40 yıllık ustası işin sırrını açıkladı! Gerçek lahmacunda olmazsa olmaz! Mutlaka ekleyin

40 yıllık ustası işin sırrını açıkladı! Gerçek lahmacunda olmazsa olmaz! Mutlaka ekleyin

Lezzeti lahmacunların sırrı o malzemede yatıyor. İşin sırrı 40 yıllık ustasından geldi. Deneyen pişman olmuyor lezzeti 2 katına çıkıyor. En lezzetli lahmacun bu şekilde yapılıyor. İşte lahmacun yapmanın püf noktası…

Türkiye'de en sevilen lezzetlerin başında yer alan lahmacun yöreden yöreye göre farklılık gösteren yapımı ile sofralarda yerini alıyor. İncecik hamurun üzerine eklenen harç ile birlikte fırına gönderilen hamurlar çıtır çıtır bir lezzet sunuyor. Yanında ayran, maydanoz ve yeşilliklerle tüketilen lahmacunu evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. 40 yıllık ustası Lahmacunun içinde olmazsa olmaz dedi herkes döne döne onu aradı. İşte lahmacun yapmanın püf noktası…

LAHMACUNDA OLMAZSA OLMAZ

Kırk yılı aşkın süredir lahmacun yapan taş fırın ustası iç harcı hazırlamanın inceliklerini anlattı. Domates, biber kıymanın yanı sıra iç harcın içerisinde olmazsa olmaz lezzetin kuyruk yağı olduğunu belirten lahmacun ustası hem lezzet kattığını hem de dağılmasını engellediğini söyledi.

İstanbulun En iyi Lahmacun Bu mu? - YouTube

Uzman isimler tarafından sık sık vurgulanan lezzetlerin başında gelen kuyruk yağı Canan Karatay'ın da önerdiği ürünler arasında yer alıyor. Doğal olması nedeniyle sağlık bakımından birçok fayda sağlayan kuyruk yağı yemeklere de lezzet katıyor.

CİLDİN ANA KARAKTERİ

Kuyruk yağının cilt üzerindeki faydaları uzmanlar tarafından vurgulanırken en önemli noktasının kolajen üretimine destek sağlaması olduğu belirtildi. Kuyruk yağı ile yüze maske yapmanın daha genç bir görünüm sağladığı belirtilirken düzenli olarak uygulanması durumunda daha canlı ve Işıl ışıl bir cilt ortaya çıktığı da aktarıldı.

KUYRUK YAĞLI ÇITIR ÇITIR LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Malzemeler

750 gr. kıyma ( Az yağlı Dana veya kuzu size kalmış)

150 gr. kuyruk yağı ( çekilmiş şekilde )

5 adet kuru soğan

5 adet domates ( Menemenlik domates sosunuz varsa oda olur. Orta boy kavanoz yeterli gelir )

5 adet çarliston

5 adet sivri biber

3 adet kapya kırmızı biber

Yarım demet maydanoz

3 dolu yemek kaşığı biber salçası ( tepeleme)

5-6 diş sarımsak

1 su bardağı sıvı yağ

Pul biber

İsot ( isteğe bağlı)

Karabiber

Tuz

Bu ölçülerle 35 adet çıkıyor

Lahmacun Tarifi: Hamurundan Harcına 9 Lezzetli Lahmacun Tarifi

LAHMACUN YAPIMI

  • Kasapta kuyruk yağını çektirdikten sonra kıyma ile birlikte karıştırınız
  • Ardından soğan, sarımsak, biber ve domatesi ekledikten sonra maydanozu ile birlikte robottan geçiriniz.
  • Elde ettiğiniz harcı derin bir kap üzerine aldıktan sonra kıyma ve kuyruk yağı karışımını ekleyip sıvı yağ, salça, baharatlarını ilave edip iyice karıştırınız.

LAHMACUN YAPMANIN PÜF NOKTASI

Evde lahmacun yaparken başarılı sonuçlar elde etmek için dikkat edilmesi gereken en önemli 3 nokta bulunuyor. Lahmacun hazırlığının ana aşamaları şu şekildedir:

1. Hamur Hazırlığı: Lahmacunun ince ve çıtır olması için hamurun kıvamı çok önemlidir. Hamuru iyice yoğurmalı ve incecik açmalısınız. Hamurun mayalanma süresine de dikkat ederek, hamuru yeterince dinlendirmelisiniz.

2. İç Harcın Hazırlanması: Lahmacun harcını hazırlarken kıymanın taze olmasına ve sebzelerin ince doğranmasına özen gösterin. Harcı iyice karıştırarak tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Harcı fazla sulu yapmamaya dikkat edin, aksi takdirde lahmacunun hamuru yumuşayabilir.

3. Pişirme: Lahmacunları yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmeniz, çıtır ve lezzetli sonuçlar almanız için önemlidir. Fırının önceden iyice ısınmış olmasına dikkat edin.

Lahmacun pişirirken kısa sürede yanmadan pişirmeye çalışabileceğiniz gibi taş fırın imkanı bulunanlar mutlaka taş fırında denemeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN