Masterchef Fried Rice nasıl yapılır? Fried Rice hangi ülkenin yemeği? Kızarmış pilav yemek tarifi ve malzemeleri

Masterchef Fried Rice nasıl yapılır? Fried Rice hangi ülkenin yemeği? Kızarmış pilav yemek tarifi ve malzemeleri

TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasını izleyen izleyiciler, yarışmacılardan istenen Fried Rice yemeğini araştırmaya başladı. İzleyiciler, Fried Rice yemeğinin hangi ülkeye ait olduğu ve tarifin araştırılırken malzemelerinin ne olduğunu da sorguluyorlar. İşte, kızarmış pilav yemek tarifi ve malzemeleri..

TV8 ekranlarının en sevilen yarışma programlarından Masterchef Türkiye'nin final turu elemeleri tüm heyecanı ile devam ediyor. Yarışmanın ana kadrosuna girmek isteyen yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, kendilerini ve mutfaktaki hünerlerini şeflere kanıtlamak istiyorlar.

İlk elemeleri başarıyla geçen yarışmacılar, Masterchef'in ana kadrosuna geçebilmek adında şeflerin kendilerinden istedikleri yemekleri en başarılı şekilde hazırlayarak rakiplerini geçmeye çalışıyorlar. Yarı final turu elemelerinde kendilerine verilen Fried Rice yemeğini hazırlamaya başlayan yarışmacıları izleyen izleyiciler ise yemek hakkında bilgi toplamaya başladılar. İşte, ana vatanı Çin olarak bilinen fried rice yemeğinin malzemeleri ve tarifi..

Fried Rice nasıl yapılır

Fried Rice malzemeleri

- 100-200 gr tavuk göğsü

- Yarım kırmızı soğan

- Yeteri kadar pirinç

- 2 diş sarımsak

- Kırmızıbiber

- Karabiber

- 2 diş sarımsak

- Tuz

- Zerdeçal

- Toz zencefil

- Soya sosu

Fried Rice yapılışı:

Tavuk göğsünü öncelikle tabağın içerisinde soya sosları ile karıştırın ve bir süre bekletin.

Diğer tarafta, pirinci bir tavada pişirin. Tavukları ısıtılmış teflon tavada az yağ ile soteyin, Tavukların üzerine sırasıyla sarımsak, soğan ve biberleri ekleyerek pişirin. İyice sotelendikten sonra içine zencefil, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyin.

Tavanın diğer yarısına ise başka tavada haşladığınız pirinçleri ekleyin ve tavuk etiyle iyice karıştırın. 2-3 dakika sonrasında ocaktan alarak servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun..

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN