Sayın Cumhurbaşkanının muhayyel gelecek senaryosu

Sayın Cumhurbaşkanı seçildiği günün akşamında, sonuçlardan emin olur olmaz otobüsün üstüne çıkarak bir sonraki seçim olan mahalli idareler seçimiyle ilgili iddialarını ortaya koymuştu.

Şu anda da 2028 yılındaki seçimleri düşündüğünden eminim.

Sayın Cumhurbaşkanının zihnindeki “gizli ve muhayyel 2028 senaryosu”nu adım adım okuyalım.

1) İki dönemi tamamlayacağım için bir daha seçimlere katılabilir miyim? Katılamam.

2) Desteklesem bile aileden birinin seçimi kazanma ihtimali var mı? Yok.

3)Sadakati yüzde yüz olan bir aday da seçimi kazanamaz.

4) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Cumhurbaşkanının yetkileri aşırı derecede yüksek; Özgür Özel veya Mansur Yavaş seçilirse neyse de, İstanbul’daki veya ona benzeyen kötü niyetli ve bize düşman birisi seçilirse memlekete zarar verebilir. Böyle bir oluşuma izin veremem.

5)Projeleri tamamlamak için benim siyasete devam edebilmem lazım.

6) Bunun için de Anayasa’nın değişmesi lazım.

7) Diyelim ki Anayasa değişti ve iki dönem kuralı üç döneme çıkarıldı seçimleri tekrar kazanabilir miyim?

8) Binali, Fatih Erbakan’ı başımıza bela etti, bir daha beni desteklemez hatta benden babasının intikamını almaya çalışıyor diyorlar.

9) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değiştirecek bir Anayasa değişikliği için ya bir yol bulmalı ya da bu yolu yapmalı.

10) Aslında Altılı Masa’nın hazırladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteminin Anayasa taslağı tam istediğim gibi.

11) Oylarımız düşse bile nereye kadar düşebilir, diyelim ki %35’e düştü. Koalisyon kurar ve yolumuza devam ederiz.

12) Bazen kendimi tutamıyorum ve onlara “Samimiyseniz, getirin anayasanızı tartışalım” demek geçiyor içimden fakat sabretmeliyim. Benim Parlamenter sisteme razı olduğumu öğrenirlerse “derhal seçim” gibi ağır şartlar ileri sürebilirler.

13) Eğer onlar, yani CHP, İyi Parti, Ali, Hoca, Fatih ve Temel Abi kendi aralarında anlaşırlarsa, Anayasa taslağını okumadan, ben de kabul ediyorum diyesim var.

14) Eğer CHP ipe un sererse, Devlet Bey’in desteğiyle sağda hep beraber bir şeyler yapmaya çalışırız.

15)Milliyetçilerin 100 milletvekili var. Biz de küsurat partilerle beraber 300 toplarız. Aslında CHP ve DEM Partisi ne dese desin yeni bir Anayasa yapabiliriz fakat CHP’yle beraber yapmak daha iyi.

16) Bizde, diğer tarafı istediğim noktaya çekecek, güvenilir ve becerikli kim var. Mehmet Uçum becerikli fakat çok sert ve bu işe uygun değil. Yaranacağım diye çatmadığı adam kalmadı, o olmaz. Hatta onu uzaklaştırmak da gerekebilir. Bize nereden gelmişti, niye gelmişti, referansı kimdi, unuttum. Neyse.

17) Aslında Hoca olsa bu işi çok iyi yapardı. İş bitirmesi zayıf fakat çok iyi pazarlık yapıyor.

18) Bizim eski İl başkanımız Selim Temurci’yle konuşayım bu niyetimi Hoca’ya iletsin. Selim’in dayısının oğlunun eniştesinin amcası hala bizim partide. Onunla haber göndereyim.

19) Bizim Hasan bu sabah, Mehmet Ali Verçin’in bir yazısını KARAR gazetesinden kesip getirmiş. Okudum, inanamadım. CHP’nin şimdiye kadar hazırladığı, önerdiği, desteklediği veya savunduğu bir Anayasa Taslağı bile yokmuş. Hayret ettim. O kadar gürültü, patırtı; gören, duyan da bunları demokrat sanacak.

20) Bu CHP’den iyi bir şey çıkmaz bari kötü bir şey yapmasalar.

21) Şu İstanbul’dakinin işi bitse, işler daha kolay yürüyebilir.

22) Özgür Özel saf ve temiz bir Anadolu çocuğuna benziyor. Fitne fesat bir adam değil. Nasıl seçildi hayret ediyorum. Neyse, dürüst olması iyi bir şey; ne yapacağını anlayabiliyoruz, İstanbul’dakiyle aynı değil.

23) Hoca da, tamam demiş; hatta olması gereken bu demiş, dedi Selim. Neşem yerine geldi.

24) Hoca’nın huyudur, uzattıkça uzatır müzakereleri; bıraksan bu işi de 2-3 yıl süründürür. Erken bitirmesi mi iyi yoksa uzatması mı karar veremiyorum. Erken bitirse “hemen erken seçim” isteyebilirler; aslında olabilir fakat ağız tadıyla 3,5 yıl daha yönetmek varken niçin erken seçime gidip koalisyona razı olalım.

25) Hoca bir bitirsin ve dosya önümüze gelsin o zaman düşünürüz.

Not: Maddeler halinde yazdıklarımın Sayın Cumhurbaşkanının muhayyilesiyle bir ilgisi yok benim muhayyilemin ürettiği hayaller.

“Ver Anayasa’yı al siyaset yapma hakkını.”

“Altılı Masa”yı bu köşede “güçlendirilmiş parlamenter sistem kuracaklarını vaat ettikleri için alenen desteledim.

Parlamenter sistemi veya mutlak güçler ayrılığı sistemini ifade, teşebbüs ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırabileceği, kimsenin kimseyi ezemeyeceği, herkesin yargı karşısında eşitleneceği, ihtilaflarda son sözü yargı söyleyeceği için istiyorum.

Hizmet yorgunu Sayın Cumhurbaşkanımıza destekleyeceği parlamenter sistemin hatırı için 3-5 yıl daha siyaset yapma arzusunu çok normal buluyorum.

YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum