Susan Sarandon'dan Filistin'e destek konuşması: Hepimiz özgür olana kadar kimse özgür değil

Oscar'lı Amerikalı oyuncu ve aktivist Susan Sarandon'ın Filistin ve adalet mücadelesine dair yaptığı etkileyici konuşma, sosyal medyada geniş yankı buldu. Sarandon, toplumların düşmanlarının nefret, ırkçılık ve sömürgecilik olduğunu vurguladı.

Aktivist kimliğiyle de tanınan ünlü oyuncu Susan Sarandon, Manhattan'da düzenlenen bir etkinlikte Filistin halkına destek ve global adaletsizliklere dikkat çeken bir konuşma yaptı. Sarandon'ın bu konuşması, sosyal medyada hızla yayılarak büyük ilgi gördü.

Susan Sarandon, konuşmasına güçlü bir giriş yaparak, "Hepiniz hoş geldiniz. Napolyon demiş ki, savaş hükümetin size düşmanınızın kim olduğunu söylemesidir. Devrim ise düşmanı devletin ya da bir başkasının söylemesine gerek kalmadan halkın bizzat kendisinin bulduğu zaman gerçekleşen şeye denir. Biz düşmanımızın kim olduğunu biliyoruz" dedi.

Oyuncu, toplumun karşılaştığı düşmanları şöyle sıraladı:

"Düşmanımız nefrettir, düşmanımız ırkçılıktır, düşmanımız sömürgeciliktir, düşmanımız açgözlülüktür ve düşmanımız haksızlığa sessiz kalmaktır."

'BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ'

Konuşmasında, toplumsal ve küresel sorunlara değinen Sarandon, "Katledilmiş çocukları, açlıktan ölen bebekleri, feryat eden anneleri, ailelerini bulmak için enkazı eşeleyen babaları gördüğünüzde başka tarafa bakanların sessizliği, bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Susan Sarandon, bireylerin seslerini yükseltmelerinin önemini vurgulayarak, "Şimdi, güçlülerin anlatısını bozmak, adalet için mücadele etmek tek başına yapılacak bir iş olabilir, yorucu olabilir, ancak 75 yıldır bunu yaşayan Filistin halkı için Gazze'de, Refah'ta olanlarla karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir" dedi.

'YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

Oyuncu, topluluğa seslenerek, "Uygunsuz gerçekleri söylemek size geçim kaynağınızı kaybettirebilir, arkadaşlarınızı kaybettirebilir, ailenizi kaybettirebilir, ama şimdi bu şemsiye ve insan denizine bakmanızı istiyorum, çünkü biz sizin aileniziz. Yalnız değilsiniz" diye ekledi. Manhattan'da yüzlerce, Amerika Birleşik Devletleri'nde yüz binlerce, dünya çapında milyonlarca insanın Filistin için, adalet için, ateşkes için ayakta olduğunu belirten Sarandon, "Direnmeye devam edecek, örgütlenmeye devam edecek, konuşmaya devam edecek, seslerini yükseltecek milyonlarca insan var ve birbirimizi kucaklamalı, birbirimize teşekkür etmeli ve diğer insanları cesur olmaya ve eninde sonunda tarihin doğru tarafında olduğu kanıtlanacak olan şey için tavır koymaya teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmasını, "Hepimiz özgür olana kadar kimse özgür değildir. YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN!" sözleriyle tamamlayan Sarandon, sosyal medyada viral olan bu konuşmasıyla dünya çapında destek ve takdir topladı.

SUSAN SARANDON KİMDİR?

Susan Sarandon, 4 Ekim 1946 doğumlu Amerikalı bir oyuncu ve aktivisttir. Sarandon, beş kez Oscar adayı olmuş ve 1995 yılında "Dead Man Walking" filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazanmıştır. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, Sarandon sosyal ve politik aktivizmde de önemli bir figürdür. Çeşitli sosyal haklar ve adalet arayışı konularında aktif rol almakta ve dünya çapında birçok insani yardım ve adalet hareketine destek vermektedir. Sarandon, aynı zamanda özellikle kadın hakları, çevre koruma ve mültecilerin korunması gibi konularda da sesini yükselten bir aktivist olarak tanınır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN