Huggy Wuggy oyuncakları nedir, yasaklandı mı? Huggy Wuggy oyuncakları tehlikeli mi?

Huggy Wuggy oyuncakları nedir, yasaklandı mı? Huggy Wuggy oyuncakları tehlikeli mi?

Çocukların korkulu rüyası Huggy Wuggy oyuncakları Ticaret Bakanlığı kararı doğrultusunda toplatılmaya başladı. Bakanlık oyuncaklar için toplatma kararı alırken satın alınan ürünlerin de geri çağrılacağı ifade edildi. İşte Huggy Wuggy oyuncakları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bir süredir gündemde yer alan Huggy Wuggy oyuncakları için yeni karar açıklandı. İnternet ortamında bir oyun olarak karşımıza çıkan Huggy Wuggy, çocukları korkutmaya devam ediyor. Oyunda yer alan karakter Huggy Wuggy’nin oyuncakları ise birçok yerde satılmaktadır. Bu kadar korkutucu olan oyuncağın çocukların psikolojisini olumsuz etkilediği düşünülerek toplatılma kararı alındı. Birçok kişi Huggy Wuggy oyuncağı yasaklandı mı? Huggy Wuggy tehlikeli midir? sorularının yanıtını arıyor.İşte Huggy Wuggy oyuncakları hakkında merak edilen tüm detaylar…

HUGGY WUGGY NEDİR, YASAKLANDI MI?

 Son günlerde gündemde en çok konuşma konular arasında yer alan Huggy Wuggy oyuncağı için yeni bir karar alındı. İnce keskin dişleri ile bir korku oyunu karakteri olarak sunular Huggy Wuggy, çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğru Huggy Wuggy oyuncağının psikoloji üzerinde olumsuz etkileri olduğu vurgulandı.

Huggy Wuggy oyuncakları toplatılıyor

Uzmanlar ebeveynleri uyarırken yeni bir adım atıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusu Huggy Wuggy oyuncakları için toplatılma kararı alındı. Piyasadaki oyuncakların incelemeye alındığı belirtilerek Huggy Wuggy oyuncağının riskli olduğu açıklandı. Alınan numuneler kapsamında 2 adet ürünün "Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği" gerekliliğini karşılamadığı açıklandı.

Belirlenen bu iki ürünün piyasa arzı yasaklanırken piyasadan toplatılması ve tüketicilerden geri çağrılması kararı verildi. Bu iki ürünü satan firmalara ise 123.600 TL para cezası kesilecek. Söz konusu ürünlerin bilgileri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'nde (GÜBİS) paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN