Jose Mourinho’yu kim kovabilir?

Aziz Yıldırım isteği ile takımın başına getirilen Jose Mourinho hedef tahtasında. 2024 Haziran ayına geri dönersek Portekizli hoca Wembley'de şampiyonlar ligi finali öncesi Fenerbahçe'nin tanıtımını öyle bir yaptı ki, paralar dökülse bu kadar etkisi olamazdı.

Aynı Mourinho 02 Nisan 2025 yılında öyle bir hareket yaptı, kendi ve Fenerbahçe markasını iflas ettirdi.

Mourinho; Taraftara sizin hayalleriniz artık benim hayallerim diyerek söze başlamıştı. İmzası Galatasaray şampiyonluğunu dahi gölgede bırakmıştır. Ancak ortada bir sorun vardı. İki egolu insanın birbiri ile anlaşabilmesi! ( Ali Koç ve Mourinho)

Bunun için ara göreve, Acun Ilıcalı ve Branco soyundu.Ali başkan olayları geriden takip etmeye çalıştı.

Hocanın istediği bütün transferler yapılmış, her mevkii için alternatif üç oyuncu verilmişti. Ancak üretkenlik olayı sahaya yansımadığı için durumlar buralara geldi. Kadrosu çok geniş ama Talisca ve Dzeko dışında yıldız oyuncusu yoktu.Oyunu çözebilecek futbolcu Talisca oda hazır değildi. Dzeko üst üste yaşadığı sakatlıklar, yaş probleminden dolayı son haftaların eleştirilen oyuncularından olmaya başlamıştı.

Mourinho büyük maçların hiçbirini çözemediği gibi, kağıt üstünde kolay maçları ise zorlanarak kazanabildi. Maç derslerine çalışmadan sınava girdi ve hepsini kaybetti. En ciddi sorun ise her hafta kadro ile oynamasıydı. Sabit bir defans bloğu kuramadı. Üçlü sisteme uymayan Ambrabat'da ısrar etti. Talisca- El Nesyri ikilisinin uyumsuzluğunu göremedi. Osayi küstürüldü, Djikuu yedeğe sabitlendi, İrfan Can Kahveci kulübede unutuldu.Cenk Tosun hiç denenmedi.Tadic sorununu tecrübeli olmasına rağmen çözemedi.

2000- 2020 yıllarının özel biri olarak adlandırılan Jose Mourinho, 2025 yılını modası geçmiş birisi olarak konuşulmaya başlandı.

Fenerbahçe derbi kaybetti, saha içinde birkaç oyuncu, Milan Skriniar, Oğuz Aydın, Yusuf Akçiçek dışında kimse mücadele etmedi. Takımın abileri kendi kabuklarına çekilip durum değerlendirmesi dahi yapmadan evlerinin yollarını tuttu. Özür açıklaması dahi olmadı.

Ali Koç ve yönetimi göreve geldiği günden bugüne kadar Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile 44 kez karşı karşıya geldi ve sadece 11 maçta galip gelebildi. Derbilerdeki kazanma oranı %25. Bu ne demek oluyor, oynadığın 4 derbiden sadece 1’ini kazanabiliyorsun. Sezon başına aldığın derbi galibiyet sayısı ise 6 maçta 1.5!

Ali Koç başkan için artık nasipten öte köy olmaz. Fenerbahçe başkanlığı yarı zamanlı bakılacak bir iş olmamalı.

Maç sonrası sessizliğe bürünen dün bütün gün suskun kalan yönetim geç saatlerde zorunlu açıklama başlığı ile kendi sitesinden açıklama yaptı. Olayın baş sorumlusunun Okan Buruk olduğunu net bir dille açıkladı. Her Zaman olağan olan ego burnundan kıl aldırmama olayı devam etti.

Taraftarın ve camianın beklediği:

Kongre kararı, Kadro dışı düşünceleri,

Jose Mourinho ile yolların ayrılma olasılığı,

oyunculara para cezaları gibi konular yapılan açıklama sonunda sanki konuşulmamış gibiydi. Ya da Trabzonspor maçını görüp radikal kararları daha sonra alırız düşüncesi vardı.

Sonuç olarak, yönetimden, medya iletişim sorumlusuna kadar birçok kişinin ego kasmasından dolayı alınması gereken kararlar alınamadı.

O zaman birçok kişinin aklından geçen soruyu sormak lazım. Jose Mourinho’yu kim kovabilecek?

YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
13 Yorum
  • Bir Futbolsever / 04 Nisan 2025 15:35

    Yazar da sıradan fanatik taraftar gibi hemen kelle istiyor. Hatalardan Mourinho dahil herkes dersini alıp önüne bakacaktır. Arsenal, Mancester United vb kulüpler başarısızlıklarına rağmen yıllarca aynı teknik direktörle sistem oturtuyor. Son kupa maçındaki kötü futbola rağmen verilmeyen penaltıları verilmiş olsaydı bugün Okan Buruk'un istifası konuşulacaktı. Bu kadar eyyamcı olmayın.

    Yanıtla (1) (3)
  • Bir Fenerli / 04 Nisan 2025 18:44

    Bu sabır Jesus veya İsmail'e gösterilebilirdi, Mourinho'da böyle bir ışık yok. Kalsa seneye de hüsran... Adam üç cimbom maçından da hiçbir ders çıkaramadı. Bitik...

    Yanıtla (2) (0)
  • Şahap / 04 Nisan 2025 16:49

    Ali Koç ile Aziz Yıldırım versinler tazminatını kendileri de Fenerbahçe ‘nin yakasından düşsünler artık .

    Yanıtla (4) (0)
  • Mutlu / 04 Nisan 2025 12:58

    Sayın yazar oldukça gerçekçi bir tespit yapmış, teşekkürler. Sayın A. Koç ve Sayın J. Mourinho da istenilen başarıları sağlamaktan çok uzaklar. Bir değişim, dönüşüm gerekiyor. Maliyet fayda analizi yapıldığı takdirde bu durum çok net olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Yanıtla (5) (0)
  • Cut / 04 Nisan 2025 09:21

    Maurinhi Ali Koc ve Acun u kovdursbilirse hem FB hem de futbolumuz icin hayirli bir is yaomis olacak. Fenerliler Aziz yildirima da sarilmasin divandaki GS taklitcilerini de halledip kisilikli bir FB icin temiz bir sayfa acsinlar..GS ile yatip kalkan bir FB sittin sene gun yuzu goremez..

    Yanıtla (3) (1)
  • Bülent engin / 04 Nisan 2025 07:03

    Bitmiş bi teknik kadro var bu net ama "Bütün suç çaycının" diyebilirler.

    Yanıtla (3) (0)
  • Özer / 04 Nisan 2025 02:54

    Burun sikmakla kendini yere atmak Okan burugun futbolculuktan kalma aliskanligimi nedir faul bekliyor herhalde

    Yanıtla (7) (5)
  • Şero / 04 Nisan 2025 02:47

    “ her mevkii için alternatif üç oyuncu verilmişti” Fenerbahçe’nin kadrosu aynı stilde oynayan futbolcularla dolu, St. Maximin hariç. O da zaten kendi gölgesine çalım atmaya çalışan bir oyuncu. Galatasaray’ın kadrosuna bakın. Her oyuncunun kendine ayrı özellikleri var.

    Yanıtla (5) (0)
  • Mşakir / 04 Nisan 2025 01:58

    Niye kovalım hocayı Onüçüncümü olduk yani her sene hoca değiştirilir mi

    Yanıtla (1) (4)
  • Okur / 04 Nisan 2025 01:46

    Mourinho tam fiyasko ama taraftar hem onu hem Ali Koç 'u gönderecek.

    Yanıtla (7) (0)
  • Acı bir dost / 04 Nisan 2025 00:36

    Tabi ki aklı selim taraftar

    Yanıtla (5) (0)