23 Kasım 2024 Cumartesi
Altın
3005.805
%1.82
BIST
9549.89
%1,94
Dolar
34.5348
%0.14
Euro
36.0249
%0.48
18°
İstanbul
Hafif yağmur
Güncel
Yazarlar
Dünya
Ekonomi
Spor
Hayat
Karar Tv
Foto Galeri
Görüşler
Resmi İlanlar
Foto Galeri
Hayat
Capsler
Spor
Teknoloji
Nostalji
Gündem
Ekonomi
Kültür Ve Sanat
SON DAKİKA :
Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul ve Ankara'ya kar uyarısı: Trafiğe çıkarken iki kere düşünün
Depremzede öğretmen: Tek tesellimiz öğrencilerimiz
İstanbul'u lodos vurdu: Uçaklar iniş yapamadı, vapur seferleri iptal edildi
Bursa'da trajikomik olay: Lodostan sürüklenen kamyonet evin salonuna girdi
Bafra lahanasına rakip geliyor! O ilimizin lahanası tescillendi: Bir tanesi 40 ile 50 kilogram geliyor
Türkiye, dünyanın en sinirli ikinci ülkesi: 'Enflasyon ve otoriterleşen yönetim öfke düzeyini artırdı'
Çaycıya arabayla çarptı, sopayla dövdü, benzinle yakmaya çalıştı... "Öldürme kastım yoktu"
BUDO seferleri bir bir iptal ediliyor! Boşuna evden çıkmayın: İşte iptal edilen seferler
Meteoroloji 5 ili uyardı! Lapa lapa kar geliyor: Sabah saatlerinde başlayacak, 20 santimi bulacak
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kar, fırtına, sağanak...
Anasayfa
Foto Galeri
Gündem
Yeni Meclis'in dikkat çeken kadın milletvekilleri
24/06/2015 12:24
Yeni Meclis'in dikkat çeken kadın milletvekilleri
Yüksek Seçim Kurulu'na tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin ardından meclis giren kadın milletvekili sayısı 90'a yükseldi. İşte yeni Meclis'in dikkat çeken kadın milletvekilleri...
1
/16
Ravza Kavakçı KanAK Parti'nin kadın milletvekilli arasında en dikkat çeken isim hiç kuşkusuz bir zamanla ablası da milletvekili olan Merve Kavakçı'nın kız kardeşi Ravza Kavakçı Kan. 1999'da Fazilet Partisi'nden meclis giren fakat Meclis'te and içme törenine sırasında Bülent Ecevit başta olmak üzere milletvekillerinin lincine uğrayan Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan da meclise girdi. Başarılı bir akademik geçmişi bulunan Dr. Kavakçı Kan, Teksas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Ayrıca Boğaziçi ve Washington DC Howard Üniversitesileri'nde de yüksek lisans ve doktora yaptı.
2
/16
Bennur Karaburun2 yıl önce çekilen bir fotoğrafla, gündeme gelen engelli vatandaş Bennur Karaburun meclise girdi. "İnsanlık ölmedi" manşetleriyle gazetelere taşınan Karaburun, AK Parti'nin Bursa'dan 9.sıra milletvekili adayı oldu. 23 yaşında geçirdiği trafik kazasıyla yatalak kalan, 2006'da ise iki kök hücre ameliyatıyla kısmen de olsa iyileşen 42 yaşındaki Karaburun, AK Parti'nin en dikkat çeken kadın milletvekillerinden biri.
3
/16
Fatma BenliAK Parti'nin hem kadın hem de başörtülü milletvekili biri de hukukçu Fatma Benli oldu. 28 Şubat döneminde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bırakmak zorunda kalan Benli, İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi. Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili 500 Müslüman'ı" listesinde yer alan Benli, Ekim 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kuruluna atandı.
4
/16
Leyla Şahin 28 Şubat döneminde yaşanan başörtüsü olayları sırasında mağdur edilmiş binlerce kadın biri olan Leyla Şahin'de AK Parti'den milletvekili oldu. Konya'dan milletvekili seçilen Şahin, 28 Şubat'ın simge isimlerinden biri. 28 Şubat sürecinde yapılan yasaklara ve zulümlere direnen Şahin, Türkiye'deki başörtü yasağını Avrupa'ya taşıyan ilk isimdir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuran Şahin, başörtü yasağının 'insan hakkı ihlali' olduğu gerekçesiyle yaşanan mağduriyeti tüm dünyaya duyurmuştu. 1973 doğumlu Şahin, aynı zamanda doktor.
5
/16
Özlem ZenginAK Parti'nin İstanbul 3. bölge meclise giren Özlem Zengin partinin önemli kadın figürlerinden biridir. Hukukçu kimliği ile dikkat çeken Zengin, 2012'den beri AK Parti'nin İstanbul Kadın Başkanlığı görevini yürütmekte. stanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi (KAMER)'i kuran Zengin, AK Parti'nin kurulduğu yıldan beri, parti içinde çalışmalarını sürdürüyor.
6
/16
Şafak PaveyCHP'nin aday belirleme sürecinde isim en çok tartışılan kadın adaylardan biri olan Şafak Pavey'de meclise girdi. Aday olacak mı olmayacak mı tartışmalarına neden olan Pavey, İstanbul 1. bölgeden 1. sıradan aday olarak gösterilmişti. Şafak Pavey, İstanbul 1. bölge adayları olan CHP'nin kurmaylarında Gürsel Tekin, Mahmut Tanal ve Mehmet Akif Hamzaçebi'de arkada bırakarak, ilk sırada yer alarak, meclise yerini aldı.
7
/16
Gamze Akkuş İlgezdiCHP'nin yaptığı İstanbul 1. bölge ön seçimlerinden en yüksek oyu alarak, alip çıkan Gamze Akkuş İlgezdi, CHP'nin İstanbul 1. bölge 2. sıra milletvekili seçildi. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan ve yaptığı evlilikle gündeme gelen İlgezdi, özellikle son 5 yılda siyasette ciddi sıçramalar yaptı. Bir müzik albümü bulunan aynı zamanda diş hekimi olan İlgezdi, yıllar Okmeydanı SSK Hastanesi'de görev yapmıştı.
8
/16
Selin Sayek Böke CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Selin Sayek Böke, İzmir 1. bölgeden milletvekili oldu. CHP'nin yaptığı ön seçimlerde İzmir'de partiler tarafından en çok oyu alarak rekor kıran Böke, en kuvvetli kadın milletvekillerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
9
/16
Meral AkşenerEn son 1968'de CHP'li milletvekilli Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'nin yürüttüğü TBMM başkanvekili koltuğuna 10 Ağustos 2007'den sonra Güldal Mumcu ile yürüten kadın milletvekili Meral Akşener olmuştu. Türkiye ilk kadın İçişleri Bakanı da olan Akşener, aynı zaman 4 dönem milletvekilliği yapan kadın siyasetçilerden biri. Akşener, MHP'nin İstanbul 3. bölgeden seçilen 4 kadın miletvekilinden biri oldu.
10
/16
Zuhal TopçuMHP'nin en güçlü ve lider kadınlarından biri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu'da kadın milletvekillerinden biri. . MHP, Topçu'yu Ankara 2. sıradan milletvekili adayı göstermişti. 1960-Şanlıurfa doğumlu Topçu, Gazi ve KKTC Girne Üniversiteleri'nde bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulundu.
11
/16
Dilek ÖcalanAbdullah Öcalan'ın yeğeni. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde öne çıkan kadın adaylarından biri olan HDP'nin Şanlıurfa milletvekili adayı Dilek Öcalan'da meclise girdi. Abdullah Öcalan kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı olan Dilek Öcalan 1987 doğumlu. Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen Dilek Öcalan aynı zamanda İmralı giden isimlerden biri.
12
/16
Hüda KayaEski ülkücü Hüda Kaya HDP'den İstanbul 2. Bölge milletvekili adaylarındandı. Siyasi yaşamına ülkücü hareket içinde başlayan, daha sonra muhafazakar cephe içinde sürdüren Kaya, "Ulusal bir heyecan gecesi ve başörtüsü" başlıklı yazısı nedeniyle 20 ay cezaevinde kaldı. 1999'da üç kızıyla birlikte gözaltına alındı. Hüda Kaya ve 3 kızı hakkında idam istemiyle dava açıldı. Daha sonra HDP'ye katılan Kaya, 2 dönemdir MYK üyeliği yapmaktadır. Kaya, İstanbul'da Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın ardından aday gösterilen Kaya'da meclise giren isimlerden biri oldu.
13
/16
Leyla ZanaUzun yıllar Kürt siyaseti içinde aktif rol oynayan ve 1991 genel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)'den meclise giren Leyla Zana, yemin etme sırasında söylediği sözlerle tartışma yaratmıştı.Terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçunda dolayı hapis yatan Leyla Zana HDP'nin Ağrı milletvekili adaylarından biri. İmralı heyeti görüşmelerine de katılan Zana 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır'dan milletvekilli olmuştu. Leyla Zana bu dönemde meclise girmeyi başardı.
14
/16
Pervin BuldanHDP'nin kilit isimlerinde biri olan Pervin Buldan yine mecliste. Siyasi hayatına HADEP'te başlayan Buldan, partisinin sürekli seçim barajına takılması nedeniyle 2007'e kadar Meclis dışında siyaset yapmıştı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Iğdır'dan bağımsız aday olan ve seçilen Buldan, aynı zamanda Iğdır'ın ilk kadın milletvekillidir. HDP'nin 2 dönem kuralına takılmasına rağmen yeniden aday gösterilen tek kadın olan Buldan, çözüm süreciyle birlikte başlayan İmralı görüşmelerine de katılan en aktif isimlerden biriydi.
15
/16
Figen YüksekdağHDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'da HDP'nin en güçlü kadın miletvekillerinden biri. Yüksekdağ, 7 Haziran genel seçimlerinde Van 1. sıra aday milletvekili adayı oldu ve oradan meclise girdi. 1971 Adana doğumlu Yüksekdağ, Haziran 2014'te HDP'nin kadın eş genel başkanı seçildi. HDP'de aktif siyasetine devam eden Yüksekdağ, yıllarca kadın hareketleri içinde görev aldı.
16
/16
Feleknas UcaAvrupa Parlamentosu eski milletvekillerinden olan Feleknas Uca HDP'nin dikkat çeken kadın miletvekillerinden biri. Ezidi kimliği ile öne çıkan Uca, AP milletvekilli döneminde özellikle Kobani'de yaşanan insanlık krizine dikkat çekmiş ve 2014'te Ezidilerin yaşadığı sıkıntıları uluslararası kamuoyuna göstermek için Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) merkezinin önünde açlık grevi yapmıştı. 1976 Almanya doğumlu olan Uca'nın uzmanlık alanı tıp asistanlığıdır. Batmanlı Ezidi- Kürt bir ailenin kızı olan Uca, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Diyarbakır'dan 4. sırada göstermişti.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
O kentte endişelendiren görüntü: Balıkçılar avlanmaya çıkamadı!
Yıllar önce gömülmüş top mermileri kazı sırasında bulundu!
Alaska sahillerinde şaşırtan görüntü: Dev Fin balinası karaya vurdu
Akılalmaz olay: Bebeğini Facebook'ta sattı!
Kimse bu işi yapmak istemiyor: Mesleğin son günleri yaşanıyor!
Patates diye aldı, içinden 'ördek' çıktı!
Dünyanın en pahalı baharatı o kentimizde yetişiyor!
YUKARI
Anasayfa
Son Dakika
Yazarlar
Foto Galeri
Web Tv
Hava Durumu
Güncel
Dünya
Ekonomi
Spor
Hayat
Karar Tv
Foto Galeri
Görüşler
Resmi İlanlar
Şehir Haberleri
Koronavirüs
Yemek Tarifleri
Sağlık
Kültür Sanat
Teknoloji
Karar Nedir
Karar Biyografi
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası
Kullanım Şartları
© Copyright 2015 KARAR