Kenya'da sel felaketi: En az 32 kişi hayatını kaybetti

Kenya'da sel felaketi: En az 32 kişi hayatını kaybetti

Kenya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, sellerle birlikte faciaya yol açtı. İlk belirlemelere göre selde en az 32 kişi hayatını kaybetti. Su baskınlarının başkent Nairobi'yi de etkilediği ve bazı yolların kapatıldığı belirtildi. Yetkililer, birçok mahallenin de sular altında kaldığını açıkladı.

Kenya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, sellerle birlikte faciaya yol açtı. İlk belirlemelere göre sellerde en az 32 kişi hayatını kaybetti.

Kenya Kızılhaç tarafından yapılan açıklamada, geçen aydan bu yana devam eden yağışların hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Su baskınlarının başkent Nairobi'yi de etkilediği ve bazı yolların kapatıldığı aktarılan açıklamada, birçok mahallenin de sular altında kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, sellerden etkilenenler için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Kenya Demiryolları, ülke çapında banliyö tren seferlerinin askıya alındığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN