O soruya mı cevap arayalım, önümüze mi bakalım?
Silahlı eylemlerden gaspa, uyuşturucudan haraca kadar her türlü yöntemi kullanan ve her türlü karanlık işte parmağı olan yapılar elbette temizlenmeli. Adı konularak çetelerle mücadele edilmesi kadar iyi bir haber olamaz. Böylelikle, sistemin ne kadar zaaf içinde olduğunu, bu tür yapıların bir himaye düzeninden istifade ederek her tarafı sardığını daha iyi görüyoruz, biliyoruz. Esasen bilenler biliyordu ama bu kadarına ihtimal vermeyenler de görüp bilir hale geldi.
Artık yapılması gereken yapılıyor. Ama akla, “Bugüne kadar nedene yapılmadı?” sorusu da geliyor. Bu sorunun alıcısı yok, tıpkı yakın zamana kadar “Çeteler kol geziyor, bir şeyler yapılmayacak mı?” sorusu gibi sahipsiz... Şimdilik bir yanlışa son verilmesi yetiyor herkese.
Tıpkı ekonomide uzun yıllar art arda hatalı uygulamalarda ısrar edildikten sonra artık makul ve mantıklı olana avdet edilmesi gibi. İşler yoluna girmiş değil ama girecek gibi görünüyor. 2026’ya kadar süre var. Ama, muhalif muvafık büyük çoğunluk “Dur bakalım buradan bir şey çıkacak” iyimserliğini koruyor. Sonuçta büyük bir ekonomi olmayacağız ya da vatandaş refaha boğulmayacak ama en azından ülke öngörülebilir olacak. Yerli ve yabancı yatırımcı ertesi günü planlayabilecek. En önemlisi de herşey yolunda giderse enflasyon düşecek. Tahminen, düşmüş enflasyon da bir hayli yüksek olacak ama yine tahminen fiyat istikrarı bugünkünden daha iyi olacak.
Aynı soru burada da geçerli. Bugüne kadar, uyarılara rağmen yapılan yanlışların faturası ne olacak? Beş koca seneyi göz göre hata yaparak ve ülkeli fakirleştirmekle geçiren -her kimse- şimdi makul olana dönerek siyasi sorumluluktan kurtulmuş mu olacak?
Evet öyle olacak. Çünkü, demokraside bu tür soruların cevap bulduğu yer sandıktır ve seçmen mealen, “Yaparsa yine Erdoğan yapar” diyerek iktidara düzeltme şansı ve yetkisi verdi. Muhalefete ise, işler çok kötü olduğu halde ne düzeltme ne de deneme şansı tanıdı. Şimdi Cumhurbaşkanı’nın elinde hem geçmiş dönemine muhalefet etme hem de iktidarını dilediği gibi sürme yetkisi vardır. Bunları da rahat bir şekilde kullanıyor. Ayrıca, sadece normal ve makul olanı yapması ve buna devam etmesi bile Türkiye’yi yine kendisinin yönettiği geçen dönemden daha iyi bir yere taşıyacağı için başarılı olmasına yetecektir. Vatandaş için de kaybettiğini bulmak teselli olacak.
Şimdi önümüzde iki bakış açısı var.
1- Ya, “Buna da şükür… Asayişin ve iktisadın eskisi gibi olmasından iyidir.”
2- Ya da “Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler…”
İkinciyi; yani kaybolan yılların eleştirisine mesai ayırmak haklı bir tercih ama mevcut siyasi ortamda ve özellikle ekonomik kriz halinde biraz zayıf kalıyor! Seçmenin cevabından sonra bilhassa…
Ama eğer birinciden gidersek madem bazı işleri fabrika ayarlarına dönüyoruz; o zaman eğitimde, üretimde, ehliyette, liyakatte de aynı yolu izlesek demeden geçemeyiz. Eğitim ki en önemli meselemiz. Ne asayiş ne de faiz artırmak eksik eğitimin yerini tutamayacağı için vakit kaybetmeden Türkiye’yi eğitimli ülkeler sınıfına sokmak için kolları sıvasak fena olmaz. Ya da öncelikli sektörler belirlense de üretim gücümüz artırmayı denesek. Yahut yüksek potansiyelimiz olduğu halde bir türlü ayağa kalkamayan tarımı ihya etsek. Ve vaktimiz var hepsini birden yapsak…
“Olan oldu önümüze bakalım” diyeceksek tam bakalım.















Hicbirseyi değişmeyecek. Gereksiz umutlar. Halk degismeden bu devran böyle sürer gider.
Yanıtla (0) (0)Siz bu gelişmelerin ülke yada insanlar için mi yapıldığını düşünüyorsunuz? Tüm bu manevralar, anayasa vs vs gelecek dönem de hükümdarlık için tabiiki
Yanıtla (0) (0)Hepimizde bir yorgunluk var. Bazen, böyle gelmiş böyle gider havasına giriyoruz... Sonra birden canlanıyoruz : "biz böyle değildik yahu, bize ne oldu" diyoruz... Sonra tekrar bezginlik sarıyor bizi.. Bir öyle bir böyle gidiyoruz şimdilik.
Yanıtla (3) (0)Evet, çok haklısınız. En sonunda da yine gidip aynı adamlara oy veriyoruz.
Yanıtla (0) (0)90'larda bile büyük şehirlerin ortasında böyle büyük ve uzun süren silahlı çatışmalar olmuyordu. Sebep olanlar yargılanmalı.
Yanıtla (0) (0)Ülkemiz,dünya kamuoyunda artık suç dünyasının kara paranın uyuşturucu dagitiminin merkezi haline geldiği görüntüsü veriyor. Cadde ve sokaklarımız her gün silahli çatışma görüntüleriyle çalkalanıyor.. Bòyle bir ülkeye kimse parasını getirip yatırım yapmaz..Sadece gayri meşru yoldan kazananların sığınağı olur..Erdoğan bunun farkında yatırım ve dışarıdan kaynak gelmezse cart,curtla eskisi gibi,iktidarinin sonunu getiremeyeceğini biliyor..
Yanıtla (24) (4)Ben de Musto geç kaldı nöbete diyordum,hemen yetiştin:))
Yanıtla (4) (23)Ressam olsan ne güzel kara tablolar çizerdin,ne her şey güllük ,gülistanlık,ne de her yorumunda yazdığın gibi kapkaranlık.Bırak artık algı yapmayı!
Yanıtla (4) (27)3,gün önce Kayseriden,döndüm..Doğa katledildi.Eskiden ellerimizle topladığımız,bıldırcınları itleriyle,kuş serisi araçlarıyla gelen magandalar tabiatta ne hayvan,nede trollarıyla balık bıraktılar..Nehirleri,denizleri kirlettiler,tarım arazilerini,meraları,ormanları yok ettiler...Ben ülkemin ve iktidarın düşmanı değilim,iyi bir şeyler görsem yazacağım.. Keşke,,Sizlerin gözleriyle bakabilsem,geceleri rahat uyuyabilsem..
Yanıtla (29) (3)Mosti.cevap vermeye değmez,muhatabın kaliteli olsun,cevap vermeye değsin.
Yanıtla (5) (3)Sizi bu yorumunuzdan/cevabınızdan dolayı kutluyorum. Bu kaderci, vurdumduymaz, sorgulamaz ama sadece biat eden asalaklara ne anlatsan boş… Halbuki tehlikeye düşen kendi çocuklarının geleceği.
Yanıtla (9) (2)Ben de seni kutluyorum asalak gibi nazik bir kelime seçtiğin için ve misliyle iade ediyorum.Seviyeni belli ettin sadece,kötü söz sahibinindir,kab içindekini sızdırır,belli ki senin kabın zehir dolu,agresif ,saygısız yorumcu!
Yanıtla (1) (6)Ön yargılı arkadaş,beni hiç tanımıyorsun ,kalitem hakkında nasıl yorum yapabiliyorsun ,TSE mübarek,elinde kalite ölçüm cihazı mı var?
Yanıtla (2) (1)02:23.Katılıyorum..misal:Köyün kenarinda BIR TAVŞAN görsek sanki Gulyabani görmüş gibi sopayi,tufegi kapan koşa,koşa gideriz..bu partiler direk ile alakalı degil sanırım. Adamlik ile alakalı .Adam olan kendine yakışanı yapar..olmayana ise hangi taraftan rüzgar eserse essin nafile..Kanı bozuk bir kere dikiş tutmaz..Tum siyasiler Milli Duruş ile temel toplum ilkelerini bozanlara cokkk ciddi yaptırimlar getirmeli. Misal maaş,gelir oraninda ciddi ceza. Insan ya Allahtan ya da kanundan,sopadan korkmaz.
Yanıtla (1) (1)Kayserili,bir şey alacaksa satıcıya SORARMIŞ;Senmi kazandın..Babandan mı kaldı?? Ülkenin her şeyini sattılar..55,yıl bu ülkenin alt yapısına alin teri döktüm yurt dışından döviz getirdim.Bunlar gibi miras malını bit pazarında satmadım..Bak.Enflasyonda en çok artan defter,kitap..SEKALARI,yok ettiler..Alin teri dökmeyenler ülke kıymetini bilemez..
Yanıtla (26) (3)Musto,55 yıl deyince yaş ortaya çıkıyor ,ben diyeyim 75,sen de 80 .O zaman hepimizin dedesi oluyorsun,ver o mübarek elini öpem Musto aga,hürmette kusur ettiysek affola:))
Yanıtla (2) (0)@Musto'ya 01:52 Musto'nun cizdigi gercekci tabloyu begenmediyseniz siz bize söyle bir AK tablo cizinde, bizde durumumuzun aslinda o kadar da kara olmadigini bilelim.
Yanıtla (16) (3)Gurbette dura dura Türkçe okumayı unuttunuz herhalde.Yorumumu okuyamamışsınız,ciddi anlama probleminiz var,ben ne diyorum,her şey güllük gülistanlık değil ama zifiri karanlık da değil diyorum.Sorunlar olabilir,gidermek için gece gündüz çalışan çok donanımlı,iyi yetişmiş,liyakatli bakanlarımız var,güveniyorum zamanla düzeleceğine de inanıyorum bir çok sorunun,ekonomi başta olmak üzere.
Yanıtla (3) (12)@6:53. de Aya dört şeritli yol yapacağıza inananlardan sanırım..
Yanıtla (7) (1)Türkiye gelecekte tek haneli enflasyon oranini görebilecek mi? Ben sanmiyorum,ne yazik ki...
Yanıtla (2) (0)Türkiye'ye seçime yakın para girişi olacak. ancak bu para yabancılara ait yatırım parası değil. daha önceden yurtdışına kaçırılmış para. yurt dışına çıkarılan paranın bir trilyon dolar olduğunu yazıp çizenler var.
Yanıtla (2) (1)Haber kaynağınız çok sağkam."Diyenler var"ajans:))
Yanıtla (0) (0)Anayasanın nesi var. Anayasa sorunumuz yok hukuk devletine insanı haklara uyma, evrensel hakları kuralları uygulama sorunumuz var. Akp ülkeyi ve milleti yeni anayasa diyerek gerçek sorunlardan kaçırmaya ve manupile ediyor.
Yanıtla (2) (0)Dersiiz ki: < Olan oldu önümüze bakalım” diyeceksek tam bakalım."> Buradaki lâf'ın başlangıcının < gerçekleri örtücü > olduğunu 20.yy ortaya koymuştu. Devamındaki "tam bakalım" da bir akılsız laf diye kalıyor, niye? : Geçmişin hatalarını çıplak edip görmedikten sonra, neyin /hangi gözün" bakma"sı bu, ya da "gösterme"si bu?... Yoksa 'gizleme'si mi oluyor /olacak bu?... Bu günlere gelene kadar olduğu gibi!... Ve sizden gelen katkı da yalnızca statüko tarafına hizmet edebiliyor.
Yanıtla (0) (0)@Musto'ya.1:45 Bizde de 7-24 nöbetçi Musti hayranı hiç geç kalmaz diyorduk,hemen yetişmiş.)) Not,1.45 ve 1.52 "Yanıtla" butonu YANIT vermiyor.??
Yanıtla (1) (4)Evet ,saklayamayacağım,çok hayranım ,ben bugüne kadar işini bu kadar ciddiye alan ,aşkla ,şevkle yorum yazan ,her yazara ,her sayfaya yetişen,her konuda yazacak hikayesi ,tevatürü olan gayretli bir troll görmedim,doğrudur hayran olduğum:))
Yanıtla (1) (3)Klasiktir..Nasreddin Hoca hanimi,cocugu ve eşeği yolda.Hoca ve Hanımı eşeğin üstünde, Halk hocaya bak parmak kadar çocuk yaya,Hanimi,çocuğu esekte.Hocaya bak kendi yaya vb lakirdilar ile halkin gazteci gundemi..Isi,gücü olmadimi insanın lay,lomlarda olması normal..
Yanıtla (1) (2)Özhaseki, depremin maliyeti 100 Milyar Dolar “ demiş. Bir de 128 Milyar Dolarlık deprem vardı, ettimi sana 228 Milyar Dolar.
Yanıtla (5) (0)AKP dönemindeTürk insaninin fabrika ayarlariyla oynandi,ahlaki seviyesi cok düstü,cehalet ödüllendirildi ,dinden,imandan bezdirildi..Gina getirdi..
Yanıtla (4) (1)Her "olan oldu" iyimserliği iyimserlik değil, aptallıktır, avanaklıktır, cahilliktir, sonuçta her yükü omuzlarında taşıyıp beş dakika bıraktığında da beş dakikalık geçici bir "oh!" çekme ile "kendini aldatma, teselli etme" ortamı yaratmadır.
Yanıtla (8) (2)Evet aynen öyle, ancak akıl kıtlığı bu coğrafyanın en bilinen özelliğidir.
Yanıtla (3) (2)Eskidende iktidar destekleyenler, parti devleti yerleştikçe temkinli iyimserlik ile fabrika ayarlarına dönüyorlar! Gerçek şu ki bu ülkede umut edecek bir şey kalmadı! Gidebilen kendini kurtarıyor! Yakında hiç bir alanda nitelikli personel kalmayacak, yerlerine imitasyon meslekli göçmenler dolacak!
Yanıtla (4) (2)Sayın yazar, çok net ve güzel özetlediniz..Güzel ülkemizin, çilekeş insanlarımızın çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmasına ve hatta aşmasına o kadar ihtiyacı var ki..
Yanıtla (2) (0)Güven vermeyen bir iktidarın İçişleri Bakanınin yarattığı iki günlük iyimserliği Karaalioğlu neredeyse CB Erdoğan'a "yaparsa yine Erdoğan yapar"a kadar vardırmış! Hele dur bakalım dün bir bugün iki...
Yanıtla (4) (3)Anayasa yapacakmış. Eskisinin nesi var.ona bı uy da gel bakalım. Anayasami yoksa saray kanunu mu olacak. Aklilli muhalefet iseler sana yeni anayasa yaptırmaz
Yanıtla (6) (2)Akp nin 22 yıl aldığı emaneti bozarak yıkarak gidiyor. Eskisi arızaları sorunları vardı daha iyidi.ne yaptı yol köprü çeşme. Bunlar önceden de vardı ihtiyaca göre yapılıyordu.marifetiniz ney. Bugünkü Türkiye. Öncesi daha iyidi.
Yanıtla (4) (2)Uyuşturucudan ve suç örgütlerinden beslenen siyasiler ve bürokratlar olmasa bu kadar hakimiyet kuramazlardı.
Yanıtla (3) (2)Masaldan hikayeler...
Yanıtla (3) (1)Bataklık kurutulmalı diye bir söz vardır. Ama ülkemizde bu kavram çok geride kaldı. Öyle bir açmazdayız ki. Binlerce mülteci, işsiz ve dar gelirli insan. Bunların hepsi çeşitli çetelerin elinde kullanılmaya hazır insan gücü. Bu hale gelirken hangi yollardan geçti isek geri sararak taa SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLARA kadar gitmeliyiz. Aynı kaset sarar gibi. Bu gidiş sırasında iyi niyetle dahi olsa bu hale gelişe neden olanları hakkaniyetli bir şekilde sorgulamalıyız.
Yanıtla (2) (0)Bugüne kadar, uyarılara rağmen yapılan yanlışların faturası ne olacak? Beş koca seneyi göz göre hata yaparak ve ülkeli fakirleştirmekle geçiren -her kimse- şimdi makul olana dönerek siyasi sorumluluktan kurtulmuş mu olacak? öyle bir sorumluluk da mı varmış? hem de bu ülkede! ne zaman, kim ne hesabı verdi ki bu ülkede?
Yanıtla (4) (2)3.bir yol yokmu?Bu gidiş nereye? diyen birileri çıksa bizi yonetenlerden
Yanıtla (2) (0)Iktidar,imkan elindeyken evrensel hukuk gelse güzel ülkeme daha iyi olmazmi
4.bir yol yokmu?
Cebri ve istibdadi biri gelse Hz Ömer gibi hakikat adına bizleri kırbaçla kötüluklerimizden arindirsa!
Ne kadar kanun ,o kadar karmasa !
Herkes davalı birbiri ile
Çakallar, sırtlanlar arada türedi bir tek ekmek yiyen onlar bizim davalardan sebep
Adıda meslek!bu çakal ve tilkilerin yaptığı haramzadelik.
Çeteler hep vardı. Üzerlerine gidilince iktidarın yanaşması oluveriyorlar. Bunu bilen siyasiler ,bürokratlar ,iş adamları gerektiğinde kullanmak üzere rezervlerinde tutmaktan geri kalmayabiliyorlar. Peker ,Çakıcı...gibi finansal sürdürülebilirlik kazanmış olanların ilişkileri doktora tez çalışması olabilir nitelikte. Az çalışarak çok para kazanma yöntemleri kesilmeden bataklık kurumaz.
Yanıtla (4) (0)suriye operasyonu bağıra bağıra geliyor bu şartlarda her şeyin daha iyiye gitmesi sadece temenni olabilir
Yanıtla (1) (3)Erdoğan'ın hukuka döndüğü yok,çetelere de zorda kaldığı için müdahale ediyor..çünkü Londra para babaları,ya kara parayla mücadele edersiniz yada nanik alırsınız dedi..Arap sermayesi de gelmeyince Londra yatırımcıları gelsin diye makyaj operasyonlar..Tayyip Erdoğan'a güvenmek için fazla iyimser olmaya gerek yok.180 derece yerine göre 360 derece dönüyor..bu çeteleri gönderir başkası yerine gelir..al gülüm ver gülüm ilişkisi var çünkü..
Yanıtla (14) (3)Siz hayal görmeye devam edin bu kadar iyimserlik POLYANADA bile yok azar azar kaybediyoruz siz de bunu göremiyorsunuz.
Yanıtla (8) (3)Teşekkürler Sn.Karaalioğlu;yazı güzel döşenmiş döşenmesinede,ülke geçmiştede böyleydi,bir ara dinlenmeye(yeniden yapılanmaya) yönelmiş suç suç örgütleri,çeteler.Acaba şimdi,yeniden yeni yapılanmamı söz konusu demeden edemiyor,insan."Ya devlet başa,ya kuzgun leşe"güven ve güvenligin olmadıgı yere,devlet diyemem ben.Devletin birincil esası güven ve güvenliktir.Çeteler arasında güç mücadelesi, nedir! nedendir! Devlet nedir,ne içindir?Platon'un tarifindeki gibimidir?Yoksa Cihan devletinin krucsndkimi.
Yanıtla (6) (1)Yıllardır ülkemizin sınırları yolgecen hani.son olayda iki teroristte Suriye'den girmiş.allahtan vatan evlatlarına bir zarar gelmedi.bu sınırları korumakla görevli bir numaralı sorumlu kulağından tutup bir kenara atılması gerekmez mi.
Yanıtla (11) (2)Nereye bakarsak bakalım bence boş…
Yanıtla (10) (2)