Yazık ki ne yazık!

14 Hazirandan beri, yıllar sonra tekrar bir parçası olduğumuz ve bir üst tura geçme başarısı(!) gösterdiğimiz bir şampiyona oynanıyor. Hemen her gün maçlar var ve heyecan dorukta!

Heyecan diyeceğim de gerçekten heyecan var mı bilemiyorum. 14 Haziran’dan beri çeşitli vesilelerle birçok yeri dolaştım diğer maçları geçtim milli maçları izlemek istediğimde insanların yüzüme şaşkın şaşkın baktığını ve çoğunluğu habersiz görmek beni gerçekten çok şaşırttı.

2002 Dünya Kupasında sabahın ilk saatlerinde toplanıp insanlar hep birlikte maç izlemişti. Yine yarı finale kadar çıktığımız Avrupa Futbol Şampiyonasında maç saatlerinde tüm Türkiye’de hayat durmuştu.

Ya şimdi, sosyal medya ve Tv’lerdeki tüm yaygaraya rağmen halkımızın çok büyük bir kesimi olan bitenle ilgisiz. Öyle ki Dilipak’ın dediği gibi bir durum yok. Kimse ne Filistin’le ne de futbolla ilgili. Türkiye çok ciddi bir şekilde depresyonda ve çoğunluk kendi derdine düşmüş durumda.

Sosyal medyada da kulüpçülük almış başını gitmiş durumda. Oynadığımız futbol futbola benzemiyor. Çok yetenekli isimlerimiz var ama bu yeteneklerden ortaya bir tat çıkaran bir teknik ekibimiz yok. Kim ne derse desin aldığımız altı puan da şans eseri. İki maçta da son dakikaya kadar kurdeşen döktük. Modern futbola inat 3 maçın uzatmalar dahil 269 dakikasını forvetsiz oynadık. Ülkenin en iyi kanat oyuncularından biri olan Barış Alper Yılmaz’ı bir nefret simgesi haline getirttik. 15 dakikalık forvetimiz Cenk Tosun çıktı ve 269 dakikada eksik olanı ölü hali ile Montella ve Altıntop’a gösterdi, bizi hem de 10 kişilik takımın önünde ipten aldı.

Futbolu yönetenler ve kendisini çok büyük sananların aç gözlülükleri ile ülke futbolunun köküne kibrit suyu döktüklerinin artık farkına varmaları ve bazılarının futboldan defolup gitmesi diğerlerinin de kendine çeki düzen vermesi gerekiyor.

Bu ülkede gerçekten bir futbol yönetimi olsa bu kadar baldan sonra hala hikaye anlatan Saatçi Montel’la turu atlayıp atlamadığımıza bakmaksızın Çarşamba gecesi kovulur ve yeni bir hoca ile yola devam edilirdi.

Bu kafa ile belki bir tur daha geçebiliriz. Ya sonrası? Talimatla iş yürüten bu teknik ekip kendisine gelip futbolun gerçeklerine dönmeyecekse hepimize şimdiden geçmiş olsun

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum