Sırbistan baskılara dayanamadı! Kosovalı polis yetkilisi serbest

Sırbistan baskılara dayanamadı! Kosovalı polis yetkilisi serbest

Kosovalı yetkililer, geçtiğimiz günlerde ülkenin Sırbistan ile sınır kapılarından Jarinje’de gözaltına alınan Kosova Polisi Genel Müdür Yardımcısı Dejan Jankovic’in serbest bırakıldığını duyurdu.

Son yıllarda ilişkileri istikrarsız ilerleyen Kosova ile Sırbistan arasındaki bir kriz daha son buldu. Kosova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Sırbistan makamlarınca 17 Nisan’da iki ülke arasındaki Jarinje sınır kapısında gözaltına alınan Kosova Polisi Genel Müdür Yardımcısı Dejan Jankovic’in serbest bırakıldığını duyurdu.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Gervalla-Schwarz, Jankovic’in uluslararası toplumun yaptığı baskının ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

‘SIRBİSTAN’IN İNTİKAM EYLEMİ’

Kosovalı yetkili ayrıca, Jankovic’in gözaltında kaldığı süre boyunca Sırp yetkililer tarafından sorguya çekildiğini belirttiği paylaşımında “Bu gözaltı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Kosova'nın en önemli uluslararası örgütlerden biri olan bu örgüte üye olması yönünde yapılan oylamanın ardından Sırbistan'ın gerçekleştirdiği umutsuz intikam eylemlerinden yalnızca biriydi” ifadelerini kullandı.

DİĞER POLİSLER SERBEST BIRAKILMIŞTI

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan makamlarınca 17 Nisan’da iki ülke arasındaki çeşitli sınır kapılarında ve Sırbistan ile Hırvatistan arasındaki sınır kapılarında Kosovalı Arnavut ve Sırp topluluklarından 10 Kosova polis memurunun gözaltına alındığını, Jankovic hariç tüm polis memurlarının serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı da Jankovic'in "Sırbistan’ın güvenliğine ilişkin kontrollerin gerçekleştirilmesi" gerekçesiyle 48 saate kadar gözaltında kalacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN