Türk kargo şirketi iflas etti, sahibi batarken bir de özel jet tuttu! Mahkeme son kararı verdi: Alacaklıların ise eli boş kaldı…

Türk kargo şirketi iflas etti, sahibi batarken bir de özel jet tuttu! Mahkeme son kararı verdi: Alacaklıların ise eli boş kaldı…

Geçtiğimiz aylarda mahkemeye konkordato talebinde bulunan Türk kargo şirketi iflas etti, sahibi batarken bir de özel jet tuttu. Mahkemeden şirketle ilgili son karar çıkarken, alacaklıların ise eli boş kaldı…

Son yıllarda internet üzerinden alışveriş rakamları rekor kırıyor ancak buna rağmen kargo şirketlerinin ekonomik sıkıntıları da artmaya devam ediyor. Taşıma masraflarındaki artışla beraber Türkiye’nin en ünlü kargo firmaları küçülme yoluna giderken, e-ticaret siteleri ile futbol kulüpleriyle yürüttüğü çalışmalar ile adından söz ettiren GKN Kargo’nun iflas ettiği bilgisi geldi.

Ocak ayında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato talebinde bulunan şirket, yaşadığı ekonomik sıkıntıları atlatmak için süre istemişti. Sunulan projede şirketin tekrardan toparlanabileceğine ikna olmayan mahkeme, mali sıkıntılar yaşayan şirkete yaptığı komiser ataması sonucunda nihai karara vardı.

gkn-kargo-iflas-2.jpg

MİLYONLARCA DOLARLIK BORÇ SONUNU GETİRDİ

Mahkemenin iflas kararı verdiği GKN Kargo’nun güncel borcunun 563 milyon lira olduğu öğrenildi. Nisan ayının ilk haftasında yapılan duruşmaya şirketten alacağı olan birçok kişi katılırken, şirketin avukatları, kesin mühlet talep etti. Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ile Mali Müşavir Canan Koçyiğit’ten oluşan komiser heyetinin imzasını taşıyan 39 sayfalık raporda, “Şirketin geçici mühletten faydalandığı her gün alacaklıların durumu daha da kötüye gitmekte” denildi.

Söz konusu rapora göre kararını veren mahkeme, şirketin iflasına hükmederek tasfiye sürecini başlattı. Fakat şirketin tüm şubeleri uzun zamandır boşaltılırken, şuan 2 araç dışında şirkete ait hiçbir varlığın bulunmadığı kaydedildi.

gkn-kargo-iflas-1.jpg

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ DA ALACAKLILARDAN

563 milyon TL’lik borcun yaklaşık 50 milyonu ise içlerinde Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep Spor ile Şanlıurfa Spor’un da yer aldığı kulüplerin alacaklarından oluşmakta.

ŞİRKET BATTI O ÖZEL JET TUTTU

Şirketin kayıtlarda 2 araç dışında mal varlığı olmadığı söylense de şirketin sahibi Gökhan Akyürek’in, konkordato talebinden 2 hafta önce, özel jet kiralayarak seyahat ettiği bilgisi de dava dosyasında yer almıştı. Akyürek’i, özel jet ile Urfa’dan İstanbul’a götüren Vatanjet Havacılık A.Ş 29.000 TL’lik alacağını tahsil edemediğini de mahkemeye iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN