1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, tramvay, metro, otobüs, marmaray, başkentray, İZBAN...

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, tramvay, metro, otobüs, marmaray, başkentray, İZBAN...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi olacak? Metrobüs, tramvay, metro, otobüs, Marmaray, Başkentray, İzban...

1 Mayıs, dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan, birlik, dayanışma ve adalet mücadelesinin simgesi haline gelmiş önemli bir gündür. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, pek çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilirken, Türkiye'de de işçi ve emekçilerin talepleri ve mücadeleleri ön plana çıkıyor.

1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK MI?

160 yeni metrobüsten 30'u geldi! 'Yeni 300 metrobüse onay yok' - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak mı sorusu gündemi meşgul ediyor. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçen sene, vatandaşlar 1 Mayıs günü metrobüs, tramvay, metro, otobüs, Marmaray, Başkentray ve İZBAN gibi toplu taşıma araçlarına ücretsiz olarak binme fırsatı bulmuştu.

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1 Mayıs İşçi Bayramı ne zaman, nasıl ortaya çıktı? İşte 1 Mayıs'ın hikayesi

1 Mayıs, işçi ve emekçilerin hakları için mücadele ettikleri, birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptıkları anlamlı bir gün olarak kutlanıyor. İlk olarak 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçilerinin sekiz saatlik iş günü talebiyle gerçekleştirdiği yürüyüşle başlayan bu bayram, zaman içinde dünya genelinde işçi sınıfının hakları için mücadele ettiği bir gün haline gelmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN