En kötüsü kabullenmiş bir camia haline gelmesi

Portekizli hoca Fenerbahçe'ye uzun süre kazanamadığı şampiyonluğu kazanmak için getirilmişti.

Acun Ilıcalı ise bozulan Ankara hattı ile araların düzeltilmesi için.

99 puan alıp, 99 gol atan İsmail Kartal yönetimi sonrası José Mourinho'nun ne vereceği merak konusuydu. Takımın yavaş oynadığından bahsetti ilk geldiğinde. İdmanlar yaparak bu açığı kapatabiliriz. İstediği bütün oyuncular alındı eksiksiz. Kendi almadıklarını ise oynatmadı.

Süper ligde 8 hafta, Avrupa’da bir o kadar maça çıktı takımı ile pazar akşamına kadar ideal 11'ini bulamadı. Deneyerek devam ediyor ama her deneme Fenerbahçe için hüsranla sonuçlanıyor. Osayi yabancı sınırına kalacak bir oyuncu muydu? Geçen sezonun en iyilerinden olan İrfan neden hamle oyuncusu oldu? En çok istediği El Nesyri neden yedek forvet? Szymanski dokunulmazlığı mı var.

Sorulan her soruya ciddiyetsiz cevaplar ise taraftarın daha da öfkelenmesine neden oluyor. Sizler aslında Türkiye ‘de problemlerin üstesinden gelmeyi unutmaya alışkınsınız. Süper Lig’in statüsünden memnunsunuz sanırım.

Saha içi haberler ise gruplaşmanın ön plana çıktığı. Afrika kökenli oyuncular bir grup, Avrupalı oyuncular bir grup, Türk oyuncular diğer grup. Bu Samsunspor maçında atılan 2.gol sonrası rafa kalkmış olsa da sıkıntıların olduğu görülmekte.

Yönetim tarafına dönersek, Acun Ilıcalı ortamı sakinleştirip ara bulmaya geldiği biliniyordu ama; geldiğinden itibaren Galatasaray yönetiminde olan kişiler ile laf kalabalığına girdi. Ani çıkışları ile takımın dengesini bozdu. Dünyaca ünlü transferler yapacağız söylemleri ile taraftarı heyecanlandırdı ama gelinen nokta vasat bir takım hali.

Fenerbahçe’nin durumunu kendi kanalı ya da kulüp kanalında anlatacağına başka kanalda çıkarak anlatmaya çalıştı onu da beceremedi. Malzeme konusu haline geldi. Ahmet Çakar ( x ) de Ertem, Acun abini konuk al yapıyı anlatsın bize. Teknik direktörü içinde yaptığı benzetme ise tam anlamıyla felaketti.

Milyonlarca taraftarın istifaya davet ettiği, Başkan Ali Koç ise Sarı lacivertlilerin başkanlığı yanında her alanda başkan olma sevdasında. Bırakamadığı kulüpler Birliği başkanlığı yanı sıra yeni TFF yönetimi ile sorunsuz ilerleme peşinde. Bu sorunsuzluk ne zaman bozulur!

Medya tarafını ise ayırmış onunla olanlar olmayanlar.

Birçok zaman sosyal medya söylemleri doğrultusunda ilerleyen Fenerbahçe için söylemler Jose Mourinho ile fesih işlemlerinin görüşmeye başlatılması, geçici olarak göreve Volkan Demirel getirilmesi, sonrası başarıya göre devam etme ya da başka bir yabancı hoca ile devam.

Görünen, Ali Koç’un istifa etmeyeceğine göre, Mourinho maddesi daha gerçekçi görünüyor.

Hacıosmanoğlu adaleti sağlayacak mı?

Futbol Federasyonu başkanlığına geldiği günden itibaren futbola adaleti getirmek için çalışacağını açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu böyle bir enkaz ile karşılaşacağını tahmin bile edememiştir. Çiftlik gibi bir TFF aldıklarını açıklayan başkan yapılanma hissettiği bazı yerlerde görev değişikliklerine de gitmeye başladı. Genç Milli takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü görevinde olan Oğuz Çetin’i görevden aldı. Milli takımda birçok görevde yer alan Oğuz Çetin için futbolu yeni bırakmış olan bazı oyuncuların hızlıca Pro Lisans almaları konusunda yardımcı olduğu, bunu da ben olmasam Türk futbolu olmaz diyen Hamit Altıntop yardımı ile yaptığına dair iddialar üzerine.

Hakem ve gözlemci arasında yaşanan aşk skandalı sonucu iptal edilen lisanslar yanı sıra, İcra kurulu üyesi ve sponsorluk ve Pazarlamalardan sorumlu olan Lale Canderi de görevden almıştı. Lale hanım istifa ettiğini söylese de konunun açıklığını katıldığı programda detaylı olarak anlatmıştı sayın başkan.

Son haber ise (X) de Mustafa Çevik özel haberi olarak 15 yıldır federasyonda krallıklarını ilan eden karı, koca Necla Güngören Kıragası ve eşi Sertan Kıragasının görevden alınacağıydı. Bu ikilinin yine Oğuz Çetin görevdeyken güçlenmesi yanı sıra Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarında dile getirdiği özel makam araçlarına sahip olmaları. Fitnees eğitmeni olan hanımefendiye Pro lisansı veren kişi yine Oğuz Çetinmiş.

Sonuç olarak bahsedilen yapı sadece hakem tarafında değil, kurumların her bölümünde oluşmuş bir durum olarak gözükmekte.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum