İkametgah adresi nasıl öğrenilir? İkametgah adresi sorgulama işlemleri

İkametgah adresi nasıl öğrenilir? İkametgah adresi sorgulama işlemleri

Kişilerin kayıtlı oldukları ev adresi ikametgah adresi olarak tanımlanır. İkametgah adresi aynı zamanda devlete bildirmede zorunlu olarak tutulur. Peki, kişiler ikametgah adresinin tam açılımını nasıl öğrenirler? İşte, ikametgah adresi sorgulama işlemleri..

Her vatandaş, doğumundan ölüm gününe kadar kayıtlı bir adres gösterir. Bu adrese ikametgah adresi denir. Her vatandaş ikametgah adresini devlete bildirmek zorundadırlar. Bunun nedeni ise herhangi bir durumda vatandaşlara kolaylıkla ulaşılabiliyor olmasının istenmesidir.

Bir kişinin hangi adrese kayıtlı olduğunu öğrenebilmek için adres adres sorgulama işlemi yapılması gerekir. Bunun içinde aşağına belirttiğimiz ikametgah sorgulama aracını kullanarak içeriğine girilen TC. kimlik numarası ve resim n doğrulama koduyla bir kişinin ikamet ettiği adresi kolaylıkla online olarak bulabilirsiniz.

İkametgah adresi nasıl öğrenilir

İkematgah adresi sorgulama işlemleri

Günümüzde çok sayıda işlem E-Devlet kapısında halledilebiliyor veya sorgulanabiliyor. e-Devlet sisteminin içeriğinde yapılan bazı değişikliklerle kendinizin ikamet adres bilgilerini güncelleyebilirsiniz.

İkametgah adresi öğrenebilmek için 'https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama' sayfasında yardım alabilirsiniz. Açılan sayfada karşınıza çıkan “yukarıda bilgilendirme yazısını okudum” seçeneğini işaretledikten sonra belgenin kimin için çıkarılacağını seçimini yapıyor ve devam tuşuna basıyorsunuz. Açılan sayfada sorgulamaya esas bilgilere ulaştıktan sonra bu sayfadan belgeyi hangi işlemimiz için istediğinizi belirterek yeniden devam butonuna basıyorsunuz. Gelen yeni sayfada ise ikematgah bilgilerinize ulaşabilir, bu belgeyi talep etmeniz halinde yazdırarak bir çıktısını alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN