Vay enflasyonu patlatan İmamoğlu vay

Elektriğe yüzde 38 güncellemenin devreye girdiği gün, 1 Temmuz'da zamların sorumlusu yine bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gün CHP'li belediyeleri hizmetleri zamlandırmakla şöyle suçlamıştı:

"Görüyoruz, muhalefet belediyelerinde vaat yağmurlarının yerini, zam yağmurları aldı. Bugün ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Hizmetlerin neredeyse tamamında astronomik fiyat artışına gittiler..."

Sormayın, 1 Ağustos'ta da doğal gaza yüzde 38 zammı devreye soktular.

Gerçi doğal gaz ve elektrikte artışları, BOTAŞ ile EPDK duyuruyor. Ama onlarınki güncelleme, öyle açıklıyorlar. Hem de maliyet artışlarına bağlı, zorunlu güncelleme.

Oysa CHP'li belediyeler, onlara ne oluyorsa güncellemeleri zamma çevirip hizmetlere yansıtıyorlar. Tamamen keyfi. Kendi maliyetleri de mi artmış, zincirleme reaksiyona mı yol açmış sanki?

En seri zamcıları da İmamoğlu. Durup dururken suya, metroya, metrobüse veriyor zammı. Sanırsınız havayla değil de enerjiyle çalışıyor meretler.

Enflasyonu da işte CHP'lilerin zamları yükseltiyor, yoksa hükümet çok iyi düşürecekti.

Temmuz enflasyonu yüksek çıkmış. Yok yok, yüksek çıkmamış, rekor kırmış. Aylık yüzde 3,23 oranıyla son 20 yılın ikinci en yüksek oranı.

İktidarın bir yanlışı yok. Bu da aslında bir planlama, bir mühendislik hârikası.

Düşünün; elektrikle doĝal gaza yüzde 38 güncelleme haziranda yapılsa bu CHP'li belediyeler, memurla emeklinin aylıklarına da rekor zam yansıtırdı. Elektrikle, gazla mı çalışıyor memur; her işleri fâhiş...

Neyse ki iktidar fırsat vermiyor. Elektrikle doğal gaz fiyatlarında güncellemeleri hep zamana ayarlı yapıyor. Hem seçime hem de maaş zamlarına göre ayarlıyor.

2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı meselâ. Enflasyondaki hamdolsun düşüşü şimdi hissettiğiniz gibi, elektrikle doğal gazda hiç güncelleme hissettiniz mi?

Acıtmadı, çünkü enerjide fiyat güncellemeleri erkene alınmıştı. İkisine de 2022'den 3'er, 4'er kez artışlar getirildi. Yılın enflasyon şampiyonu oldular, TÜİK enflasyonunu geçtiler.

Böylece seçim yılında rahat bir nefes aldırıldı aziz millete. Çaylar şirkettendi; doğal gazla elektrikte indirimler, ikramlar müjdelendi. Hele nisan, en cömertiydi ayların. Elektrik evlerde indirilirken gaz, bedavaya bile dağıtıldı.

Tabii ki seçime kadar, yerel seçim de geçtiğine göre pamuk eller cebe.

Seçim sonrasına ertelenen güncellemeler, bir bir karşımıza dikiliyor artık.

Fakat birden olmazdı. Maazallah haziran öncesinde yapılsa 6 aylık enflasyonu fırlatır, o da memurla emeklinin maaş zamlarını yukarı tırmandırırdı.

E enflasyonu en çok ne yükseltiyor, memurla emekliye maaş artışları. İzin verilebilir miydi?

Tehlike savuşturulunca iktidarın eli de rahatladı. Temmuzda elektriğe yüzde 38, ağustosta doğal gaza; Allah ne verdiyse...

Her şey planlandığı gibi tıkır tıkır işliyor. Seçime, memurla emekli maaş artışlarına ayarlı.

Yalnız, bu CHP'li belediyeler rahat durmuyor. Hele şu seri zamcı İmamoğlu yok mu! Tam bir fırsatçı.

Yakıt maliyetleri güncellendi diye toplu taşımaya basıyor hemen zammı. Garezi var herhalde, ne istiyorsa milletten?

YORUMLAR (70)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
70 Yorum