Kötü yönetimin iyi yönetim zannedilmesinin sırları
Kötü yönetilen bir ülkeden daha kötüsü, o ülkenin kötü yönetildiğinin mevzu dahi olmamasıdır. Türkiye, kötü yönetildiğini bilmeyen, bilse de bunu dert etmeyen/edemeyen bir ülkedir. Bu açıdan da gelişen dünya içinde benzersiz bir modeldir.
Kötü yönetime alışkın olmanın birçok sebebi vardır ama en başta da toplumun mevcut hale rıza göstermesi ve daha beterinden sakınma tabiatıdır. Bu sayede, hem hak edilenden daha azıyla yetinmek hem de ülkenin büyük potansiyelinin eksik ve yetersiz kullanımı kader olur. Zaten oldu.
Üstelik böylelikle, her küçük kıpırdanma dahi başarı hanesine yazılmaya başladı.
Mesela, kişi başına geliri her sene bin dolar bile artınca bunun büyük bir gelişme olduğunu zannetmek gibi… Benzer başka ülkelerin durumuyla kıyaslamak gibi bir en basit işlem bile ihmal edildiği için kişi başı gelirimizin küçük artışlarıyla avunabiliyoruz. Oysa 20 yıl önce Türkiye’den çok geride olan ülkelerin halkları bugün açık fark atmış durumdadır. Dolayısıyla 2013’de bile zaten 12 bin 500 dolar olan kişi başı gelirin bugün 13 bin dolara çıkması başarı değil başarısızlıktır. Hak edilenin altına rıza göstermektir. Her yıl en az yüzde 3 dolar enflasyonu eklenecek olursa 10 yıl öncesinin dahi altında kalmaktır. Sadece bu hesaba göre, başka hiçbir şey yapmadan rakamın şimdi 16-17 bin dolar seviyesinde olması gerekirdi.
Aynı mantıkla ihracat da öyle, üretim de öyle, faiz, rezerv ve elbette enflasyon da… Yüzde 85’lik enflasyonu yüzde 50 bandına çektiğimizde dünyanın en yüksek hayat pahalılığı yaşayan ülkelerinden biri olduğumuz gerçeği değişmiyor. Yine en kötüler listesinin en başlarındayız. Tek başına, bütün OECD ve Avrupa ülkelerinin toplam enflasyonunu üretiyoruz!
Akıl dışı ekonomi politikalarıyla eksiye düşürdüğümüz Merkez Bankası rezervlerinin eski yerine yaklaştırdığımızda da büyümüş, gelişmiş olmuyoruz. Sadece yerimizde sayıyoruz ve herkes uçup giderken biz insanımızı daha azına mecbur bırakıyoruz.
Dünyayı Türkiye’den ibaret sanıp, ekonomide, bilimde, hukukta, sanatta, tarımda, teknolojide yaşanan gelişmeleri veya küresel ticaret hacminin katlana katlana büyüdüğü gerçeğini denklemden çıkarırsak, her yalana inanır mutlu oluruz. Dünya muazzam büyüyor ve bizim payımız düştükçe düşüyor. 2013’te küresel ticaretteki payımız yüzde 1,2 iken önce binde 80’e kadar geriledi. Bütün bunlar da bizi daha fakir ve daha güvensiz bir hayata sıkıştırıyor.
Seneler kayboluyor ve fırsatlar kaçıyor. Kapanmayası zor farklar daha da büyüyor ve başta pasaport değerimiz olmak üzere itibar kalemindeki bütün değerlerde kayıp yaşanıyor. Kendi kendimize anlattığımız hikayelerin işleri düzeltmeye asla faydası olmuyor.
Sadece ekonomi değil, kötü yönetim bütün alanlarda birden dört koldan hüküm sürüyor. İzmir’de beş küçük çocuğun gözlerimizin önünde yanmasından da var bu. Yahut, geleceği belli olan Maraş Depremi’nde en az 55 bin kişinin ölümünü eli kolu bağlı seyretmekte de. Dünyanın en çok iş kazası kayıplarını veren ülke olmakta da sağlıktaki, sokaktaki çetelerde; asayişte de var. Eğitimde ve yargıda zaten var da bütün kamu yönetiminde liyakati, ehliyeti dışlayan modelde bardaktan boşalırcasına var.
Siyaseti ayrıca söylemeye gerek var mı? Problemlerin kaynağı olan, hiçbir temel meseleyi çözemeyip üstüne yenilerini ekleyen siyaseti… Yapamayanı; yani iktidar olanı da yaptıramayanı yani iktidarı zorlayamayanı da kusurlu olan siyaseti… Aslında ‘çok iyiyiz, dünyayı arkamıza taktık uçuyoruz’ diyen siyaseti…
Elde olana rıza göstermek, lütfedilenle idare edip yeni lütuf beklemek ve en önemlisi de siyaseti devletle harmanlayıp ona kutsallık atfetme anlayışının hükmünü sürdükçe, kendimizi dünyanın bileği bükülmez ülkesi zannedip yoksullaşmaya devam edeceğiz. Bir devletin nasıl tıkır tıkır işleyeceğini, eğitimin, verimliliğin, denetimin, şeffaflığın, liyakatin ve hukukun ne kadar önemli olduğunu öğrenemedikçe de hikayemiz değişmeyecek.















Evet ülke kötü yönetiliyor,daha da kötüsü kötü yönetildiğini kavrasa bile takım tutar gibi parti tutan vatandaş kitlesi, Bu bağnazlığa menfaat da eklenince ekonomiyi bilmeyenlerin birde ekonomist olduklarına inanan safların varlığı ülkeyi bunalımdan çıkarılmasına engeldir.
Yanıtla (0) (0)Mealen Chp nin hali : Kemalist bürokratik oligarşi ve siyasi ayağı olan bizler 90 yıl kötüyken; ey Akp, siz neden bize benzediniz, hadi gelin populizmde ve şatafatta yarışalım, halkın vergilerini; eyt, konser,balo,opera, organizasyon, hibe, adı altında yandaşlarımıza peşkeş çekelim ama bize müfettiş yollarsanız biz de sizin kirlilerini dökeriz; kimse kimseye ses etmesin,çıkarlarımızı; Atatürk, Cumhuriyet, İslam, Millet, Demokrasi vb kelimelerle örtelim, gül gibi geçinip gidelim"
Yanıtla (7) (32)Yüzyılda, halkta ve devlette korkunç bozulma var.Eskiden Abdülhamit, M.Kemal gibi hatalarına rağmen en azından dış politikada rasyonel; başbakanlıktan atılma pahasına devlet eliyle kurulan çiftliklerin tekrar devlete satılmasına karşı çıkabilen İ.İnönü gibi hatalarına rağmen etik davranabilen kişiler varmış.Bugün isim sahibi siyasetçiler, denize düşünce yılana sarılacak cinsten bile değiller.
Yanıtla (5) (0)Dilde Atatürk, Cumhuriyet, İslam, Millet ,Demokrasi olsada; Akp ve Chp başta olmak üzere partiler arasındaki mücadele pasta, para,koltuk ,çıkar kavgasıdır; Dem le yada eşdeğerleriyle flört etmekten çekinmezler.
Yanıtla (4) (0)Biliyor, görüyor ve inanıyoruz ki...
Yanıtla (3) (0)"Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz."
Tam maması ile saçmalamışsın. Saçma bir yorum. Her şeyi sanat düşmanlığına bağla, afferin sana
Yanıtla (2) (2)aklın sıra yorummu yaptın,kaç para aldın bu yorumun iiçin.kızılayada başvur,akepe gençlik kollarına yardımda bulunuyorlarmış.
Yanıtla (3) (2)Tüm partilerin ve herkesi kendi gibi partizan sananların...
Yanıtla (0) (0)İsrafta ve harcamada hiçbir parti AKP ile yarışamaz. Mansur Başkan eski dönemle yeni dönem farklarını açıkladı. İmamoğlu’da açıkladı. Akp dönemi yapışan israf ortada. CHP israf ve gösterişte AKP’nin eline su bile dökemez.
Yanıtla (3) (2)Sanat algısı; parayla cumhuriyet bayramında sahneye çıkan şarkıcılardan ibaret olanlar belki de bu işlerden nemalanan çıkarcılardandır.Nasıl bir milli günse artık sanatçılar para almadan bayrak sallayamıyor ama dillerde; Atatürk, Cumhuriyet, Laiklik , Vatan vb sloganlarla şovanizmden geçilmiyor
Yanıtla (1) (0)Ak parti kendine yönelik tepkileri din ile savuşturuyor. dinin araç sallaştırılması konusunda bu kadar mahir bir parti hiç olmadı. duygusal bir konu olduğu için aşılması da zor. kendine yönelik eleştirileri dine yapılmış gibi gösteriyor. bu duygudaşlıkta hesap sorma olmaz. itaat etmek esastır. yanlışta olsa sabretmek gerekir. bir iki hadis oyuncu iş tamamdır. koruma sağlanmış oluyor.
Yanıtla (18) (3)zanlarına göre "göklerden bir karaar" gelmektedir habire onlar için. o karar güya hep onları onaylamaktadır. zanlarına göre dinin sahibidirler, sanki din onların kişisel malıdır. herkes için suç olan onlar için suç değildir. din onların araçları, silahları, kerpeten ve anahtarlarıdır. çirkin yüzlerini örttükleri, onları her daim temize çıkaran maskeleridir. o işin öyle olmadığını anlayacaklar.. çok yaşayan yüze kadar yaşıyor. duvara karşı dörtnala gidiyorlar. fena toslayacaklar..
Yanıtla (4) (1)Bence milleti dindende soğuttular,imamhatipliler deist olurmu ya.
Yanıtla (3) (1)Olur. geçmişte Hıristiyanlığa en büyük tepki Papazlardan geldi. İslam'da aynı süreçten geçecek. zorunlu olarak.
Yanıtla (0) (0)Güzel tespit teşekkürler.Alyeenatifi olanda kendi içinde aday olanı partiden atıyor.20 yıl yenildiği halde galibiz diyor. Buradan ülke için istikrar cikarmi? Anayasa c.bask.sist.var diyor.Tanimam diyor.Halkin üzerinde old.zannediyor. Düşündürücü
Yanıtla (0) (0)NATO ya girmek hatalı mıydı sorusuna cevap verebilecek tek kimse bulamıyoruz.
Yanıtla (1) (21)Yunanistan'daki üsleri eleştirenler bizdeki üsleri fark etmemiş gözüküyor.
NATO
Yanıtla (1) (5)Sahi hep yorum yapılıyor ama iş ciddiye binince
Herkes susuyor.
Kara kaşımız kara Gözümüz için Natoya bizi almadılar..Savaş Yorgunu tükenmiş, müttefik güçleri Kore'de yenilgiye uğradı. Birleşmiş milletlerin ilk çağrısına cevap veren ülke olduk. Yüzlerce Anadolu evladını Orada şehit verdik kaybettik. Bugün hangi koreliye Sorarsan, Tek dostumuz Türkler der. NATO'nun abisi ABD İçişleri mize karıştı.İktidarların çalışmasına engel oldu. Fetö darbesinde olduğu gibi, Satılmış sözde, Atatürkçü askerler kanalıyla muhtıralar verdirdi darbeler yaptırdı...Ne kazandık?
Yanıtla (8) (1)Devlet geçmişte karar vermişse gelecekte bu karar devleti temsil eden ve millet iradesi ile TBMM de.degistirilir. Yıllık hesap yapılmaz. Ayrıca her devlet kararı alınan yıl ve süreçlerden etkilenir. Bkz İng.re dış iliskileri nasıl yönetiyor?
Yanıtla (0) (0)Dünya bizi kıskanıyor türkiye kadar olmadık diye icin icin aglıyor
Yanıtla (1) (0)Herkes Adalarımız işgal edildi diyorlar ama Adalar neden bizim ne zaman bize geçti hangi adalar bizim sorularına cevap veremiyorlar.
Yanıtla (3) (37)Diyenlerin suçladığı, muhatabı iktidardır. İktidarda çıksın desin şu şu adalar bizim bunlar değil boşuna tartışmayın. Siz niye bu kadar savunmaya geçiyorsunuz anlamadım.
Yanıtla (25) (0)Önemli olan söylediğiniz şeyi bilmeniz.
Yanıtla (2) (15)Adalar işgal edildi diyenler bilmiyorlar
Burada soru iktidara değil Adalarımız işgal edildi diyenlere soruluyor.
Yanıtla (1) (11)Adalarımız işgal edildi diyenler hangi adalarımız olduğunu neden yazamıyor.
Gavs neden yazamadıkları konusunda bir bilginiz var mı acaba?
Madem onlar bilmiyor sizler yazın da bilip,öğrenelim o zaman.
Yanıtla (5) (0)Soru nasıl iktidara olmuyor? Siz bir şey söylersiniz, karşıdaki de başka bir şey, nasıl olsa ne yetki var ne sorumluluk. ülkenin güvenliği ile ilgili bir konuda muhatap iktidardır, yetkisine dayanarak bir açıklama yapar bir sorumluluk varsa da üstlenir!
Yanıtla (1) (0)belliki senin bu konuda bilgin yokmuş.İnternetten anlıyorsan bir bak da öğren.
Yanıtla (0) (0)“Sakarcalar, Keçi, Kalolimnoz, Ardacık, Koçbaba, Bulamaç, Nergizcik, Eşek, Hurşit, Fornoz, Koyun, Gavdos, Gaidhouronisi, Koufonisi, Dhia, Dionisades, Ardıçcık, Marathi, Küçük Çuha, Limoniye, Venedik Kayalıkları ve Pilati Kayalığı.” Kaynak: Gazeteci Müyesser Yıldız
Yanıtla (9) (0)ya söylemeyin bırakın araştırsın bulsun. zaten ülkeden bihaber.
Yanıtla (1) (0)İşgal edilen adaların bir bölümünü yazıyorum.Aydın, Muğla ve İzmir il sınırları içindeki Türkiye'ye ait,20 ada ve iki kayalık Yunanistan tarafından işgal edildi; Herke,Kerpe,Kaşot, İncirli,İlyaka,Leros,Patmos,Klimalı,Lipros,Sömbeki.Arkadaşlar Tayyip Bey'de sanırım daha önceki bı konuşmasında bunu dile getirmişti,bu bir işgaldir demişti.
Yanıtla (7) (0)işte senin gibiler yandaş tv leri,gazeteleri okudukları için bırak dünyayı,ülkenden bile haberi olmaz.
Yanıtla (1) (0)Ortada böyle korkunç bir tablo varken, toplumun sessizliği daha da korkutucu.
Yanıtla (6) (0)toplumumuz aldatılmış ve korkutulmuş bir toplumdur.
Yanıtla (1) (0)İnsanlar layık olduklariyla yonetilirler. Her yıl trafik 5 bin can alıyor. Bu kadar kişide sakat kalıyor. Hız ve ışık kontrolü dışında denetim sıfır. Sinyal kalktı. Magandalaşma yani maymunlasma evrimi basladi. Ceza yok gibi. Ceza sadece siyasilere. Akp tek derdi iktidarı.Dünya umurunda değil.
Yanıtla (1) (0)bu halk iyi yönetilmeyi haketseydi iyi yönetilirdi. bunu talep eder ve zorla alırdı, veremeyeni gönderirdi. bir taraftan iha-siha goygoyu diğer taraftan katil, haydut özel hastaneler. yoğun bakımda ölüme terkedilen canlar, çökertilen denetim kurumları... göz kanatırcasına göze soka soka yürüttüğü kötü yönetimine rağmen seçim üzerine seçim kazanan malum şahıs...yaş da genç değil ki çekip gidelim bu ülkeden...
Yanıtla (2) (0)Ekonomi dış politika hukuk eğitim sosyal olayların çokluğu vd vd..iktidar bu durumdayken ya muhalefet ne yapıyor..ne durumda..umut vaat ediyor mu .bırakın altılı masayı kurmayı anamuhalefet birbirini yiyor..bırakın iktidar olmayı oyu azalıyor...daha neler olmalı ki muhalefetin oyu artsın...bu nasıl iktidar adaylığı ..gündem belirlemeyi bırakın her biri diğerinden korkunç gündemi bile takip edemeyen bir muhalefet...
Yanıtla (4) (9)O.Özel grup bşk.v.iken kartal gibi idi şimdi adam başımıza evliya kesildi , işi gücü normalleşme peşinde koşmak!
Yanıtla (10) (2)Allaha akıl fikir versin !
Adam ne dedi?'-Tüm tartışmaları bitiriyorum.' Yani dağılın gidin, benim lafımın üstüne laf söylemeyin.Yeni tğo muhalefet böyle oluyor demek ki?Reisle çay içtiler ya ona benzemeye başladı sanırım.
Yanıtla (5) (0)Her konu dönüp dönüp muhalefete bağlanıyor.
Yanıtla (5) (0)Bunu yapanların ruh hali sıcak koltuğunda elinde çekirdek televizyon izler gibi bir hal. Sanki tüm olaylar onun dışında sanal bir alemde cereyan eden olaylar.
O ki muhalefet sininle başlar.
Haydi kalk ayağa sıcak koltuğundan ve bir çare ara ve itirazını yap. Kime karşı. Bu çekilmez durumu hazırlayanlara karşı.
Beyefendi;dünyanın her yerinde ,kendi belediyesine kayyum atanırken gidip uğramayan ama gidip başka partinin belediye kayyum tepkisine koşan muhalefete her lafı söylerler.Senin bu ülkeden haberin yok.iktidar ve muhalefete güven yüzde 25 lerde bile değil millet kararsız.
Yanıtla (0) (0)MHP ne yapmaya çalışıyor. Sinek viziltisi. Dikkat çekmeye çalışıyor.ergen çocuk gibi. tembel öğrenci yaramazlık yapar sıra disilikla dikkat çeker. Herkes bir bakar aman sende der.onun gibi.dagittigi partiyi toplamak için ses çıkartıyor.
Yanıtla (0) (0)Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan borcu, son yedi ayda 4,5 milyar liradan 2024/Ağustos ayı itibarıyla 8.4 milyar TL'ye, 2024/Eylül ayı itibarıyla ise 8,8 milyar liraya yükselmiştir.
Yanıtla (0) (1)Belediyenin 6183 sayılı Kanun'un 48/A maddesine göre borçların tecili için yaptığı girişim, kanunda belirtilen şartları taşımaması nedeniyle kanunen geçersizdir.
Mustafa beyin ifşa ettiği sırlar ‘yazıyı okuduğunu sanan’ pek çok yorumcu tarafından akp+mhp vs’liler gibi içselleştirilmiş görünüyor. Ya yorumcuların kahir ekseriyeti iktidar yanlısı, ya da okuduklarını anlayamamışlar. Problemi siyasetin gereği zannediyorlar. Bence sorun ‘siyaset’ denilen şey ülkeyi terk etti. Bizde ‘başarı kötülükte başarısızlıktır’ artık ve bunun başarı diye pazarlanmasıdır. İşte bizim siyaset anlayışımız.
Yanıtla (0) (0)Mustafa Bey, milli gelirde dolar enflasyon etkisini açıklamış. Ancak nüfus yapısı etkisini de dikkate almalı. Milli gelirde, sığınmacıların etkisi olduğuna göre kili başı geliri bulurken onların nüfusu da dahil edilmeli. Buna göre, kişbaşı gelir aslında düşüşte. Geliri hesaplarken sığınmacıların üretime etkisini alıyorsunuz da, ortalamasını hesaplarken neden bu nüfusu dikkate almıyorsunuz? Özet, dolar enflasyonu ve nüfus yapısı değişimiyle aslında güzelce fakirleşti bireyler.
Yanıtla (0) (0)Vergileri şatafata harcamak arsızlık; konsere, baloya, opereya, yandaş organizitörlere harcamak adiliktir; hangi parti olursa olsun.Böyle düzene Cumhuriyet, Demokrasi, Milli irade vs değil, harami düzeni denir.
Yanıtla (0) (1)Artık Ç.kaledeki,Milli mücadeledeki gibi insanlar nadirleşti ; kemalizmin maddi başarısı çok azdır ama travması çoktur ve etik değer de bırakmadı ,her kesim bozuldu.Bu travmadan sonra küreselleşme ve internetin de etkisiyle ortaya tuhaf canlılar çıktı. 1925 den beri bataklıkta olan ülke düzelmeyi de haketmiyor.Nietzsche: "Batmak için olgunlaşanları itmek lazım, budur bizim insan sevgimiz"
Yanıtla (2) (25)İlk 15 sene ekonomi%7 büyüdü, Şevket Pamık, Mahfi Eğilmez okuyun
Yanıtla (6) (1)Büyüme temel kriter değildir, ona bakarsanız Akp döneminde de büyüdü .Asıl büyüyenler ise her zaman siyasiler ve yandaşlarıdır ,halkın sırtından!
Yanıtla (0) (0)Sağ cenap olarak Siyasal İslamcı bireylere teşekkür ederiz. Onların bize öğrettiği terminoloji ile 50-70 yaş arasını iyi yönettik. Yeni kuşak bizi biraz zorluyor. Ancak eaki nesilin bize verdiği güç ile onları da sindiririz. Harika miras bıraktı 50-70 bize. Sorgulama nedir bilmediklerinden ne söylense onlar için kutsal. O nedenle bir yanda bakara makara derlen diğer yanda 70lik yudumlamak. Siz lak lak cevap yetiştirin bizi savunu, biz işimize devam edelim.
Yanıtla (0) (0)Biliyorlar ama rüyalarında görmedikleri kazanımlar elde eden on milyonlar var örnek vatandaş kamuda şirkette çalışırken bir den memur oldu kamuda odacı iken uzman oldu hayatı boyunca prim yatırmamış bağkurlu 3600 günden ssk lı milyonlarca emekli milyonlarca yardım alan aile mevzu çıkarsa gerisi teferruattır şark kültüründe.
Yanıtla (0) (0)Bu analitik değerlendirmeden uzak bir tespit.hangi ülke bizden daha iyi (çin hariç) söylermisin sap ile samanı birbirine karıştırıyorsun.
Yanıtla (0) (0)Kesrette vahdet vahdette kesret sırrına erenler maneviyi fethedenler daha iyi yönetici olurlar.
Yanıtla (10) (4)Rene Guenonun Maddi iktidar manevi otorite isimli guzel bir kitabi var.
Aliya izzetbegoviç "Göklerin öğrencisi olmadan yeryüzünün öğretmeni olamayız "diyor.
"Kesrette vahdet vahdette kesret sırrına erenler maneviyi fethedenler daha iyi yönetici olurlar." Anlayamadım. Türkçe yazar mısınız.
Yanıtla (3) (0)Cümle mevcudattan cümle varlıklardan yola çıkaran yaratıcıya onun birligine ermek,yaratıcıdan yola çıkarak cümle mevcudata saygı sevgi ihtiram göstermek.
Yanıtla (0) (0)16:40 Ergün, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yanıtla (0) (0)'Ergün'e: Bu millet böyle bilmece gibi felsefi cümleleri anlama konumunda değil Ergün! Kaldı ki apaçık olayları görmüyor, apaçık cümleleri anlamaya yanaşmıyor. Uyuşturulmuş uyanma niyeti yok. Halinden memnun. Umut edelim uyanış geç olmasın.
Yanıtla (6) (1)06:57 de sorduğum soruma cevap veren yok bu saate kadar. Ya cevabını bilmiyorlar veya cevabını hiç kimse öğrenmesin diye cevaplamıyorlar. Bilgiyi saklayanlar, kendine bilgiçler de cahildir, kanaatimce. Çünkü bilgiyi etrafa söylemeyenlerin ne bildikleri şüphelidir. Papağan gibi taklit yapıyor olabilirler. Şüpheyi olumsuz olarak değerlendiririm.
Yanıtla (2) (1)Doğan Alioğlu bunca kelime yazarken niçin cimrilik edip kesret, vahdet, manevi kelimelerini açıklamıyorsun? Alim olan cimri değildir. Bildiğini diğerleriyle paylaşır. Müneccimlik yapacağına alim olmaya çalışsan Allah katında daha iyi yapmış olmazmısın?
Yanıtla (2) (0)"Kesret çokluk demektir. Vahdet ise birliktir. Kesret için masiva kelimesi de kullanılır. Bir olan Allah’ın dışında her şey kesrettir. Vahdetten kasıt da Allah’ın birliğidir."
Yanıtla (0) (0)Özgür Özel ağlıyor..Millete dert yanıyor. 22 yıldır neredeyse Kalu beladan belli AKP MHP belediyelerin ödemediği borçları bizden tahsil etmeye kalkıyor diyor..Adamların gözü kararmış Ben aday olmazsam... İstanbul'da Ankara'yı da bütün ülkeyi yakarım diyor ..Köprüyü geçene kadar he de.. Anayasayı senin istediğin gibi değiştireceğiz de..Oyala ama Durduramazsın..Karanlık tüm güçleriyle saldırıya geçti, ya sonuna kadar direnecek ya da teslim olacaksın...Ama yanar döner Bu halkada fazla güvenme...
Yanıtla (13) (2)Özgür Özel'e.. Biraz tarih oku. Moğolları çok çok İyi incele Moğollar. Dünya medeniyetlerini yakan yıkan yağma ile beslenen bir topluluk..Karşı gelenleri milyonlarca insanları kütüphaneleri yakan acımasızca öldüren. Bugün ABD ve İsrail bunu kullanıyor. Kendi askerine zarar gelmesin diye Vietnam'a Ortadoğu'yu, gelişmiş teknolojik silahlarıyla uzaktan vuruyor. Tek bir askerin burnunu kanamasın diye. ülkemizde moğol benzeri işgal altında, kafasını kaldıranları eziyor.
Yanıtla (1) (0)toplum kendine iyi şeyleri layık görecek ve akıllı çözümler isteyecek bu da ancak dünyaya açık olmakla olacak birşey.
Yanıtla (4) (0)HASSASİYET LÜTFEN:
Yanıtla (18) (1)"lüks makam araçlara,israfa konvoylara,şatafat İçinde YAŞAYANA ZENGİNLERİN vergileri silinirken, Geçmediği köprüden, otoyollardan yap işlet halka ödet paraları dolar ile ödenirken , 1999 dan 2024 dek toplanan deprem vergilerine çerez parası bile değil derken
KKM. 813 milyar TL zarar ederken ,Allah razı olsun bunlardan diyen zihniyete ne denilebilir ki.? Hz.Ali haksızlık karşısında susup, eğilmeyin der
Tam yetki Verdiler..verenlerin de
vebalı var hemde çok.
Yazar benzersiz bir model olduğumuzu düşünüyor, ama Kuzey Kore'de de insanlar kendilerinin dünya lideri olduklarını ve diğer dünyanın çok kötü yönetildiğini hatta aç olduğunu düşünüyor.
Yanıtla (4) (0)Ankara Büyükşehir belediye
Yanıtla (31) (0)Konser harcamasına Başsavcılık ca olaya el konulduğu haberi yer aldı basında. TÜRK milletinin parasını ne oldukları belli olmayan mülteciler için harcayıp şimdi de milleti ağır bir ekonomik kriz ve enflasyonla boğuşturan da da chp li belediyeler değil mi
"Bahsettikleri o bir konserlik rakam, ne yazık ki bir uçağın, bir uçağın derken arkasında 5-6 tane daha dizilerek gittiği tek bir uçuşun maliyeti kadar değil. O kadar bile değil." Dedi İmamoğlu
Yanıtla (8) (0)İktidar kaybettikleri belediyelerle uğraşmayı bırakmıyor,onlara ayırdıkları zamanı ekonomiyi nasıl düze çıkartırız diye uğraşsa keşke.Şunu da çok net görüyoruz; Ak Parti'ye oy veren seçmen Mansur Bey ve İmamoğlu'na yapılan haksızlıklardan şikayetçi ve bu başkanlara sempati duymaya başladı.
Yanıtla (4) (0)Çöpten hurda, plastik,karton bulacak güzel anacağız da,beş masum yavrusunu doyuracak! Çocukken elektrik faturasını ödeyemedik saati söküp gittiler.Kömür yok,odun yok,dolap bomboş,babam seyyar satıcı.Anacağızım abimle beni elimize birşeyler tutuşturup sokağa saldı,soğuktan ellerimiz şişti eve geldik,anacağızım ağladı,biz ağladık,babam gitmiş plastik oyuncak, bulaşık süngeri almış satmak için.Fakirliğin Allah belasını versin.
Yanıtla (3) (0)Hem Mansur Bey, hem de İmamoğlu belediyelerinde soruşturma yapılmasını kendileri talep ediyor göreve geldiklerinden beri! Teşekkürler ediyoruz kendilerine.Yok ,birşey çıkmaz!
Yanıtla (2) (0)Korkunun ecele faydası yok, yerel seçimde AKP'ye yeter artık, ekonomi, hukuk eğitim kötü durumda, Cumhuriyet Halk Partisi'ni görmek istiyoruz dendi.
Yanıtla (4) (0)Bu yazıya imza atılır.
Yanıtla (2) (0)Bu ülkede her arabaya binen, 50 m2 eve başını sokan mahareti akp de gördü. Zannetti ki akp sayesinde ev, araba aldı. Halbuki dünya ne kadar büyümüş, ülkemiz de o kadar büyümüştür. 25 yaşındaki arabaya binen vatandaş kendini lord zannetti, halbuki çin deki , avrupa daki adam bizimkinin bu arabaya verdiği paraya sıfır arabaya biniyordu. Ama bunları göremeyecek kadar kör , sağır, ve okuma özürlü olduğu için ülkemiz şu anda 70 li yıllardaki ekonomik çöküntüden daha kötü durumdadır.
Yanıtla (22) (0)Bu ülkenin ve halkımızın halini tam olarak açıklayan yorumunuz için gerçekten tebrik ediyorum.Dünyanın ödediği paranın 5 katını ödeyerek aldığı arabayı medeniyet zanneden,dünyanın 1 e aldığı evi 10 kat ödeyerek alan ve bunu zenginleşme sanan (enayilik gibi bir terim daha makbul) ve dahası gıkını bile çıkarmayan bir halktan ne köy olur ne kasaba.
Yanıtla (7) (0)''Merkez Bankası rezervlerinin eski yerine yaklaştırdığımızda da büyümüş, gelişmiş olmuyoruz. Sadece yerimizde sayıyoruz ve herkes uçup giderken biz insanımızı daha azına mecbur bırakıyoruz.'' Aynı hatayı sizde yapmışsınız sayın Yazar. Olmayan bir rezervi (geçici swap,sıcak para) dolmaya başlamış gibi yazmak da aynı yanılgıya girmiyor mu?
Yanıtla (4) (0)20 yıl önce Türkiye’den çok geride olan ülkeler bizi geçti. Geçti de bu ülkelerin kaçı darbe teşebbüsü yaşadı? Kaçı yüz yılın felaketi diyebileceğimiz büyüklükte bir deprem yaşadı? Kaçının etrafı ateş çemberi gibi yanıyor?
Yanıtla (2) (10)Tüm suçu ülkeyi yönetenlere atmamak gerek. Bunları da görmemiz lazım.
Kuran okuyanlar bilir: Firavun gücünü büyücülerinden alıyordu. Toplumu büyücüleri ile manipüle ediyordu. Yandaş medya, bugün, firavununun büyücüleri ile aynı işi yapıyor.
Yanıtla (9) (1)İtibardan tasarruf olmaz deniyordu ya ! İtibarımız mı kaldı ki tasarruf edelim ?
Yanıtla (4) (0)Hüseyin Çelik: "'Atatürk ve İsmet Paşa partili cumhurbaşkanı değil miydi?' diyorlar. Biz bunu yıllardır eleştirmedik mi? Atatürk'ün de partili cumhurbaşkanı olması akla ziyan bir şeydi. İsmet Paşa'nın da öyleydi. Doğru değildi. Sizinki de doğru değil. Bizimkiler Atatürk'ün arkasına sığınarak partili cumhurbaşkanlığını savunuyor. Yıllar yılı 'Bunlar diktatör' demedik mi? Bunu yapmayın"
Yanıtla (2) (1)Vasat çoğunluğa bol gelen bu iktidar nitelikli azınlığa dar geldi. Dünyadan doğrudan iyiden geri kaldık. Doymak bilmeyen kompleksli bir iktidar ömürlerimizi yedi memleketin geleceğini kararttı.
Yanıtla (1) (1)Doğru dürüst alternatif bir muhalefet olsun bak bakalım o zaman neler oluyor.Rakibin dandik ise istediğin gibi at oynatırsın.
Yanıtla (1) (0)Bu ülkenin başına dört büyük felaket geldi.
Yanıtla (8) (1)1- 2006 yılında başlayan kumpas davalarıyla hukukun sopa olarak kullanılması (Fetö başlattı, AKP artırarak devam ediyor)2- 2020 de 128 milyar doların yakılması, 3-2021 kasımında nas politikası ile servet transferi ve gelir dağılımının bozulması, 4- 2023 şubat büyük depremi ile büyük yıkım. Bunların hepsinde iktidarın bizzat veya ihmal ile parmağı var. Kötülükten yararlanma gibi bir şeytani bir kastı var ki, insana en çok ta o koyuyor.
Kötü yönetimi iyi yönetim olarak görünmesine Rıza göstermek, anayasa ve yasaları istediği gibi eğip, büküp ceza ortamının fiilen insanlara uygulanmasından ve uygulanma olasılığının yüksek olmasındandır. Yoksa herkes biliyor ki 3. Sınıf ülkeyiz ve 10 milyon kişi hariç vatandaşıyız.
Yanıtla (0) (0)Siyaset ne kötü bir şey..seçilme kaygısı koltuğu kaybetme hırsı
Yanıtla (26) (0)Ne kötü bir şey..iktidarı eleştirmenin fayda etmediği bir dönemdeyiz..kimseyi dinlemiyorlar..herşeyi kendileri biliyorlar..burnunun dikine 85 milyonun ekmeğiyle oynuyorlar..Ekonomi hukuk adalet hiç gundemlerinde yok..gündem yeni anayasa..yaşasın yeni anayasa.5 tane bebek derme çatma evde yanarak ölmüş kimin umurunda kimin sorumluluğunda...
18 kere o aileyi ziyaret etmişler, daha ne yapsınlar yani !
Yanıtla (6) (0)Adamların ziyaretten canları çıkmış!
RTE ve DB ülkemize çok büyük zarar verdi. Tek adam sistemi kişilerden bağımsız bize göre değil. 1960 Anayasasına dönülmeli CB nı meclis seçmeli, meclis ve SB görev süresi farklı olmalı. MB nı 2. partiden çeçilmeli, hükümet, belediye onaylı bütçesinin % 20 sinden fazla borçlanmamalı. Bütün kamu kaynakları meclisin etkin denetiminde olmalı. Devlet kurum ve kuralları ile ihya edilmeli. Acilen erken seçim.
Yanıtla (5) (0)Siyasette, yönetmede bile isteye yapılan yanlışın hunharca ve defalarca desteklendiği,
Yanıtla (2) (1)Topluma doğru gibi anlatılan, ama yanlış olduğu defalarca ispatlanan ve buna hiç aldırış etmeyen bir seçmen ve vatandaş kitlesi daha önce hiç görülmedi..
Ekonomide yapılan yanlışlarla cebi boşalan, maaşı eriyen, alım gücü düşen kesimlerin çoğu, bu yanlışları yapanlara her seçimde oy veriyorlar..
Aklı eren beri gelsin !
Cahil olduğum halde bilgili yorumcuları kıskandığımdan, okumuyorsun, kahvehane dedikodusu diye susturmaya çalışan zavallı bir eziğim.Aylardır bu nickle şarlatanlık yapıyorum.Köşe yazılarını bile on kez okusamda algılayamıyorum.Çok utanıyorum ,nolcak benim bu halim.Benim gibiler boş koltuğa oy veririz diyor, muhalif geçinsemde muhalafete de ancak zarar veririm.Benim gibilerin oy kullandığı demokraside sorunlar çözülür mü şüpheliyim.
Yanıtla (3) (0)Uzun uzun ,içeriği boş laf salatalarıyla ,ajitasyonla ezikliğimi gizlemeye çabalıyorum.
Yanıtla (2) (0)Bizim ülke insanları, padişaha 600 yıl kulluk yaptığı için ve Atatürk zamanında da bu zır cahil millete mücadele etmeksizin demokrasi verildiği için kıymet bilmiyorlar. Birçoğu Baştaki yapıyorsa bir bildiği var diyerek biat ediyorlar. Sorgulama yok, okuma yok sonra vay niye böyle. Kısacası hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz.
Yanıtla (2) (1)yazdıklarınızın hepsi doğru ancak şeyhimiz uçtuğumuzu söyleyince mutlu oluyor ve ona inanıyoruz!. muhalefet deseniz chp bir gölge bakanlar kurulu oluşturduğunu söyledi ama bunlsrın hiçbiri ortada yok.
Yanıtla (3) (0)O gölge bakanlar , galiba kendileri gölge oldular !
Yanıtla (4) (0)"Kötü yönetimin iyi yönetim zannedilmesinin sırları"
Yanıtla (17) (0)SIR belli: Allah ile aldatmak, benim ulkemde butun kotuluklerin anasi...
Temel neden; Cehalettir. ABD de bir barbar seçim kazandı.
Yanıtla (2) (3)Rakibi de barbardı.Elbette demokrasi insanlığın ulaştığı en iyi idare şeklidir. Ama zayıflıkları var. Düşünen insanın rejimidir. Menfaatinden başka düşüncesi olmayanların eline geçince başta ifade özgürlüğü olmak üzere her insan hakkı tehdit altındadır. Adım adım zorbalık gelir. Kur'an her türlü zorlamanın şeytandan olduğunu söyler. Günümüzde
insan hakları, ifade özgürlüğü, demokrasi vb. söylemlerle yol almaya çalışanlar şeytanlardır.
İktidarda yapsa muhalafette yapsa israf adiliktir.Konser ,balo, opera, eglence düzenlemek, fahiş paralari yandaşlara akitmak Sosyal devlet değil ,populizmdir.
Yanıtla (6) (1)ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMUN ÖZETİ.AĞZINIZA SAĞLIK.
Yanıtla (2) (0)On yıllardır yapılmayan birşeyi ( neredeyse hergün) "şu şu gıdalar hileli sevgili halkımız aman ha yemeyin,bunlar hileli gıdalar bak ahanda açıklıyoruz" demekle şirazeyi doğrulttuğunu zanneden anlayışın neyini anlatacaksın brader?
Yanıtla (4) (0)Ülke kaynaklarından dolambaçlı yollarla menfaat sağlamak ve bunu din kardeşleri ile paylaşmak! Memur sayısının artırılması, piyasanın 2-3 misli maaşlarla pozitif ayrışma, cemaatlere, tarikatlere, vakıflara göz yumulması, devletin imkanlarının açılması, memleketin birikimini, geleceğini betona yatıran müteahhit çevre vb. coğrafyanın eşsiz doğallıklarının emperyalist merhamete terkedilmesi! Bu çıkar kardeşliğine bazıları gönül birlikteliği diyor. Harekât ; Allah'ın dinine, Allah'a rağmen!
Yanıtla (5) (1)ne günlerdi ama karadenizde dogalgaz sirnakta petrol cikmisti çok kısa sürede zenginlesecektik.
Yanıtla (6) (0)Son paragrafıniza en samimi duygularımla katılıyorum, özetin özeti olmuş. Bunu anlamaktan çok uzak bir sürü yığınlar mevcut. Arka plandaki projeler tek tek hayata geçiriliyor. Reis'in korkulu rüyası İmamoğlu ve Yavaş hakkında, savcılık inceleme başlatmış. Sanatçılara harcanan para bahane ediliyor. Hedefin ne olduğu aşikar. Putin, Esed, Aliyev gibi son nefesine kadar.
Yanıtla (5) (0)'Kul olmak' ama kime?Yalnız Allah'a kul olunmalı elbette ama malum zümre kendisine kulluk istiyor.(Uydurdukları şekil islamcılığına kulluk bunlara kulluktur).Bunun için din kisvesiyle toplum uyutuluyor,susturuluyor.Harre olayında Medineliler Halife Yezid'e kulluk yemini etmeye zorlandı, 'Yalnız Allah'a kulluk ederim.'diyen öldürüldü,'Yezid'e kulluk ederim.'diyenler sağ bırakıldı.Bu kadar cebren olmasa da bu anlayış alttan alta yaşıyor.
Yanıtla (4) (0)Aklına sağlık. Bütün mesele burada. Vatandaş oy verdiği partinin yanlışını, yalanını, çelişkisini asla görmüyor, inadına destekliyor ve gerçek demokrasiye bir türlü kavuşamıyoruz. "Milletim Uyan " demekten başka çare yok.
Yanıtla (9) (0)Mükemmel analizler. Ellerinize sağlık, ömrünüze bereket.
Yanıtla (5) (0)Devlet yönetiminin zorba karakterini törpülemek ve hukuka kaydırmak için istişare,ehliyet,liyakat ve adaletle ve en önemlisi de merhametle yönetme prensiplerini yerleştirmek lazımdır.Sadece adalet derseniz adalet tecelli etmeyebilir.Şöyle ki bu adaleti sağlamak ve yürürlüğe koymak için de yine merhamete ve vicdana ihtiyacımız vardır.İnsanlar bu dünya hayatına ilişkin mutlak bir adalet sağlayamayacağı(çünkü adaletin bazı kuralları muğlaktır) için yine de merhamete ihtiyacımız vardır.
Yanıtla (5) (0)Çok güzel tespit ve ifadeler...Hastalığını kabul etmeyenlere hasta olduğunu bir şekilde dışarıdan telkinle anlatmamız lazımdır.Türkiye hukuk felsefesi ve idare felsefesi açısından bakıldığında kadim Çin hukuk felsefesi okulu Yasacı okulla yönetiliyor Cumhuriyetten bu yana.Bu okulun temel felsefesi halk cahildir,her zaman zorla yönetilme ve danışmadan,fikrini almadan tek başına devletin ve kral hazretlerinin belirlediği ve tespit ettiği hukukla(Shang Yang prensipleri)yönetilmelidir.Komünizm gibi.
Yanıtla (8) (1)Kimler siyaset Yapamaz
Yanıtla (0) (0)siz sıralayın
Türkiyede kimler siyaset yapabiliyor buraya bakınca
Yanıtla (9) (0)aslında problemlerin çözümü için kimse nin siyaset yapmadığını görüyoruz.
Kimler siyaset yapabilir
1 -Varlıklı olmalısın
2-Varlıklı degilsen işin sadece siyasetle varlıklı olmaya calısacaksın
3-Bellibir akademik birikimin olmamalı
4-Siyasi gelecek için hertürlü oyuna musait olmalısın
Çok doğru ve yerinde tespitler
Yanıtla (7) (0)İnsan oğlu/kızı, Üç dakika havasız,üç dakika susuz, Yirmi bir gün açlığa dayanıyor.Hava bedava,su musluk suyu,yemek günde bir defa muhalefet belediyesi/iktidarın sosyal yardımı oooh ne âlâ memleket açından(yirmi gün değil) Ölenmi var.Kuru ekmek yiyorlarsa(akp millet vekili diyor) karnı tok/ açından ölmez.Sonuc iktidarında muhalefettide Duydunuz zilin sesini/Çok çok güzel yönetiyorlar.
Yanıtla (5) (0)Sanatçıları da muhalif ve yandaş olarak ikiye bölen, Somali'ye bile bir uçak dolusu sanatçı götüren, kendisi konserlere İstanbul'da 6 milyar harcayan iktidar konserlerde israf yapılıyor diye İstanbul ve Ankara belediyelerine soruşturma açtırmış.
Yanıtla (17) (1)Geri kalmış pardon gelişme-m-ekte direnen olan bir ülke profili.
Yanıtla (8) (0)Ver yetkiyi gor gününü
Yanıtla (12) (0)Süper tespit, yalnız eksik! toplum bunları niye göremiyor veya görsede neden değiştirmiyor, zihinsel hapisden kendini neden kurtarmıyor?
Yanıtla (9) (0)Medyada yalakalık zirve yaptı! Nazar değmesin!
Yanıtla (6) (0)BOP devam ediyor görev tamamlanmamıştır....
Yanıtla (12) (0)“Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek, aleyhlerinde şahitlik edecektir.” (Nur, 24/24)
Yanıtla (9) (0)“O gün mühür vuracağız ağızlarına, elleri bize söyler, ayakları şahitlik eder, kendi yaptıklarına.” (Yasin, 36/65)
5 yavru , hakkını arayamayanlar ....güçleri yoktu bir şeyler anlatmaya..
bir konuşmasın da ,yıllar önce ülkenin o günkü kötü yönetimini o gün mevcut olan hükümete mal eden ,
Yanıtla (12) (0)bu gün yangında can veren 5 minik yavrumuz ve bütün yanlışlıklar ....o söylemle ...bu günkü hükümete aittir .
25 yıl tek başına yöneten birinin hiç bir mazareti olamaz .
ŞAHANE TEBRIKLER...SELAMLAR.SEVGİLER.
Yanıtla (4) (0)Avrupanın kullanmayıp çöpe attığını ben ikinci el olarak almaya ulaşamıyorum , ulaşırsa alırım ,
Yanıtla (1) (0)burda birilerinin çöpe attıkları birileri o çöp kutusunu karıştırıp bir şeyler bulup geçimini sağlayan çalışan kişi ---
aradaki fark nedir....
dolar 3 tl olursa yüzüme tükürün, salı çarşambadan iyi olacak ..., ocak şubattan iyi olacak, iyileşmeyi önümüzdeki yıl göreceğiz ,gözlerimin ışıltısına bakın, önümüzdeki altı ayda enflasyon düşmeye başlayacak, ne istediniz de vermedik , aya gidiyoruz , eskide mum vardı mum ,2021 -2022 den iyi olacak ,.... hedef 2073 umutla beslenen.... bir halk.
Yanıtla (12) (0)Aziz Nesin'i saygıyla anıyorum.
Yanıtla (14) (0)çok şey anlatmaya gerek yok ...
Yanıtla (9) (0)Şeytan 25 yıldır ülkeyi terk etmiştir...
Kötü yönetimin sonuçlarını her gün hayatımızda görüyoruz.
Yanıtla (6) (0)Akıl dışı ekonomi politikaları nedeniyle oluşan DERİN YOKSULLUK sonucunda günahsız çocuklar toprağa düşüyor. İktidar mensuplarından hiç kimse sorumluluk almıyor. Tek dertleri bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olma yolunu açmak, gece gündüz bunu düşünüyorlar. Normal şartlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifa eder, sorumluluk alır, utancından sokakta gezemez. Ne diyelim...
Cumhuriyetin 80 senede biriktirdiklerini mirasyedi gibi har vurup harman savuran, saray üstüne saray yaptıran, Kıbrıs'a pikniğe 6-7 uçakla giden, saçma sapan faiz tezi yüzünden Merkez Bankasının trilyon zarar etmesine neden olan, örtülü ödenek rekortmeni siyasetçi, CHP'li belediyelerin konser harcamalarının hesabını soracağız, dedi, üzerinden iki saat geçmeden savcılık soruşturma başlattı. Ülkenin çiftlik olduğunun resmidir.
Yanıtla (42) (2)Aynen
Yanıtla (3) (0)Sayın Karaalioğlu; Siz bunları bir bir yazınca bir kısım (sorgusuz sualsız biat eden ve beslemeler) vatandaş bu gazeteci acaba hangi ülke hakkında yazmış ve yazık o insanlara diye iç geçirirler. Yani o kadar ki uzaklar ülke gerçeğinden, çünkü olan Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi vb. Dışında gazeteci varmı onu da bilmiyorlar. İşte gerçeğimiz..!
Yanıtla (7) (0)Sayın yazar; Hali hazırdaki durumumuzun çok net olarak tespitlerini bir bir yapmışsınız. Tersine çevirmek için yapılması gerekenler de çok net orta yerde duruyor. Ancak bunları talep etmenin yollarını muhalefet almalıdır. Örneğin Çalışma Bakanı Melih Gökçek zamanında ABB'nin borçları 209 milyon iken sen 8,5 milyar yaptın diye açıkca yalan söylüyor ve Ankara halkı bu bakan o koltuktan atılana kadar gece gündüz demokratik eylem yapmalı sonuç alana kadar peşini bırakmamalı bence
Yanıtla (1) (0)Üstune söyleyecek söz bulamıyorum.Son derece doğru ve yerinde tespitler.
Yanıtla (0) (0)Kimlik politikaları, etnik ya da dini, kötü politika-cıların en büyük koruma mekanizması oldu. Ekonomi de bile kendi beceriksizliklerini onun arkasına saklayıp, nass var, eleştiriyi-muhalif gücü de onunla etkisiz hale getiriyorlar. Her eleştiri din karşıtlığı olarak gösteriliyor. Hadi buna bir çözüm bulalım?
Yanıtla (1) (0)Savcılık, şikayetleri ihbar kabul edip ABB. hakkında soruşturma başlattı, aynı zamanda durumu içişleri bkn.ligina da bildirerek soruşturma için müfettiş görevlendirmesini
Yanıtla (3) (0)talep etti , bakanlık da hiç gecikmeden iki müfettiş görevlendirdi!
Peki yıllar önce Imamoglu'nun gönderdiği , eski belediyeye ait 50 adet suç dosyası ne oldu ,kuluçkaya mı yatırdılar !
Ha bu arada fırsat bu fırsat , ABB. ne kayyum atayabilirler , benden söylemesi, bak bir daha böyle bir fırsat ele geçmez!
Siyaset, politika, misyon ve vizyon kullanmasını bilene güzellikler ve gelecek sunar. Bizdekiler kendilerine, vatana ve millete düşen pay hesap ödemek. Sorun şurada hesap öderken ben yemedigim,icmedigim ve giymedigim şeylerin parasını neden ödüyorum diyecek cesaret veya aklın nerede olduğudur.
Yanıtla (5) (0)Cahili bir toplum olmak işte böyle bir şey.çok güzel ifade ettiniz başka bir söz eklemek düşünmek bile istemiyorum.
Yanıtla (2) (0)Her türlü olaylar/Rüşvet, çocuk tacizi, Hırsızlık, Ahlaksızlık,kadın,çocuk cinayetti Mafya, uyuşturucu vs vs/ normal karşılayan bir toplum haline gelindi.
Yanıtla (3) (0)Uluslararası pasaport değerimiz düşüyor ama içerde pasaport almak ise ülkenin yüzde 60 ı için hayal oluyor.
Yanıtla (12) (2)3 yıl ve üzeri pasaport ücreti 2025 de 12 binlirayı bulacak.
Değeri düşen şeyin fiyatı artıyor. İlginç değil mi? Yazar daha ilk paragrafta ifade etmiş zaten gelişen dünyada benzersiz bir model olduğumuzu.
Yanıtla (4) (0)Güzel bir yazı...Bu arada denetlenme liginde Afganistan ın bile gerisinde olduğumuzu ,Merkez bankası rezervleri artarken acaba dış borcumuz ne kadar artmış a da bakmak gerekiyor....
Yanıtla (2) (1)Osmanlının son yüzyılında askere alınıp geri dönmeyenler için Allah'a el açmaktan ve ağlamaktan başka bir şey yapamayanlar bir asır boyunca torunlarını kucaklarına oturtup:"Alnı secdeye değmeyenlerden uzak durun!" diye nasihat ettiler. Şimdi onların torunları da aynı öğütleri veriyor ve "dindar" parti(!) günümüzde oyları topluyor.
Yanıtla (2) (0)Eğitim sistemiyle, basın yayın yoluyla şekillendirilmek istenen toplum yapısı bu , hedefe varıldı, itiraz eden “ kafir zındık, din düşmanı ilan edilip aşağılandı , pohpohlayanlar yukarı çıktı bilinmeyen bir şey değildi ki , e şimdi şikayet ediliyor, bunun böyle olacağı belli değil miydi?.
Yanıtla (25) (1)“Kötü yönetimin iyi yönetim zannedilmesi.“ Büyüyünce çok önemli bir adam olacağını sanıp sıradan bir yaşama hapsolmak gibi bir şey.
Yanıtla (16) (0)Öğrenemeyiz
Yanıtla (8) (0)Öğrenemedigimiz gibi kendimizi derya Müslüman zannediyoruz
Ve de ülkeyi bu hale getireni, yalaka medya yoluyla, bize dünya lideri diye satmaya çalışıyorlar. Siz hiç batıda bir medyanın, bir bakanın veya bürokratın kendi cumhurbaşkanı, başbakanı için “dünya lideri” dediğini duydunuz mu…ki dünya politikasını, ekonomisini yönlendiren bu ülke liderleri olduğu halde.
Yanıtla (29) (4)Binde 80, yüzde 8 ile aynıdır. Siz binde 8 demek istediniz sanıyorum.
Yanıtla (6) (0)Hanefi AVCI, Başkanlık Seçimi yapılacağı zaman 'Kavşaktan Önceki Son Eşik' adıyla kitap çıkarmıştı. O kitapta yanlış tercih yapılırsa Hukukta, Eğitimde, Temel Hak ve Özgürlüklerde, Terörle mücadelede, Ekonomide çok ciddi bir kötüye gidiş yaşanacağını anlatıyordu. Nitekim yazdıkları oldu.
Yanıtla (25) (2)Erdoğan'ı kişiliği karakteri kapasitesi gelişimi ne ise Türkiye odur. Ya Erdoğan'ı gelişitireceğiz öğreteceğiz (mümkün değil) ya da Erdoğan'ı değiştireceğiz ya da iktidar mücadeleleri ile bu ülkeyi ziyan edeceğiz. Artık siyasetin ekonominin hukukun buhar olduğu evreye geldik. Karar aşamasına doğru gidiyoruz. O mu o değil mi?
Yanıtla (20) (3)Yerinde saymanın bile başarı sayıldığı bir ülkede,hikayemizin değişmeyeceğini düşünüyorum.
Yanıtla (14) (1)Ama sayın yazar Reisicumhur uçakta gazetecilerle mülakat yaparken herkes o büyük kafadan ne çıkacak diye pür dikkat not alıyorlar. O masada hiç öyle bir hava yok. O gazeteciler eğer ülke bir milim ileri gitmediyse bunu sayın Reise sormazlar mı yani? Ya siz yanıliyorsunuz ya da onlar gazeteci değil.
Yanıtla (20) (1)Ülkenin tüm kaleleri fethedilmiş. En ücra köşesine kadar yayın yapan görsel yazılı basın ele geçirilmiş, 24 saat propaganda yapılıyor. ülke tımarlara bölünmüş, Tımar sahipleri Erdoğan'ı başta tutmak gelirlerini korumak soygunlarına devam etmek için, kanun yasa tanımıyorlar. Çünkü yerine koyacak başka bir figürleri yok. Hani derler ya kurdun adı çıkmış tilki dünyayı götürmüş..
Yanıtla (25) (2)ABD'nin silah harcaması 900 milyar dolar
Yanıtla (6) (7)Türkiye'nin harcaması ise sadece 15 milyar dolar.
Rusya'nın ise 280 milyar dolar.
Karşılarında denge politikası uygulayacağımızı sanıyoruz.
Ruslar askerlerimizi öldürünce susuyor
ABD PYD ye dokunacaksın dediğinde dokunamıyoruz.
Dünyanın yüzde birinden az üretim yapıp
Yanıtla (24) (7)Kendimizi dünyanın merkezi sanıyor
Herkesin bizimle uğraştığını düşünüyoruz.