Elinde dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer tarih vererek üstüne basa basa uyardı: Büyük zarar edecekler...

Elinde dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer tarih vererek üstüne basa basa uyardı: Büyük zarar edecekler...

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de sabit tutmasının ardından dolar kurunda dalgalanmalar başladı. Yeni yılda da rekor üstüne rekor kıran dolar\TL yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar 'Dolar alınır mı satılır mı? Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den tarihi uyarı geldi. Elinde dolar olanlar dikkat! Geçer tarih vererek üstüne basa basa uyardı. Büyük kayıplara hazır olun.

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar\TL 33 bandına dayanmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar daha da yükselecek mi? Dolara yatırım yapılır mı?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yeni bir uyarı geldi. Elinde dolar olanlar dikkat! Selçuk Geçer tarih vererek üstüne basa basa uyardı. Büyük çöküşe hazır olun. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken dolar tahmini...

SELÇUK GEÇER ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun daha da artması ve bu durumda hiçbir makroekonomik müdahale yapılmaması durumumda doların 50 TL'ye kadar çıkabileceği ifade etti. Geçer, dolar için tahminde bulunarak, "Eğer bu seviyenin altında doları tutmaya devam ederseniz, büyük zarar edersiniz. Ülkeyi ve vatandaşı ciddi anlamda sıkıntıya sokarsınız. 30, 32, 35 veya 29 seviyelerinde doları tutabilirler mi? Belki tutabilirler. Ancak bunun bedeli korkunç bir bütçe açığı olur, korkunç faiz ödemeleri olur" şeklinde konuştu.

yeni-proje-2024-04-30t100000-964.jpg

30 NISAN DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 32.4587 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 32.4489 liradan, satış fiyatı ise 32.4686 liradan işlem görüyor.

yeni-proje-2024-04-30t100018-635.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönündeydi. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN