Okul öncesi öğretmeni nedir, ne iş yapar? Kimler okul öncesi öğretmeni olabilir? Okul öncesi öğretmeni olmak için gerekli şartlar

Okul öncesi öğretmeni nedir, ne iş yapar? Kimler okul öncesi öğretmeni olabilir? Okul öncesi öğretmeni olmak için gerekli şartlar

Çocuklar ilkokula başlamadan önce okul öncesi eğitimi almaktadır. Burada öğrencilere eğitim verecek olan okul öncesi öğretmenleri bulunmaktadır. Okul öncesi öğretmenlerinin görevleri, nasıl çalıştıkları ne okudukları merak ediliyor. İşte okul öncesi öğretmenleri hakkında merak edilen tüm detaylar...

Çocukların ilkokula başlamadan önce zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal bakımından gelişimlerinin sağlanması için eğitim veren kişilere okul öncesi öğretmeni denir. Kısaca okul öncesi öğretmenleri anaokulu öğretmeni olarak bilinmektedir. İlkokula başlayan birçok öğrenci zorlanırken okul ve ortama alışması için okul öncesi eğitimlerine gerek duyulmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin birinci sınıfa başlamadan önce anaokulu yada kreş gibi yerlerde eğitim alması gerekmektedir. Burada öğrencilerin yardımına okul öncesi öğretmenleri koşmaktadır. Öğrencilerin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra zihinsel ve duygusal gelişimlerinin da sağlanması gerekmektedir. Okul öncesi öğretmenleri öğrencileri eğitim hayatına alıştıran bireyler olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte okul öncesi öğretmenleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ NERELERDE ÇALIŞIR? 

Okul öncesi öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan okul öncesi eğitim kurumlarında çalışabilmektedir. Okul öncesi öğretmenleri çocukları zihinsel ve duygusal açıdan ilkokul sürecine hazırlayan bireyler olarak görülür. Bu nedenle okul öncesi öğretmenlerinin öğrenciler için her alanı detaylı bir şekilde planlaması gerekir. Uyku düzeninden yemek saatine kadar pek çok alanda detaylı bir planlama yapılır. Bununla birlikte öğrencilere keyifli vakit geçirebilmesi için masal, hikaye, şiir, şarkı, bilmece gibi alanlarda eğitimler verilir. bu sayede hem gelişim sağlamaları hem de eğlenmeleri sağlanır. Öğrencilerden resim çizmesini isteyen öğretmenler kalem tutma becerilerini de gözlemlenmektedir.

Çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimini sağlamak için çeşitli etkinlik ve oyunlar düzenlenerek sosyal yaşamlarına katkı sağlanır. Okul öncesi öğretmenleri çocukların İlgi alanlarını keşfetmek ve bu yönde ilerlemelerini sağlamak için çeşitli etkinlik ve oyunlar düzenler. Bu sayede öğrencilerin gelecek yaşamlarında başarılı olabilecekleri alanlar keşfedilir.

Okul öncesi öğretmeni ne iş yapar

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ NASIL OLUNUR?

Okul öncesi öğretmeni olmak için anaokulu öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi ve eğitimi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra meslek liselerinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişilerde okul öncesi eğitimi vermektedir.

Ancak sadece bu alanlardan mezun olmak yeterli değildir. Kişilerin öğrencilerle olan iletişimi de önemli bir yere sahiptir. Küçük yaş grupları ile ilgilenmek sabır gerektiren bir iştir bu nedenle kişilerin sabırlı olması ve çocukları sevmesi gerekir.

Okul öncesi öğretmenlerinin sıcakkanlı ve iyi bir iletişim yeteneğinin de olması gerekir. Okul öncesi öğretmenlerinin öğrencilerle empati yapabilmeli ve sorunlar karşısında çözüm odaklı olmalıdır. Hoşgörülü olan, çocukları seven, çocuklardan sıkılmayan, onlara yeni bir şeyler öğretmeyi seven, çocuklarla ilgilenmeyi seven bireyler okul öncesi öğretmenliği yapabilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN