O ülkede resmen yasalaştı! Artık "12345" şifresini kullanmak yasak

O ülkede resmen yasalaştı! Artık "12345" şifresini kullanmak yasak

Günümüzde hala kullanılan "12345" gibi basit şifreler, kullanıcı güvenliğini oldukça tehlikeye sokuyor! Şimdi ise o ülkede "12345" şifresini kullanmak yasaklandı...

İngiltere'de, tüm akıllı cihazların minimum güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini belirten yeni yasalar, zayıf parolalarla gelen teknolojilere son verecek. Artık "admin", "123456789", "1q2w3e4r", "asdasd" gibi zayıf şifreler tarih olacak.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri hacklenme ve siber saldırılardan korumaya yönelik tedbirlerin Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini duyurdu. Akıllı telefon, tablet, televizyon, akıllı ev sistemleri ve diğer cihazların üreticileri, internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı korumakla yükümlü olacaklar. Bu da, cihazların varsayılan zayıf şifrelerinin artık daha güçlü parolalarla değiştirilmesi anlamına geliyor.

Passwords to never use | How to create a safe password

Ayrıca, üreticilerin hatalar ve sorunları bildirebilmek için iletişim bilgilerini yayınlamaları ve güvenlik güncellemelerinin tarihlerini şeffaf bir şekilde belirtmeleri gerekecek.

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry'nin açıklamasına göre, tüketicilerin kişisel gizliliklerinin, verilerinin ve paralarının güvende olmasını sağlayacak bu yasalar, dünyada bir ilk olup, İngiltere'nin en güvenli internet ortamını sunan ülke konumuna gelmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN