek, "Konut kredileri 0.69'lardan 3'lerin üzerine çıktı. Bu faizlerle ev kredisi kullanmak imkansız” dedi.

TAKAS YÖNTEMİNE BAŞVURUYORLAR

Show Haber’deki habere göre Emlakçılık yapan Bedri Yılmaz, yaşanan durgunluğu ve çözüm arayışını şöyle anlattı: "Araç ile takas etmek isteyenler var, başka bir ev veya arsa ile takas etmek isteyenler var. Onlarla takasa giriliyor şu an. Eskiden biz afiş astıktan sonra telefonlarımız susmazdı. Şimdi artık, yazılar camlarda solmaya başlıyor."

krediyle-ev-alamayan-1.jpg

Neredeyse 35 yıllık tecrübesi bulunan Yılmaz, bu tarz takas durumuna daha önce hiç denk gelmediğini ancak son zamanlarda bu takas durumunun çok fazla arttığını dile getirdi. Fakat uzmanlar, takas yönteminin de piyasadaki durgunluğa çözüm olmayacağı görüşünde. Emlak sektörünün yeniden hareketlenmesi için en azından ilk kez ev alacaklara kamu bankalarının uygun faiz oranı ile kredi fırsatının sunulması gerektiğini vurguluyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN