Michelin yıldızı nedir, hangi restoranlarda var? Türkiye'de Michelin yıldızı hangi restoranlarda var? Michelin yıldızı nasıl alınır? Michelin yıldızı hikayesi

Michelin yıldızı nedir, hangi restoranlarda var? Türkiye'de Michelin yıldızı hangi restoranlarda var? Michelin yıldızı nasıl alınır? Michelin yıldızı hikayesi

Her sene dünyaya nam salmış şefler Michelin yıldızını kazanmak için mutfakta ter döküyor. Peki, Michelin Yıldızı nedir, neden bu kadar önemli? İşte detaylar...

Michelin yıldızı, Michelin marka lastikleri üreten Edouard ile Andre Michelin kardeşlerden gelmektedir. Kardeşler seneler öncesinde lastik satışı rağbetini artırabilmek için bir rehber hazırlıyor. Bu rehber ile şehirlerarası yolculuklara vatandaşları teşvik ediliyor.

MİCHELİN YILDIZININ GELİŞİMİ

1990'da ücretsiz şekilde rehberin 35.000 kopyası dağıtıldı. Rehberde Fransa'nın haritaları, lastik tamiri ve değişim bilgileri, yol üstündeki konaklama merkezleri ile benzin istasyonu gibi bilgiler bulunuyordu.

Zaman geçtikçe rehber sürücülerin çok fazla işine yaradı ve yaygınlaştı. Bu sefer rehberin benzeri Belçika, Cezayir ve Tunus için hazırlandı ve kısa sürede Avrupa'ya yayıldı.

Başta rehber hizmeti tamirat ve onarım, otel ve restoran listelemesi yaparken zamanla popülerliği restoran kısmına yöneldi. Hal böyle olunca Michelin kardeşler yeni bir sektör ışığı doğdu. Michelin'ler restoranlara giderek inceleme yapan bir müfettiş ekibi oluşturdular.

1926'da kaliteli yemek yapan restoranlara Michelin yıldızı ödülü verildi. Başta 1 yıldızla ödüllendirilen restoranlar 1931'de 1, 2, 3 yıldız hiyerarşisine merhaba dedi.

 mıchelin yıldızı nedir

YILDIZLAR NE ANLAMA GELİYOR?

Yıldızların anlamı şöyle:

1 yıldız: Kategorisinde çok iyi bir restoran

2 yıldız: Yolunuzu değiştirmeye değecek derece mükemmel bir yemek

3 yıldız: Özel bir yolculuğa değecek olağan üstü bir mutfak

MİCHELIN YILDIZ ALMA ŞARTLARI

- Kaliteli malzeme

- Uyumlu lezzet

- Usta teknik uygulaması

- Şefin mutfaktaki düzeni ve karakteri

- Düzenli menü

- Sezona göre menü düzenlemesi

 michelin yıldızı

RESTORANLARDA KAÇ TADIM YAPILIYOR?

Michelin yıldızlarında en önemli kriter tutarlılık. Bundan dolayı restorana yapılan her ziyarette aynı lezzeti bulmak önemli olduğu için birkaç kez tadım yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN