Yavuz Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli? Yavuz Çetin neden ve ne zaman öldü?

Yavuz Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli? Yavuz Çetin neden ve ne zaman öldü?

Trajik ölümüyle yakınlarını yasa boğan Yavuz Çetin, yaşmını yitirmesinin 19. yılında seveneleri tarafından yâd ediliyor. Genç müzikseverler, 90'lı yıllarda Türk rock müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Yavuz Çetin'in neden ve nasıl öldüğünü internette araştırıyor. İşte, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden 'Yavuz Çetin'in biyografisi'...

'Yavuz Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Yavuz Çetin neden ve nasıl öldü?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Türkiye'nin en önemli gitar virtüözlerinden Yavuz Çetin, ölümünün 19. yılında sevenleri tarafından anılıyor. 90'lı yılların popüler rock müzisyenlerinden biri olan Yavuz Çetin, ölümünden önce hastanede depresyon tedavisi görüyordu. Detaylar haberimizde...

YAVUZ ÇETİN KİMDİR?

1970 Samsun doğumlu Yavuz Çetin müzikle profesyonel olarak 1990 yılında Batu Mutlugil, Zafer Şanlı ve Kerim Çaplı ile birlikte kurduğu Blue Blues Band ile başladı.

1996 yılının ortalarına geldiğimizde MFÖ grubuyla çalışmaya başlayan Çetin, aynı zamanda bar müzisyenliğine de devam ediyordu. Erkeğin Olmak İstiyorum ve Erkan Oğur'un perdesiz gitar performansının da yer aldığı Dünya isimli enstrümantal şarkının da içinde olduğu 'İlk' albümünü 1997’de çıkardı. Peşine 2 yıl sonra 'Satılık' albümü geldi. Sözü, müziği ve düzenlemeleri kendisine ait olan bu albüm son albüm oldu.

Çetin, Mart 1999 tarihinde çıkmasını planladığı albümü için tüm çalışmaları bitirse de müzikseverlerle buluştuğunu göremeden hayatını kaybetti.

YAVUZ ÇETİN NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Yoğun depresyon teşhisi konduğu için bir hafta hastanede tedavi gören müzisyen, iyileştiği gerekçesiyle taburcu edildi. Yavuz Çetin, 15 Ağustos 2001 günü saat 19.00 civarında İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.

YAVUZ ÇETİN KAÇ YAŞINDA?

1970 doğumlu olan rock şarkıcısı, hayatını kaybettiği 2001 yılında 31 yaşındaydı.

YAVUZ ÇETİN MEZARI NEREDE?

Genç yaşta yaşamına son veren gitaristin mezarı, İstanbul'un Asya Yakası'ndaki Beykoz ilçesinde yer alan Yeni Mahalle Kabristan'ında bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN