77. Cannes Film Festivali'nde sinema sektörü çalışanları eylem yaptı

77. Cannes Film Festivali'nin açılış töreni, sinema sektörü çalışanlarının protestosuna sahne oldu. Ünlü isimlerin kırmızı halıda yürüdüğü sırada, sinema çalışanlarından oluşan "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi üyesi bir grup, Festival Sarayı'nın çatışına çıkarak pankart açtı.

Dün açılışı yapılan 77. Cannes Film Festivali'nde sinema sektörü çalışanların pankartlı eylem gerçekleştirdi.

Le Figaro'nun haberine göre, Cannes Festival Sarayı'nda düzenlenen açılış törenine sinema dünyasının ünlü isimleri katıldı. Ünlüler kırmızı halıda yürürken, "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk (Sous les Ecrans la Deche)" kolektifine bağlı bir grup sinema çalışanı, sarayın çatısına çıkarak pankart açtı.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan grup, festival kalabalığının dikkatini çekmek amacıyla ıslık çalarak ve sloganlar atarak eylemlerini gerçekleştirdi. Çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep eden eylemcilere polis müdahale etti.

"EKRANLARIN ARKASINDAKİ YOKSULLUK" GREV ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Festivalin açılışından bir hafta önce, "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi, hem festival çalışanlarını hem de diğer sinema çalışanlarını kapsayan bir grev çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı, etkinliği sekteye uğratabilecek bir grev planlamalarını içeriyordu. Sözleşmeli olarak çalışan film festivali işçileri ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini istiyor.

Dün başlayan 77. Cannes Film Festivali, 25 Mayıs'a kadar devam edecek. Festivalde 22 film Altın Palmiye Ödülü için yarışacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN