İsrail silahı içeri çevirdi

İsrail silahı içeri çevirdi

Dünyanın gözü önünde Cenin’i kana bulayan Netanyahu’nun ‘zulüm makinesi’ kendisine karşı çıkan İsraillileri de eziyor. Tel Aviv yönetimi, hükümeti protesto edenlerin şiddetle durdurulması için talimat verdi. ‘Şiddet uygulayın’ emrini yerine getirmeyen emniyet müdürü de Netenyahu’nun hedefi oldu. Sınır tanımayan kanlı silaha karşı başkentlerin net tavır alması gerektiği belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan ve sivillerin yaşadığı Cenin kampına dönük İsrail kuşatmasında 12 kişi can verdi. Başkentlerin ‘kınama’yla yetindiği saldırılar sonrası Başbakan Netanyahu “Tek seferlik olmayacak” dedi. Filistin’de kan döken Tel Aviv, hükümet karşıtı İsrail vatandaşlarını hedef haline getirmekten de çekinmedi. Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed, protestoculara şiddet kullanması için baskı gördüğünü açıkladı.

‘DEDİKLERİNİ YAPSAYDIM ACİL SERVİSLER DOLUP TAŞACAKTI’

Görevinden ayrılan Eshed “Taleplere uyup orantısız güç kullansaydım ilkyardım servisleri dolup taşacaktı. Düzeni sağlamak yerine benden tam tersi istendi” dedi. Emniyet müdürünün açıklamaları sonrası Tel Aviv’de çok sayıda eylemci sokaklara indi. Kentin ana otoyolunu trafiğe kapatan göstericiler ile polis arasında arbede çıktı. Emniyet müdürünü hedef alan Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise “Tehlileki sulara girdi” dedi.

CENİN’İ RAHAT BIRAK BİBİ!

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği baskın ve saldırılar, İsrail’in Londra Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Kadınların, çocukların katledildiği ablukayı lanetleyen protestocular ‘Netanyahu Cenin’i rahat bırak’ ve ‘Özgür Filistin’ dövizleri taşıdı.

0707krt01a-tum.jpg

Paralı asker şirketi Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin’in isyan girişimini Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle bastırabilen Rus lider Vladimir Putin’in Ukrayna’da inatla sürdürdüğü işgal sivillerin yaşamına mal olmaya devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rus füzesinin Lviv kentindeki bir apartmana isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü, 34 kişinin yaralandığını bildirdi. Rus füzesinin Lviv kentindeki bir apartmanı vurduğunu aktaran Klimenko, apartmanın 3. ve 4. katlarının hasar gördüğünü kaydetti.

Bakan Klimenko, insanların enkaz altında mahsur kaldıklarına ilişkin bilgilerin olduğunu aktardı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da son 24 saatte Rusya’nın, Ukrayna topraklarına 5 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediği belirtilerek, tüm hedeflerin savunma sistemlerince imha edildiği bildirildi. Bu arada Wagner ayaklanmasının ardından 27 Haziran’da Prigojin’in Belarus’a gittiğini söyleyen Lukaşenko, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Prigojin St. Petersburg’da, Belarus topraklarında değil” dedi.

Rusya’da devlet ve Wagner arasında 24 Haziran’da yaşanan gerilimin ardından, Wagner ayaklanması konusunda arabuluculuk rolünü üstlenen Lukaşenko, 27 Haziran’da Prigojin’in Belarsus’a gittiğini söylemişti. Reuters’ın uçuş takip verilerinden aktardığına göre, Prigojin’e bağlı bir jeti çarşamba günü Moskova’ya gitmek üzere St. Petersburg’dan ayrıldı ve perşembe günü güney Rusya’ya doğru yola çıktı, ancak Wagner liderinin uçakta olup olmadığı net değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN