5 dakikada mayasız pamuk gibi poğaça tarifi. Malzemelere bundan ekleyin yeter

5 dakikada mayasız pamuk gibi poğaça tarifi. Malzemelere bundan ekleyin yeter

Pamuk Gibi Yumuşak Poğaça Yapmanın Sırrı: 5 Dakikada Mayasız Tarif

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, evde yapıldığında kısa sürede bayatlayabiliyor. Ancak, pamuk gibi yumuşacık poğaçalar elde etmek ve bayatlamasını önlemek artık çok kolay! İşte, mayasız 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bir poğaça tarifi.

Malzemeler:

• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
• 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
• 1 paket kabartma tozu
• 3 buçuk su bardağı un
• 1 tutam susam
• 1 küçük kase lor peyniri

PÜF NOKTASI:
Hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, iyi bir şekilde yoğrulmasıdır. Hamuru 5-6 dakika boyunca yoğurduktan sonra, mayalanması için kenara alıp yaklaşık 45 dakika bekletin. Ayrıca, hamura 1 tatlı kaşığı sirke eklemek, poğaçanın daha hızlı kıvam almasını sağlayacak ve bayatlamasını önleyecektir.

TARİFİN HAZIRLANIŞI:

1. Yoğurdu, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve 1 yumurtanın sarısını bir yoğurma kabına alın. Tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
2. Hamurdan eşit parçalar koparıp, elinizle poğaça şekli verin.
3. Her bir poğaçanın ortasına lor peynirini koyup, hamuru kapatın.
4. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Poğaçalarınızın altın rengi alması yeterli olacaktır.
6. Fırından çıkan poğaçaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

UZUN SÜRE TAZELİK İÇİN:
Poğaçaların daha uzun süre taze kalması için, pişirdikten sonra hava almayan kaplarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Bu sayede poğaçaların gevrekliği ve yumuşaklığı daha uzun süre korunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN