Hem ekonomik hem sağlıklı! Evde şipşak patates cipsi: 10 dakikada yap fırına ver

Hem ekonomik hem sağlıklı! Evde şipşak patates cipsi: 10 dakikada yap fırına ver

Patates cipslerinin fiyatı uçuşa geçtiği için cips yiyemeyenler buna bayılacak! Hem ekonomik hem sağlıklı! En lezzetli ev yapımı cips tarifi! Evde şipşak patates cipsi. Ev yapımı patates cipsi nasıl yapılır? 10 dakikada yap fırına ver...

Patates cipsi fiyatları başını almış gidiyorken cips almak size artık maliyetli geliyorsa kendi cipsinizi kendiniz yapabilirsiniz. Bu tarifle çok kolay ve lezzetli bir cips yapacaksınız.

MALZEMELER:

2-3 adet büyük boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, isteğe bağlı diğer baharatlar (örneğin: kekik, toz biber)

YAPILIŞI:

Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı

  • Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra ince dilimler halinde kesin. Dilimlerin kalınlığı isteğinize bağlı olabilir, ancak ince dilimler daha çıtır cips elde etmenize yardımcı olacak.
  • Dilimlediğiniz patatesleri bir kaseye alın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Yağın patates dilimlerinin her tarafına eşit şekilde dağıldığından emin olun.
  • Tuz ve isteğe bağlı diğer baharatları ekleyin. Karabiber, kekik veya toz biber gibi baharatlar kullanarak çeşnilendirin. Baharatları ekledikten sonra patates dilimlerini iyice karıştırın, böylece her bir dilim baharatlarla kaplanmış olur.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patates dilimlerini tek katman halinde düzgün bir şekilde yerleştirin. Dilimler arasında boşluk bırakmak, cipslerin daha çıtır olmasını sağlayacak.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patates dilimlerini yaklaşık 15-20 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin. Fırın türüne ve patates dilimlerinin kalınlığına bağlı olarak pişirme süresi değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol edin.
  • Cipsler altın rengini aldığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ev yapımı cipslerinizi servis yapabilirsiniz.
  • Ev yapımı cipsleriniz hazır! Dilerseniz bunları ekstra bir lezzet katmak için salsa sos veya yoğurt bazlı bir sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN