Yunus Akgün kimdir? Yunus Akgün nasıl keşfedildi? Galatasaray'da ne kadar kazanıyor?

Yunus Akgün kimdir? Yunus Akgün nasıl keşfedildi? Galatasaray'da ne kadar kazanıyor?

Yunus Akgün Alanyaspor maçının ardından Fatih Terim'e teşekkür etti. Aytemiz Alanyaspor karşısında 83. dakikada maça giren Yunus Aygün karşılaşmadan sonra Terime teşekkür etti. Galatasaray'ın genç oyuncusu Yunus Aygün kimdir? Yunus Aygün nasıl keşfedildi? İşte Aygün hakkında merak edilen tüm detaylar...

Yunus Aygün Galatasaray Alanyaspor maçındabir ilk yaşadı. Galatasaray'ın 18 yaşındaki genç yıldızı ilk kez süper Lig maçında forma giydi. Yunus Aygün ilk maçından sonra Fatih Terim'e teşekkür etti. Yunus Aygün'ün oynadığı maç 18 yıl önceki Galatsaray Gençlerbirliği maçına benzetildi. 9 Nisan 2000 yılında oynanan maçta 6-0 bitmişti. Dün akşam Galatsaray ve Alanyaspor karşılaşmasıda 6-0 aslanın galibiyeti ile bitmişti. Bu özel maçtan sonra futbolseverler 'Yunus Aygün kimdir?Yunus Akgün nasıl keşfedildi ve ne kadar kazanıyor?' sorularının yanıtını merak etmeye başladı. İşte Yunus Akgün hakkkında merak edilen tüm detaylar. 

YUNUS AKGÜN'ÜN İLK MAÇINDA NELER YAŞANDI?

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, evinde Alanyaspor'u farklı geçerek mücadeleyi 6-0 kazandı. Türk Telekom Stadyumu'ndaki karşılaşma yüksek tempoda başlarken Galatasaray, 36. dakikada Fernando'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. İkinci yarı ise adeta tek kale oynayan sarı kırmızılar adeta gol oldu yağdı... 49. dakikada Sinan Gümüş, 53'te Eren Derdiyok, 56 ve 84'te Emre Akbaba, 82. dakikada ise Onyekuru meşin yuvarlağı rakip kaleye göndere isimler oldu. Öte yandan 69'da Galatasaray lehine penaltı veren Halil Umut Meler, VAR'a bakıp penaltıyı iptal etti. Karşılaşma 6-0 sona ererken Galatasaray 3'te 3'le puanını 9 yaptı. Alanyaspor ise henüz ligde puanla tanışamadı.

YUNUS AYGÜN DÜN AKŞAM ÖZEL BİR GECE YAŞADI

Galatasaray, evinde Alanyaspor'u 6-0 gibi bir farkla yendi. Dün gece yaşanan galibiyetin bir benzeri de yaklaşık 18 yıl önce 9 Nisan 2000'deki Galatasaray Gençlerbirliği maçında yine 6-0'lık bir galibiyet alınmıştı. Yunus Akgün o senelerde daha dünyada bile değildi. Yunus Aygün Galatasaray forması ile oynadığı ilk Süper Lig maçında 18 yıl önceki gibi 6-0 kazandı. Bu tesadüfte gecenin ayrıntısı oldu.

Yunus Aygün 'Çok heyecanlıydım. Öncelikle bana şans veren güvenen Fatih Hocama çok teşekkür ediyorum. Güzel bir galibiyet aldık inşallah böyle güzel galibiyetler ile zirvede oluruz. Tabiki ağbeylerim olmasa böyle performans sergileyemezdim. Sinan Ağbey ile yakınım onu örnek alıyorum. Umarım onun gibi goller atarım onun gibi asistler yaparım' dedi. 

YUNUS AKGÜN KİMDİR? 

Yunus Akgün Galatasaray'ın kanat oyuncusu. Fatih Terim'in yeni keşfi Yunus Akgün oyun yapısı ve fiziğiyle Griezmann'a benzetiliyor. Yunus Akgün'ün bilinmeyen hikayesini sizler için derledik. 

Yunus 7 Temmuz 2000 doğumlu ve 1.73 boyunda. Forvet ve kanatlarda oynayabiliyor. Fatih Terim'in yaz kampına götürdüğü Yunus Akgün hocasını mahçub etmedi ve hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti.

18-08/28/yunus-akgun.jpg

YUNUS AKGÜN NE KADAR KAZANIYOR?

Yunus Akgün Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Genç oyuncu Galatasaray'dan aylık 1.600 TL kazanıyor. Orta halli bir ailenin çocuğu olan yıldız adayı geçtiğimiz yaz tatil yapmadan bireysel antrenör eşliğinde yeni sezona hazırlandı.

18-08/28/yunus-akgun-fatih-terim.jpg

YUNUS AKGÜN'DE FATİH TERİM ETKİSİ

Fiziki yapısı ve oyun tarzıyla Fransızların dünyaca ünlü yıldızı Antoine Griezmann'a benzetilen Yunus Akgün 2000 yaş grubunun en potansiyelli oyuncularından biri.

Yunus Akgün'ün yer aldığı 2000 grubu Fatih Terim'in özel ilgilendiği bir grup. Şuan Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olarak görev yapan Nedim Yiğit ve diğer alt yapı hocalarının bu grubun yetişmesinde büyük emekleri oldu.

YUNUS AKGÜN'Ü ADEM YEŞİL KEŞFETTİ

7 yaşında U10 yaş gruplarıyla maçlara çıkan minik Yunus'u ilk keşfeden isim amatör kulüplerden büyük takımlara bir çok futbolcu kazandıran emektar hoca Adem Yeşil...

Yunus'u Galatasaray'a alınması isteyen ise dönemin alt yapı antrenörü Serhat Galimane oldu. Şuanda Boluspor'da Sait Karafırtınalar'ın yardımcılığını yapan Serhat Galimane o günleri Fanatik'e anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN