Masterchef’ten ilham alan astarlı (Zerde) sütlaç nasıl yapılıyor? Ustası olacaksınız

Masterchef’ten ilham alan  astarlı (Zerde) sütlaç nasıl yapılıyor? Ustası olacaksınız

Masterchef’te Gaziantep’in Sevilen Tatlısı: Astarlı Sütlaç Tarifi! Tam bir lezzet şöleni

Masterchef yarışmacıları ana kadroya girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Dün akşam yayınlanan bölümde şefler, yarışmacılardan Gaziantep mutfağının sevilen tatlısı astarlı sütlaç yapmalarını istedi. Bu durum, Masterchef izleyicilerinin astarlı sütlacın nasıl yapıldığını merak etmelerine sebep oldu. Peki, astarlı sütlaç yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? Astarlı sütlaç nasıl yapılır? İşte detaylar…

img-0024.png

Astarlı Sütlaç Nedir?

Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan astarlı sütlaç, halk arasında zerdeli sütlaç olarak da bilinir. Altta sütlaç, üzerinde zerde olan bu tatlı, iki sevilen lezzeti bir araya getiren nefis bir tatlıdır. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle dikkat çeken astarlı sütlaç tarifi sizlerle…

Astarlı Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

Sütlaç İçin:

• 4 su bardağı süt
• 1,5 çay bardağı pirinç
• 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
• 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Zerde (Astar) İçin:

• 1 çay bardağı pirinç
• 4 çay bardağı su
• 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
• 3 tatlı kaşığı dolusu nişasta
• Yarım Türk kahvesi fincanı gül suyu veya 3-4 adet ıtır yaprağı
• Yarım Türk kahvesi fincanı safran

Astarlı Sütlaç Nasıl Yapılır?

1. Pirinçlerin Hazırlanması: İlk olarak pirinçleri yıkayın. Pirinçleri iki ayrı tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
2. Sütlaç Yapımı: Sütü tencereye dökün ve karıştırın. Ardından şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt ve pirinç iyice özdeşleşene kadar pişirin. Bir çay bardağı su ile nişastayı eritin. Bir yemek kaşığı sütlaç alıp derin bir kapta iyice çırpın ve yavaş yavaş sütlaca ekleyerek karıştırın. Göz göz olana kadar pişirin ve ardından tencereyi ateşten alın. Sütlacı kaselere koyup soğuması için buzdolabına yerleştirin.
3. Zerde (Astar) Hazırlığı: Safranı bir çay bardağı ılık su ile eritin ve süzgeçten geçirin. Zerde için olan pirincin üzerine dökün. Suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Nişastayı bir çay bardağı su ile eritip ekleyin ve göz göz olana kadar pişirin. Ardından gül suyunu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Gül suyu yerine ıtır yaprağı da kullanabilirsiniz. Soğuyan sütlaçları buzdolabından çıkarın ve zerdeyi kaselere paylaştırın. İsteğe göre üzerini kuruyemiş, kuş üzümü, toz Antep fıstığı veya nar ile süsleyin.

Astarlı Sütlaç Püf Noktası

Kıvam ve renk için safranı bir gece önceden gül suyunun içerisinde, ağzı kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz. Bu yöntem, zerdenin (astarın) lezzetini artırır ve kokusunu güzelleştirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN