Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur

Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'deki vatandaşları kastederek, “Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” dedi. Bu ifadelere sosyal medyadan tepki yağdı. Bazı sosyal medya kullanıcıları Şimşek'i sömürge dönemi valilerine benzetti. Bazıları, “Bu ifadeleri ancak bir sömürge valisi kullanır” dedi.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün ABD'de düzenlediği Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik politikalarını anlattı. Ancak Şimşek'in, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ifadesi, sosyal medyada kısa sürede yayılarak büyük bir eleştiri topladı. Bu ifadelerin ardından bazı kullanıcılar tarafından "sömürge valisi" benzetmesi yapıldı.

'SÖMÜRGE VALİSİ TAVRI'

Şimşek, forumda Türkiye'nin ekonomik reformlarını ve Orta Vadeli Programın (OVP) amaçlarını detaylandırdı. Ancak, Türkiye'deki "yerel halk" ifadesi kullanarak yaptığı konuşma, yerel halkın tepkisini çekti. Sosyal medya kullanıcıları, Bakan Şimşek'in ifadelerini, Türk halkını dışlayıcı ve üstten bir dil kullanarak, "sömürge valisi" tavrı sergilemekle kıyasladı.

SOSYAL MEDYA VE HALK TEPKİSİ

Şimşek'in sözleri sonrasında, birçok sosyal medya kullanıcısı durumu eleştirel bir şekilde değerlendirdi. Kullanıcılar, Şimşek'in halkı ekonomik gerçekler konusunda "ikna etmeye" çalışmasını, yönetimlerin halkı bilgilendirme ve katılımcı politikalar izlemesi gerektiği yönünde değerlendirilen modern demokratik anlayışa aykırı buldu. Ayrıca, bu ifadelerin halkın ekonomik algısını manipüle etmeye yönelik olduğu yorumları yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN