Malzemesi az lezzeti çok! Çıtırtısı yan komşudan duyulacak: İşte çıtır muska böreği

Malzemesi az lezzeti çok! Çıtırtısı yan komşudan duyulacak: İşte çıtır muska böreği

Çayın yanına canınız çıtır çıtır börek çekiyorsa bu tarif hem az malzemeli hem de uğraştırmıyor. İşte, çay saatlerinizin en güzel eşlikçisi olacak çıtır çıtır muska böreği tarifi…

Zamanımı da malzememi de çok harcamama gerek kalmayacak pratik bir börek tarifi arıyorum diyorsanız buyurun. Çay saatlerinizin en güzel eşlikçisi olacak çıtır muska böreği kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

MALZEMELER

6 adet yufka
sosu için;
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su

İçi için:

Lor peyniri

ÇITIR MUSKA BÖREĞİ TARİFİ

Öncelikle tereyağını bir sos tavasına alarak eritin ardından sıvı yağı ve suyu da ekleyerek karıştırın. 1 adet yufkayı masa veya tezgaha serdikten sonra üzerine sos karışımının yarısını yufkanın yarısına fırçayla sürün. Yufkanın kalan yarısını ise üzerine kapatın. Aynı işlemi ikinci kat yufka için de yapın ve yufkayı bıçakla 4-5 cm aralıklar ile kesin. Kestiğiniz düz kısımlara lor peyniri koyduktan sonra muska şeklinde sarın.

Yağladığınız fırın tepsisine börekleri dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sos karışımını yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında böreklerinizi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN