Kete nasıl yapılır? Lezzetli ve kolay kahvaltılık kete tarifi

Kete nasıl yapılır? Lezzetli ve kolay kahvaltılık kete tarifi

Kahvaltılarda farklı lezzetler denemek isteyen birçok kişi yapabileceği alternatif lezzetleri araştırmaktadır. Kahvaltılarda kete tüketmek isteyen birçok kişi nasıl yapılacağını da araştırmaktadır. İşte en lezzetli kete tarifi…

Anadolunun farklı şehirlerinde farklı farklı lezzetler yer alırken en çok tüketilen lezzetler arasında kete gelmektedir. Farklı tarifleri ve farklı lezzetleri ile göze çarpan kete kahvaltılarında baş tacıdır. Kahvaltıda kete tüketmek isteyen kişiler nasıl yapılabileceğini araştırıyor. İşte en lezzetli kete tarifi…

KAHVALTILIK KETE TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kuru maya

5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

İç harcı için:

200 gram tereyağı veya margarin

2-2. 5 su bardağı un

Yufkalara sürmek için:

150 gram tereyağı (Eritilmiş)

1 çay bardağı sıvı yağ

Kete tarifi

KETE NASIL YAPILIR?

İlk önce ılık süt, ılık su, maya ve şekeri bir kap içerisine alarak işe başlayınız.

Daha sonra mayayı elinizde karıştırarak eritmeniz gerekmektedir. 5 dakika kadar bekledikten sonra karışım içerisine un hariç diğer bütün malzemeleri katarakt karıştırmaya devam ediniz.

Daha sonra karışım içerisine ununuzu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurma işlemine devam ediniz.

Hamurunuzu mandalina büyüklüğünde bezeler şeklinde ayırarak yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde dinlendirmeniz gerekmektedir.

Bu sırada hamurun uzun iç harcını hazırlayabilirsiniz.

İç harcı için ilk önce tereyağını eritmeniz ardından ununu ilave ederek karıştırmanız gerekmektedir. Onun rengi değişip kokusu gelene kadar kavurma işlemine devam ediniz.

Bu işlem sırasında unun yanmamasına dikkat ediniz.

Onun uzun kıvamı ise topak olarak değil kum gibi olmalıdır. Konumuz kavrulduktan sonra iç harcı soğuması için bir kenara alınız.

Dinlenmiş olan bezeleri yufka boyutunda açarak içerisinde eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürmeniz gerekmektedir.

Daha sonra bıçakla boyuna 8 parçaya keselim. Kenar kısımlardaki 3 parçayı üst üste, ortadaki 2 parçayı da üst üste koyup,

Bu işlemin ardından elinizde 4 parmağınızı dolayarak sarma işlemi yaptıktan sonra boşluk kısmına kavrulmuş undan bir kaşık koyarak hamurunuzu kapatırız.

1 adet yufkadan 3 adet kete çıkmaktadır. Bu yöntem ile hamurlarınız bitene kadar işlemi tekrarlayınız.

Kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız tepsiye üzerine kedilerinizi yerleştirerek üzerine yumurta sarısı sürünüz.

Hamurlarımızın üzerine çatalla çizik attıktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.

Şimdiden yapan herkese afiyet olsun

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN