Doğum haritası nedir, nasıl hesaplanır? Zodyak kuşağı ne anlama gelir? Doğum haritası özellikleri

Doğum haritası nedir, nasıl hesaplanır? Zodyak kuşağı ne anlama gelir? Doğum haritası özellikleri

Özel gün doğum haritası hesaplama yolları neler? Gelecek bununla tanımlanabilir mi? Herkesin kendine özgü bir doğum saati, tarihi ve doğum yeri bulunur. Bu bilgilere göre doğum haritası hazırlanır. Herkesin kendine özgü bir doğum haritası vardır. Doğum haritası nasıl belirlenir? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Bu doğum haritası matematiksel ve astronomik hesaplamalar kullanılarak yapılmıştır. Güneş, ay ve gezegenlerin konumlarının ilişkileri ve açıları belirlenir. Doğumdaki Ay'ın Güneş, Yeni Ay ve doğum öncesi dolunay ile ilişkisi, güneş tutulmaları doğum haritaları yorumlanırken önemlidir. Bu bilgiler göz ardı edilemez ve yorumlar buna göre yapılmaktadır.

ZODYAK KUŞAĞI NEDİR?

Zodyak'ın bir diğer adı da burçlar kuşağıdır. Zodyak 12 burçtan oluşmaktadır. Doğum haritasının yükselen kısmından başlayarak 12 eve bölünmüştür. Her evin bir işareti vardır. Evlerin kendi anlamları vardır.

İlk ev, yükselen burç, hayatı anlatır. Harita sahibinin yetenekleri, vücudu, karakteri, hayatı, motivasyonu, mesleği ve koşulları hakkında bilgi sağlar.

Bir insanla tanıştığınızda onun yükselen burcuyla karşılaşırsınız.

1. Evini kesen burç hangisiyse sizi dış görünüşünüzle birlikte ilk görüşte tanıyacaktır.

2. ev, tüm maddi ve manevi kaynaklarınızdan, mülkünüzden ve gayrimenkulünüzden bahseder. Nasıl para kazandığınız ve harcadığınız tamamen ikinci evin işlerini kapsar.

3. ev iletişim ve eğitimle ilgilidir. Aileniz, kardeşleriniz ve komşularınız gibi yakın çevrenizle olan ilişkileriniz, görsel ve sözlü iletişiminizi temsil eder. Ayrıca okul öncesi hayatınız hakkında bilgi sağlar.

4. ev güvenliği, bakım ve güvenlik gibi konuları kapsar. Beşinci ev mutluluk, tutkular, eğlence ve sevgi ihtiyacı ile ilgilidir. Sevgi ihtiyacınız, sanata olan ilginiz, sevdiğiniz konular bu evin sorunları.

5. ev sağlığınızı gösterir. Bu evden sağlık durumunuzu, vücudunuzu ve sağlıklı bir vücuda sahip olup olmadığınızı anlayabilirsiniz.

6. evdeki gezegenler, harita sahibinin iş ve iş ilişkileri seçimiyle ilgilenir.

7 Ev işinizi ve ortaklıklarınızı gösterir. Bu evden işbirliği ve uyum eğiliminizi anlayabilirsiniz. 7. evdeki burçlar veya gezegenler evlilik ilişkinizi, eşinizi ve eşinizden beklentilerinizi belirler.

8. ev, paylaşılan maddi varlıklarınızı, mirasınızı ve sezginizi temsil eder.

9. ev, din, felsefe ve yüksek bilginin edinilmesini içerir. Üniversite hayatınızı ve yurt dışı bağlantılarınızı gösterir.

10. ev kariyerinizi ve sosyal prestijinizi gösterir.

11. ev, takım çalışmasını, bir gruba katılımınızı ve arkadaş olma yeteneğinizi tanımlar.

12. ev harita sahibinin iç dünyasını anlatır. Sezgi, hayal gücü, süper bilinç ve manevi bir bakış açısı ile ilgilidir.

Güneş, ay ve gezegenler 12 işarete ayrıldığından burçların nitelik ve unsurları, nitelik ve unsurların dengesi net bir şekilde yorumlanır.

Güneş, Ay ve kişisel gezegenler Merkür, Venüs ve Mars şeklindedir. Bireysel durumlar hakkında bilgi sağlar. Sosyal gezegenler Jüpiter ve Satürn, sosyal ve iş hayatı hakkında tahminler sunuyor. Neptün, Uranüs ve Plüton nesillerin gezegenleri olarak bilinen gezegenlerdir. Evrensel ve kapsayıcı konularla ilgilidir.

DOĞUM HARİTASI DAĞILIMI NASIL OLUR?

Doğum haritasında güneş, ay ve gezegenlerin belirli yerlerde toplandığı yorumlanmaktadır. Haritanın sol tarafında bir yoğunlaşma varsa bu, harita sahibinin öznel olduğunu ve olayları kendine göre yorumladığını gösterebilir. Sağa odaklanma, ilişkilerin mektup sahibinin yaşamını etkilediğini gösterir. Harita sahibi kendi başına karar vermez ve hareket eder. Haritanın alt kısmında konsantrasyon varsa kişi kendi iç dünyasına yönelir. Haritanın üst kısmında bir yoğunlaşma varsa, haritanın sahibinin dışa dönük ve sosyal biri olduğunu söyler.

DOĞUM HARİTASINDA ELEMENTLER

Burcun öğeleri aynı zamanda haritadaki öğelerin dengesini oluşturmaya da yardımcı olur. Dört element vardır: ateş, toprak, hava ve su. Koç, Aslan ve Yay burçları ateş unsurunu oluşturur. Boğa, Başak, Oğlak toprak elementini, İkizler, Terazi ve Kova ise havayı oluşturur. Kalan burçlar Yengeç, Akrep ve Balık su elementini oluşturur.

ELEMENTLERİN HESAPLANMASI

Gezegenlerin elementleri ve işaretleri belirli bir katsayı verecek şekilde birleştirilir. Güneş, Ay ve Yükselen ile ilişkili elementlerin her biri 3 puan, Merkür, Venüs ve Mars burçları 2 puan ve Satürn ve Jüpiter burçlarının her biri 1 puan alır.

Bu, haritayı hesaplar. Doğum haritasında bir öğenin olmaması veya olmaması birtakım sorunlara neden olabilir. Haritanın sahibi, eksik olan elementi hayatına ekleyerek dengeyi sağlayabilir.

DOĞUM HARİTASINDA ELEMENT EKSİKLİĞİ NELER?

Doğum haritasında çok az toprak elementi varsa veya hiç yoksa, harita sahibinin dünyaya yakın yaşaması iyi olabilir. Hava elementi eksikliğinden mustarip olanlar açık hava etkinliklerine katılabilir. Bu şekilde haritalarını dengeleyebilirler. Su elementi eksikliğinden mustarip insanlar yüzebilir ve banyo yapabilirler.

Su ile ilgili her türlü faaliyeti yapabilirler. Ateş elementinden yoksun insanlar sıcak yerlerde bulunur, bu onlar için faydalıdır. Öğeleri olmayan işaretlere doğal olarak çekilebilir. Eğer haritada herhangi bir element yoksa o elementin işaretlerini hayatlarına dahil edebilirler.

DOĞUM HARİTASINDA ELEMENT FAZLALIĞI

Doğum haritasında fazla hava bulunan kişiler yüksek zeka ve entelektüel kapasiteye sahiptir. Akvaryumların çok yüksek bir duygusal ve empatik gücü vardır. Duygularını aşırı koşullarda yaşayabilirler. Toprak elementi çok olan insanların ayakları yere sağlam basar. Sağlıkları daha görünür. Ateşi yüksek olan kişilerin enerjisi çok yüksektir.

DOĞUM HARİTASINDA NİTELİKLER NELERDİR?

Burçların özellikleri de doğum haritasında önemlidir. Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak burçları öncüdür. Boğa, Aslan, Akrep ve Kova kesin özelliklerdir. İkizler, Başak, Yay ve Balık değişken olarak tanımlanır. Harita sahibinin burcu, yükselen burcu ve ay burcu kaliteyi belirlemede önemlidir.

Doğum haritasında lider hakim ise kişi kimseye tek kelime bırakmaz. Çok fazla sabit öznitelik varsa, harita sahibinin onu taşıması zor olabilir. Benim değişkenliğim yüksek olan insanlar yüksek uyarlanabilirliğe ve uyarlanabilirliğe sahiptir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN