TMO kabuklu fındıkların satışında düğmeye bastı! İşte beklenen fiyatlar: Talep toplama o tarihte başlıyor!

TMO kabuklu fındıkların satışında düğmeye bastı! İşte beklenen fiyatlar: Talep toplama o tarihte başlıyor!

TMO’dan kabuklu fındıkların satışına ilişkin yeni bir adım atıldı. Edinilen bilgilere göre kabuklu fındıkların talep toplama yöntemiyle satışa çıkarılacağı öğrenildi. Talep toplama işleminin ise o tarihte başlayacağı açıklandı. İşte detaylar…

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), resmi internet sayfası üzerinden bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda faaliyet alanındaki ürünlerle alakalı olarak önlemler alındığı, üretici ve tüketici lehine piyasa düzenleme görevlerinin yerine getirildiği belirtildi. Bu kapsamda stoklarda bulunan kabuklu fındıkların neredeyse 27 bin tonluk kısmının, yüzde 50 sağlam iç fındık esası kapsamında KDV hariç peşin bedel mukabilinde satışa çıkacağı açıklandı. Satış işlemlerinin talep toplama yöntemiyle yapılacağı verilen bilgiler arasında yer aldı.

yeni-proje-74-001.jpg

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN

Ekonomist'te yer alan habere göre, TMO stoklarında bulunan kabuklu fındıkların yaklaşık 27 bin tonluk kısmı hem ülke ekonomisine hem bölge ekonomisine katkı sağlamak için 16 Nisan 2024 Salı günü itibariyle talep toplama yöntemiyle satışa açılacak. Öte yandan söz konusu talep toplama yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde gerçekleşecek.

yeni-proje-75-001.jpg

FİYATLAR BELİRLENDİ

Levant kalite kabuklu fındıklar için 2023 mahsulünün kilogramı 130 lira, 2022 mahsulünün kilogramı ise 124 lira olarak belirlendi.

Her bir firma talep ettiği ürün miktarına karşılık gelen ücretin yüzde 10’unu TMO hesaplarına yatırarak dekont bilgileri ile beraber 22 Nisan Pazartesi mesai bitimine kadar ürün almak istedikleri baş müdürlüklere yazılı müracaatta bulunması gerekecek. Bunun yanı sıra ürün bedelini yatıran firmalar 24 Nisan itibariyle teslimatlarını almaya başlayacak.

Numune talep edilmesi halinde, KDV hariç kilogramı 200 liradan en az 5 kilogram olacak şekilde verilecek. Satışlar, Trabzon, Ordu, Samsun ve Sakarya Başmüdürlüklerinden yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN