Türkiye Diyanet Vakfı KPSS 70 puanla memur alımı yapıyor

Türkiye Diyanet Vakfı KPSS 70 puanla memur alımı yapıyor

Türkiye Diyanet Vakfı imam hatip lisesi mezunu personel alımı için iş ilanı yayımladı. İstihdam edilecek pozisyonlar ve başvuru şartları www.tdv.org internet sitesinde duyuruldu.

Türkiye Diyanet Vakfı, 2019 ya da 2020 yılında KPSS sınavında en 70 puan almış adaylar içerisinden; Teftiş ve İç Denetim Kurulu Başkanlığı'nda kadrolu çalışmak üzere 7 Müfettiş Yardımcısı ve 3 Denetçi Yardımcısı alacak. 

TÜRKİYE DİYANET VAKFI MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2) 01.01.1991 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak

3) İmam Hatip Lisesi mezunu olmak

4) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak

5) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden A Grubu KPSS P48 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak

6) Adli sicil kaydı bulunmamak

7) Sağlık durumu yurt içinde ve yurt dışında her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmamak

8) Müfettişliğe/Denetçiliğe alınmasına sicil, karakter ve davranışı yönünden engel bir hali bulunmamak

9) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, en az 6 ay erteletmiş veya askerlikten muaf olmak

10) Türkiye Diyanet Vakfı'nın Genel Merkezi, bağlı kuruluş, şube ve işletmeleri ile yüzde 51'den fazla hissesine sahip iştiraklerinde çalışan personelin 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle bir yıllık çalışma süresini doldurmuş ve bu süre zarfında herhangi bir disiplin cezası almamış olması (Bu personel için yukarıda 3 ve 5. maddelerde belirtilen İmam Hatip Lisesi mezunu olma ve KPPS puanı şartları aranmayacaktır.)

TÜRKİYE DİYANET VAKFI MEMURLUK SINAVI NE ZAMAN?

Diyanet Vakfı'nda kadrolu personel olmak için sınav başvurusu 1 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 09.00'da başladı ve 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 23.59'da sona erecek.

Başvurular sadece Türkiye Diyanet Vakfı'nın www.tdv.org resmi internet sitesinden yapılacak.

Müfettiş Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığı için tek başvuru yapılacak. Sözlü sınav esnasında adayın tercihi ve sınav komisyonunun değerlendirmesi sonucunda Müfettiş Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığına yapılacak atamalar belirlenecek. Müfettiş Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı aynı özlük haklarına sahip olacak.

Yazılı sınava; katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuruda bulunan adaylar arasında en yüksek KPSS puanından başlamak üzere yapılacak sıralama sonucunda belirlenecek 200 aday ile kurum içinden (A/10 maddesinde belirtilen) başvuran ve şartları uygun olan adayların tamamı çağrılacak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü yazılı sınava çağrılacak)

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 15 Mart 2021 tarihinde www.tdv.org adresinden ilan edilecek ve sınav giriş belgeleri yayımlanacak. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacak.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI MEMURLUK SINAV TARİHİ VE YERİ

Müfettiş Yardımcılığı/Denetçi Yardımcılığı sınavının yazılı bölümü 27 Mart 2021 Cumartesi günü yapılacak olup, sınav yeri, saati ve uyulması gereken hususlar sınav giriş belgesinde belirtilecek. Ancak, pandemi vb. mücbir sebeplerle sınav ileri bir tarihe ertelenebilecektir. Bu durumda vakfın internet sitesinden duyuru yapılacak.

Yazılı sınava girişte adaylar sınav giriş belgeleri ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında güncel fotoğraflı kimlik kartı veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport bulundurmak zorundadır.

Sınava; hesap makinesi, çanta, cep telefonu, kulaklık ve her türlü elektronik cihaz alınmayacak. Sınav sırasında bu cihazları taşıdıkları tespit edilen adaylar ile gerçeğe aykırı beyanda bulunan veya belge verenler, giriş şartlarını taşımadığı halde sınava girenler, sınava bağlı bütün haklarını kaybedeceklerdir. Vakfın bu kişiler hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunma hakkı mahfuzdur.

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş Yardımcılığı/Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada yapılacak.

1) Yazılı Sınav:

Yazılı sınav dört ana bölümden oluşacak ve tek oturumda yapılacak.

a) Genel Yetenek Bölümü

* Türkçe (Paragrafta Anlam, Cümlede Anlam, Sözcükte Anlam, Yazım Yanlışlıkları, Anlatım Bozuklukları, Noktalama İşaretleri, Dil Bilgisi vb.)

* Matematik (Geometri hariç olmak üzere KPSS Lisans Matematik konuları)

Konularından test usulüyle 40 soru sorulacaktır.

b) Genel Kültür Bölümü

* Tarih (İslamiyet'ten Önceki Türk Devletleri, İlk Müslüman Türk Devletleri, Osmanlı Devleti Siyasi ve Toplumsal Hayatı, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi, Atatürk İlke ve İnkılapları vb.)

* Coğrafya (Türkiye'nin Coğrafi Konumu, Bölgeleri, Yeryüzü Şekilleri, İklim ve Bitki Örtüsü, Nüfus ve Yerleşimi, Ekonomik Coğrafyası vb.)

* Vatandaşlık Bilgisi (Hukuka Giriş ve Temel Kavramlar, Anayasal Gelişmeler, Temel Hak ve Ödevler, Yasama, Yürütme ve Yargı Organları, Güncel toplumsal olaylar vb.)

Konularından test usulüyle 40 soru sorulacak.

c) Dini Bilgiler Bölümü

* İslam inanç ve ibadet esaslarına ilişkin konulardan test usulüyle 20 soru sorulacak.

d) Kompozisyon Bölümü

* Belirlenecek konularda kompozisyon yazılması istenecek.

2) Sözlü Sınav:

Sözlü sınav; yazılı sınav konularının yanında İktisat (İktisadın Temel İlkeleri, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi), Maliye (Maliye ve Vergi Teorileri ve Politikaları, Türk Vergi Sistemi), Hukuk (Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku, Ceza Hukuku Genel İlkeleri, Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç), Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku Genel Hükümleri), Muhasebe (Muhasebenin Tanımı, Fonksiyonları, Temel Kavramları) konularından oluşmaktadır.

Sözlü sınavda, adayların yukarıda belirtilen konularla ilgili sorulara verecekleri cevaplar ile temsil ve ifade kabiliyetleri, tavır ve davranışları, genel kültür seviyeleri, Vakıflar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve faaliyetlerine olan ilgileri, Müfettişlik/Denetçilik için gerekli özelliklere sahip olup olmadıkları vb. hususlar değerlendirilecek.

Sınav sonucunda, Müfettiş Yardımcılığına veya Denetçi Yardımcılığına atanmaları uygun bulunanlar www.tdv.org adresinden ilan edilecektir. Giriş sınavını kazanamayanların belgeleri istemeleri halinde iade edilecektir.

Giriş sınavını kazanan adaylar, başarı derecelerine, mevzuata ve ihtiyaç durumuna göre Müfettiş Yardımcılığına/Denetçi Yardımcılığına atanırlar. Vakıf, giriş sınavını kazanan adayları atayıp atamamakta serbesttir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN