Bunlar iyi günlerimiz! Ünlü ekonomist ete gelecek yeni zam için tarih verdi: Yüzde 50 zammı duyan markete koşuyor

Bunlar iyi günlerimiz! Ünlü ekonomist ete gelecek yeni zam için tarih verdi: Yüzde 50 zammı duyan markete koşuyor

Sık sık zamlanan et fiyatlarına yeni bir zam haberi daha geldi. Ünlü ekonomistten et fiyatlarına ilişkin çok önemli açıklamalar geldi. Ete gelecek olan yeni zammın tarihini verirken ‘bunlar iyi günlerimiz’ dedi.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde zam geleceğini söyleyen Solakoğlu, “bugünlerimiz daha iyi günlerimiz” dedi ve zam oranını da paylaştı. Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına yaptığı çarpıcı açıklamalarda yüzde 25 zamma dikkati çekti.

yeni-proje-13.jpg

ET FİYATLARINDA YÜZDE 40-50 ARTIŞ

Solakoğlu, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında şunları söyledi:

“Türkiye’de fiyat tırmanışı daha yeni yeni başlıyor. Bugünlerimiz daha iyi günlerimiz. Ben size çok buradan ifade edebilirim. Yılsonuna kadar et fiyatlarında %40-50 artışı göreceksiniz. Çünkü Türkiye’de hayvan kalmadı, anaç hayvanlar kesildi. 5 yıl üst üste zararına üretim yaptırıldı. Ve inanır mısınız biz sayım yaptırdık, tek tek her köydeki ahırda sayım yapıldı. Devletin tek güvendiği sisteme göre yüzde 40 hayvan sayısı altındaydı.”

yeni-proje-14.jpg

GÜN AŞIRI ZAM GELİYOR

Uzman isim, ete sürekli gelen zamlara isyan ederek, “Onların söylediği rakama gelmek için neredeyse yüzde yüz büyümemiz gerekiyor. Ki o bile yetmiyordu. Sadece bu hafta %10-15 zam bir daha geldi. Yarın kasaba gidin. 3 gün önceki kıyma fiyatıyla 3 gün sonraki kıyma arasında en az %10-15 fark var. Bunu tutmaları mümkün değil. Diğer ülkelerde enayi değil. Türkiye et ithalatında dünya fiyatlarını dahi arttırıyor. Çünkü çok mala ihtiyacımız var” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN