Babacan'dan Merkez'in kasasında eksi rezerv uyarısı

Babacan'dan Merkez'in kasasında eksi rezerv uyarısı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya'nın Ukrayna'ya girmeden önce hazırlık yapıp savaş halinde kendisine uygulanacak ekonomik yaptırımlara karşı tedbir aldığını söyledi. Babacan, "Elin adamı Ukrayna'ya girmeden 600 milyar dolar biriktirdi. Biz ne yaptık, şu anda Merkez Bankası'nın rezervi net eksi 55 milyar dolar" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının üzerinden iktidarı eleştirdi. Babacan, “Güçlü ve hazırlıklı olmak zorundayız. Mesela Merkez Bankamızın rezervlerini güçlü tutmak zorundayız. Elin adamı Ukrayna’ya girmeden önce 600 milyar dolarlık döviz rezervini biriktirdi, ondan sonra girdi. Biz ne yaptık” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin yedinci olağan genel kurulunda konuştu. Partinin paylaştığı görüntülere göre Babacan, özetle şunları söyledi:

“ÜLKEMİZİ GENÇLERİN YAŞAMAK İSTEDİĞİ BİR ÜLKE YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Bu ülkenin en büyük beka sorunu gençlerin yarınlarını bu ülkede değil, başka ülkelerde hayal etmeleridir. Ülkemizi, yeniden gençlerin yaşamak istediği bir ülke yapmak için çalışmak zorundayız. Devletiyle, siyasi partileriyle, sivil toplumuyla hep beraber bunu başarmak zorundayız.

"DOĞRUNUN YANINDA DURURSANIZ GENÇLER DOĞDUĞU TOPRAKLARDA YAŞAMAK İSTER"

Bu ülkeyi her şeyiyle güçlü kılmamız lazım. Ekonomisiyle, ordusuyla ve en önemlisi itibarıyla güçlü kılmamız lazım. İtibarın, sözün gücü ve güvenilir ülke olmak her şeyden kıymetli. Dünyaya ‘Türkiye yalpa yapmaz, kimseyi yanıltmaz, dimdik ve her zaman doğrunun ve adaletin yanında durur’ dedirtmemiz lazım. İtibarlı bir ülkenin sadece sözüyle dünya üzerinde ne kadar etki yapabileceğini gördüm. Yeri gelir; ekonominizin de ordunuzun da çok daha üzerinde etkiyi sözle yapabilirsiniz. Her daim adaletin, doğrunun ve hakkın yanında durmanız lazım. Ancak böyle etkili olabilirsiniz. Ancak böyle gençlerimiz ‘Benim yaşamak istediğim ülke burası. Doğduğum topraklarda yaşayacağım. Yarınlarımı burada kuracağım’ der.

"ELİN ADAMI UKRAYNA’YA GİRMEDEN 600 MİLYAR DOLAR REZERV BİRİKTİRDİ"

Güçlü ve hazırlıklı olmak zorundayız. Mesela Merkez Bankamızın rezervlerini güçlü tutmak zorundayız. Elin adamı Ukrayna’ya girmeden önce 600 milyar dolarlık döviz rezervini biriktirdi, ondan sonra girdi. Biz ne yaptık? Daha ortada daha pandemi yok...Enerji krizi yok… Merkez Bankası’nın yıllarca bu ihracat yapan işçilerimizin alın teriyle biriken dövizleri eksi 55 milyar dolara indi. Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini 28 milyar dolardan almıştık, 136 milyar dolara çıkartmıştık. Şu anda net eksi 55. Ve bu sorunlar olmadan önce olmuştu maalesef.”

HAMASET ELEŞTİRİSİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Devletin gücünü gösteren, tutarlılık ve kararlılıktır. Bu iktidar, ülkemizi hamaset alanına sıkıştırarak zayıflatmıştır” açıklamasını yaptı.

ali-babcan-hamaset.png

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya’nın Avrupa Konseyi’ndeki temsil haklarının askıya alınması için yapılan oylamada Türkiye’nin çekimser kalmasını eleştirdi. Babacan, sosyal medya hesabında, şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Erdoğan, dün AB ve NATO’yu Ukrayna’da kararlı bir duruş ortaya koyamamakla eleştirdi. Aynı gün Avrupa Konseyi’nde Rusya oylamasında çekimser kaldı. Devletin gücünü gösteren, tutarlılık ve kararlılıktır. Bu iktidar, ülkemizi hamaset alanına sıkıştırarak zayıflatmıştır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN