Havucun en güzel hali! Ham sağlıklı hem hafif hem de lezzet bombası: Havuçlu rulo tarifi

Havucun en güzel hali! Ham sağlıklı hem hafif hem de lezzet bombası: Havuçlu rulo tarifi

Biz anneler her şeyin pratik olanını her zaman çok sevmişizdir. İşte bunlardan biri ile yine karşınızdayız. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz havuçlu rulo tatlısı sadece mutfakta 5 dakikanızı alacak. İşte havuçlu rulo tatlısını tarifi...

Anlık tatlı krizlerinizde pratik ve kolay şipşak yapabileceğiniz bir tatlı mı arıyorsunuz? Cevabınız evet ise size mükemmel bir haberimiz var. Sadece 5 dakika içinde hazırlayabileceğiniz havuç rulo tatlısına hayran kalacaksınız. Havuçlu rulo tatlısı çok basit ve kolay olmasına rağmen lezzetiyle hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte tüm detayları ile havuçlu rulo tatlısının tarifi şöyle;

MALZEMELER

3,5 su bardağı rendelenmiş havuç

2 çay bardağı toz şeker

1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş petibör bisküvi

1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz

Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

Toz fıstık

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet havuçlu rulo tatlısı için öncelikle havuçlar yıkanıp rendelenir. Havuç ve şeker tavaya alınıp ocakta orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilip soğumaya bırakılır. Soğuyan havucun üzerine bisküvi ve ceviz eklenip iyice karıştırılır.

basliksiz-10.jpg

BU LEZZET BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Tezgaha serilen streç folyonun üzerine hindistan cevizi serpilip havuçlu karışım üzerine kaşıkla yayılır. Streç film yardımıyla sıkıca rulo şeklinde sarılır. 45 dk dondurucuda dinlendirilir. Daha sonra verev şekilde kesilip üzeri toz fıstıkla süslenip servis edilir.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN