Mayasız pamuk gibi poğaça tarifi

Mayasız pamuk gibi poğaça tarifi

Lezzetli Poğaça Pişirmenin Püf Noktaları: Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi

Poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, hem de çay saatlerinin en popüler atıştırmalığı olan poğaça, herkes tarafından sevilerek tüketilir. Ancak, evde yapılan poğaçaların lezzetini ve tazeliğini uzun süre koruyabilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.

Poğaçanın Lezzetini ve Tazeliğini Koruma Yöntemleri

Evde yapılan poğaçalar, kısa sürede bayatlayabilir ve kuruyabilir. Eğer siz de kuruyan ve erken bayatlayan poğaçalardan şikayetçiyseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Mayasız 5 Dakika Poğaçası İçin Gerekli Malzemeler

• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
• 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
• 1 paket kabartma tozu
• 3,5 su bardağı un
• 1 tutam susam
• 1 küçük kase lor peyniri

Mayasız 5 Dakika Poğaçasının Püf Noktası

Hamuru 5-6 dakika boyunca iyice yoğurun. Mayalanması için hamuru bir süre kenarda bekletin ve yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin. Ayrıca, hamura 1 tatlı kaşığının ucu kadar sirke eklemek, hamurun daha hızlı kıvam almasını sağlayacak ve poğaçanızın bayatlamasını önleyecektir.

Mayasız 5 Dakika Poğaçası Nasıl Yapılır?

1. Hamurun Hazırlanması: Yoğurdu, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve bir yumurtanın sarısı haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
2. Şekil Verme: Hamurdan eşit parçalar kopararak poğaçalara elinizle şekil verin. Her bir parçanın arasına lor peyniri koyup kapatın.
3. Üzerine Yumurta ve Susam: Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpin.
4. Pişirme: Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Poğaçalar güzelce kızardığında fırından çıkarın.
5. Servis: Poğaçalar ilk sıcaklığını kaybettikten sonra sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN