İkametgah belgesi nereden, nasıl alınır? Hızlı ikametgah belgesi alma yöntemi ve ücreti

İkametgah belgesi nereden, nasıl alınır? Hızlı ikametgah belgesi alma yöntemi ve ücreti

İkametgah belgesinin nereden alınacağı hakkında meraklar artarken araştırmalarda sıklıkla artmaktadır. Bunun üzerine değerli okurlarımız için ikametgah belgesinin nereden ve nasıl alınacağına dair bilgiler haberimizde yer almaktadır. İkametgah belgesi hakkında tüm detaylar...

İnternet üzerinden ikametgah belgesinin nasıl alınacağı sıklıkla araştırılmaktadır. İş başvuruları başta olmak üzere birçok işlem için gerekli olan ikametgah belgesinin nasıl alınacağı merak edilmektedir. İkametgah belgesi nereden alınır? İkametgah belgesi nedir? İkametgah belgesi alma ücreti ne kadar?

E-devlet Üzerinden İkametgah Belgesi Alma

TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi girilerek temin edilecek ikametgah belgesi sistem üzerinden arama yapılması halinde karşınıza çıkacaktır. Alınan belgenin hemen altında yer alan karekod kodundan belgenin doğrulamasını bütün herkes yapabilir.

Barkod Numarasından İkametgah Doğrulama

İkametgah belgesinin üst kısmında yer alan barkod üzerinden sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Belge doğrulaması yapılması için https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama bu adres üzerinden TC kimlik numarasının girilmesi yeterli olacaktır.

İkametgah belgesi

Nüfus Müdürlüklerinden İkametgah Belgesi Alma

Kişiler istediği Nüfus Müdürlüğüne giderek ikametgah belgesini alabilir. fakat Nüfus Müdürlüklerinin fazlasıyla yoğun olmasından dolayı tavsiye edilen durum e-devlet üzerinden alınmasıdır.

İkametgah Belgesi Nedir?

İkametgah belgesi birçok iş alımları ya da farklı işlemler için gerekli olmaktadır. Bu belge ise kişinin ikametgah ettiği adresin resmi evrağa dökülmüş halidir. Hukuk üzerinde bireyin resmi kayıtlarda sadece tek bir ikamet adresi gerekir. Kişinin tek bir adresi nüfus üzerinden işleme koyulur.

İkametgah Belgesi Ücreti Ne Kadar?

Muhtarlıktan temin edilen ikametgah belgesi için ödenmesi gereken tutar 12 TL'dir. Fakat Nüfus Müdürlüğü ya da e devlet üzerinden alınan ikametgah belgesi için herhangi bir ücret söz konusu değildir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN