Dev Türk firması iki markayı elinden çıkarıyor: Dünya bunu konuşuyor

Dev Türk firması iki markayı elinden çıkarıyor: Dünya bunu konuşuyor

Türkiye'nin en çok tercih edilen dev firmasından kötü haber! Teknoloji sektörünün parlayan yıldızı radikal bir kararla en çok kullanılan o markalarını elden çıkarıyor. Dünya bunu konuşuyor

NESİBE GÖVEN ATALAY

Pandemi döneminde yıldızı parlayan ve yüksek değere ulaşan Getir, kısa sürede globalleşti. Ancak şirket zararlarını azaltma çabasıyla bazı pazarlarından çekilirken, radikal kararı gündem oldu.

Getir Almanya'daki bir rakibini daha satın alıyor, Getir Almanya'da hangi firmaları satın aldı, Getir Almanya'da hangi firmayı satın aldı

İKİ MARKAYI ELDEN ÇIKARIYOR

Türk teknoloji sektörünün parlayan yıldızlarından Getir, radikal bir yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak, bünyesindeki iki önemli markayı satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Online alışveriş platformu olan ve kısa sürede global bir oyuncu haline gelen Getir, geçtiğimiz yıl satın aldığı ABD merkezli online market FreshDirect ve Türkiye’de popüler araç çağırma servisi BiTaksi'yi elden çıkarıyor.

Sky News'in aktardığına göre, şirketin Abu Dhabi merkezli yatırımcısı Mubadala, bu satışların gerçekleşmesi konusunda oldukça istekli. Şirket, AlixPartners tarafından yürütülen yeniden yapılandırma süreci kapsamında bu adımları atıyor. Getir'in bu kararı, piyasalardaki dalgalanmalar ve artan mali yükler nedeniyle alındığı düşünülüyor.

resim-2024-04-16-160038060.png

PANDEMİ DÖNEMİNİN PARLAYAN YILDIZIYDI

2015 yılında kurulan ve pandemi döneminde hızlı bir yükselişle dikkatleri üzerine çeken Getir, 2022'de 12 milyar dolarlık bir değere ulaşmıştı. Ancak şirket, zararını azaltma çabası içinde İtalya ve İspanya gibi bazı pazarlardan çekilme kararı almıştı. Şu an itibarıyla, İngiltere ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu beş ana pazarda faaliyetlerine devam ediyor.

Bu satışlar, şirketin faaliyet gösterdiği pazarlarda binlerce kişinin işini riske atabilecek köklü bir yeniden yapılanmanın işaretleri olarak değerlendiriliyor. Getir'in, pandemi sürecinde yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği ve önemli sermaye akışı sağladığı bir dönemi geride bırakarak, şimdi mali sürdürülebilirlik ve operasyonel verimlilik arayışında olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN