Elon Musk'tan 14 yaşındaki çocuğa milyonluk dava!

Elon Musk'tan 14 yaşındaki çocuğa milyonluk dava!

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç devi Tesla, yasal mevzuata aykırı biçimde şirketin sembol ve logolarını kullanıldığı iddiasıyla, 14 yaşındaki bir çocuğa milyonlarca dolarlık 'telif hakkı' davası açtı. Tesla markasının logosu olan ürünlerin satıldığı internet mağazasının hesapları dondurulurken, şüphelilierin suçlu bulunmaları halinde para cezası ödeme olasılıklarının yüksek olduğu belirtildi.

"Dünyanın en zengin ikinci adamı" unvanını elinde bulunduran, girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla üç boyutlu yazıcıyla ürettiği Tesla logolu anahtarlıkları internet üzerinden satan 14 yaşındaki bir çocuktan "telif hakları" kapsamında 2 milyon dolar (yaklaşık 65 milyon TL) talep etti.

The Sun'da yer alan habere göre Elon Musk 12 Ocak 2021'de kişisel X hesabından paylaştığı bir iletide, "Adımızı ve logomuzu çalabilirsiniz, sizi muhtemelen dava etmeyiz" ifadelerine yer vermişti.

HESAPLAR DONDURULDU

Habere göre, telif hakkı ihlalinden dolayı Tesla markasının logosu olan ürünlerin satıldığı internet mağazasının hesapları dondurulurken, şahısların suçlu bulunmaları halinde para cezası ödeme olasılıklarının bir hayli fazla olduğu belirtildi.

Tesla şirketi, açılan davanın iddianamesinde, telif hakkı ihlali yapan kişiler tarafından “telafisi mümkün olmayan bir zarara” uğratıldığını savunuyor.

Söz konusu ticari marka sahteciliği davası internetteki alışveriş sitelerinde, yasal mevzuata aykırı satılan logoların kullanıldığı tüm ürünleri kapsıyor. Bu ürünler arasında, Musk'ı bir Tesla Cybertruck kamyonet ve Tesla logosuyla basılmış güneş gözlükleri de var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN