Çıtır çıtır kadayıf tatlısının püf noktası meğer bastırmakmış! Asla dağılmıyor, pastanedekiler gibi oluyor

Çıtır çıtır kadayıf tatlısının püf noktası meğer bastırmakmış! Asla dağılmıyor, pastanedekiler gibi oluyor

Kadayıf tatlısını, özel günlerde de misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. İçi şerbetli ve cevizli, dışı ise kıtır kadayıfla kaplı olan kadayıf tatlısını mutlaka deneyin. Peki, kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İşte kadayıf kolay ve pratik tatlısı tarifi...

Kadayıf tatlısı, Türk mutfağında çok sevilen tatlılardan biri. Yılın her döneminde kadayıf tatlısı çokça tüketiliyor. Gercekgundem'de yer alan habere göre, en pratik tatlı tarifleri arasında ilk sırada yer alan kadayıf tatlısını yapmak için bir kaç püf noktaya dikkat etmek gerekiyor.

KADAYIF TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

* 500 gr tel kadayıf

* 150 gr tereyağı

* 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için:

* 4 su bardağı şeker

* 4,5 su bardağı su

* Çeyrek limon

KADAYIF TATLISI NASIL YAPILIR?

Kadayıfları tel tel ayırın, ince ince açın. Tepsinizi yağlayıp kadayıfı serin.

Bir kat kadayıf, bir kat ceviz atın. Önce cevizleri diri kalacak şekilde havanda dövün ya da rondoda çekin. Cevizleri yerken ağza gelsin diye incecik çekmeyin. Cevizleri çektikten sonra bir kat çeviz bir kat kadayıf koyun.

Son katı kadayıfla kapladıktan sonra küçük bir tepsi yardımı ile üzerinden bastırın. Ev yapımı kadayıf pişerken kabarır ve puf bir görüntüsü olur. Bu sıkılaştırma yöntemi denge sağlar.

Bastırdıktan sonra üzerine tereyağını kızdırıp olabildiğince eşit olarak dökün. 200 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Kadayıf pişerken şerbeti yapabilirsiniz. Şeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıf pişene kadar şerbeti soğuyacaktır. Tatlınızı şerbetleyin dilimleyin ve servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN