Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Libya ile deniz sahası anlaşmasının mimarı olarak bilinen Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınmasının ardından istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya politikası konusunda övdüğü Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasının ardından istifa etti. Yaycı'nın bu durumu yakın çevresine “Onurum, gururum incindi” diye değerlendirdiği bildirildi. Yaycı'nın istifa dilekçesinin işleme alınmasının ardından kamuoyuna bir açıklama yapacağı da öğrenildi.

Yaycı, TSK’daki FETÖ’cüleri’ tespit etmek için ‘FETÖMETRE’ isimli program geliştirmişti ve bu nedenle ‘FETÖ’cülerin’ hedefi haline geldiği iddia ediliyordu. ‘FETÖ’cülere’ ait olduğu ileri belirtilen sosyal medya hesaplarında Yaycı’nın görevden alınacağı dile getiriliyordu.

15 Nisan'da Üniversiteler Arası Kurul'un onaylamasıyla Deniz Kuvvetleri'ndeki ilk "Doçent Amiral" olan Yaycı'nın uluslararası ilişkiler konusunda çok sayıda makalesi bulunuyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN