Yazın vazgeçilmezinin en pratik tarifi! Hem daha zahmetsiz hem daha fit: Fırında kızartma tarifi

Yazın vazgeçilmezinin en pratik tarifi! Hem daha zahmetsiz hem daha fit: Fırında kızartma tarifi

Yaz mevsiminin en lezzetli yemeklerinden biri olan kızartmayı yapmak yorucu olabilir. Ama bu tarifle tencere başında beklemeniz gerekmeyecek. Hem daha zahmetsiz hem daha fit! İşte fırında kızartma tarifi...

Yazın vazgeçilmez yemeğini kolayca yapmanın yolunu arıyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Sizi çocukluğunuza götürecek. Yapımı çok kolay, yemesi çok lezzetli. İşte fırında kızartma!

Fırında kızartma, sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Bu tarifle, klasik kızartmanın lezzetini fırında pişirerek elde edebilir, fazla yağ kullanımından kaçınabilirsiniz. İşte adım adım fırında kızartma tarifi ve malzemeleri.

MALZEMELER

3 adet patlıcan

3 adet kabak

10-12 adet biber (kırmızı, yeşil, sarı)

2 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

SOS İÇİN:

2 adet rendelenmiş domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 adet küp şeker

1 yemek kaşığı tuz

3 diş sarımsak

FIRINDA KIZARTMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Patlıcan, kabak, biber ve patatesleri eşit büyüklükte doğrayın. Sebzeleri küp küp veya jülyen şeklinde doğrayabilirsiniz.
  • Doğradığınız sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin.
  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Sebzeleri fırında yumuşayıp kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Sos için 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. İnce doğranmış 3 diş sarımsağı ekleyin ve kavurun. Ardından rendelenmiş 2 adet domatesi tavaya ekleyin. 1 adet küp şeker, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek, sosun suyunu çekene kadar pişirin.
  • Fırında pişen sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve hemen servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN