THY, yurtdışı uçuşlarında bazı müşterileri hariç diğer tüm yolcular için koltuk seçimlerinin ücretli olacağını duyurdu.
KARAR.COM
Türk Hava Yolları'nda (THY) yıllardır ücretsiz yapılan “check in işlemi” yani koltuk seçimi yurtdışı uçuşları için artık ücretli yapılacak. Uçuş firması bir müşterisine gönderdiği mailde, “Tüm yurtdışı seferlerde (asimetrik ve offline uçuşlar hariç) ekonomi standart koltuklar 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren uçuş 01 Ocak 2021 tarihi sonrası için ücretli olarak seçime sunulacaktır” ifadesi yer aldı.
KİMLER ÜCRETLENDİRMEDEN MUAF?
Gönderilen bilgi mailinde, Miles&Smiles Elit/Elit Plus üyeler ile kurumsal (CLID) ve denizci (SEMN yolcuların ücretli koltuk uygulaması olan uçuşlarda, standart koltukları ücretsiz seçebileceği belirtildi.
Koltuk seçim süreleri ise tablo ile şöyle belirtildi:
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
İç hat seferlerinde standart koltuklar paket seçimine göre ücretli veya ücretsiz, uçuşa son 6 saat kala tüm koltuklar ücretsiz sunulmaktadır. Miles&Smiles Elit / Elit Plus, Kurumsal (CLID) ve Seamen (SEMN) yolcularımıza tüm paket seçimlerinde standart koltuklar ücretsiz, diz mesafesi geniş koltuklar ücretli olarak sunulmaktadır.
Dış hat seferlerinde uçuşa son 26 saat kala tüm koltuklar ücretsizdir. Miles&Smiles Elit / Elit Plus, Kurumsal (CLID) ve Seamen (SEMN) ücretli koltuk uygulaması olan tüm dış hat seferlerde standart koltuklar ücretsiz,diz mesafesi geniş koltuklar ücretli olarak sunulmaktadır.
Teknik ve operasyonel sebeplerden ötürü bazı seferlerde ücretli koltuk seçimi uygulaması sunulamamaktadır.
Anadolujet iç hat seferlerinde standart koltuklar paket seçimine göre ücretli veya ücretsiz, uçuşa son 6 saat kala tüm koltuklar ücretsiz sunulmaktadır. Anadolujet dış hat seferlerinde tüm koltuklar uçuşa son 26 saat kala ücretsizdir.
Kararın azalan gelirlerin ardından alındığı iddia edildi.
THY tercihimizdeki etmenlerden biri ücretsiz koltuk seçimi olanağıydı. Özel firmalardan pek bir farkı kalmadı.
Yanıtla (0) (0)Başkalarında zaten ücretli idi. THY ücret isteyince suç mu oldu?
Yanıtla (2) (3)Thy devletin, milli, diğerleri özel, şahısa ait. Aradaki farkı anlayamadın mı?
Yanıtla (0) (1)Pandemi yasakların az gevşediği ülke içinde bile 8-10 uçuşun anca yapıldığı , yani koca ülkede 500 kişi taşırken valizimi kaybettiler, gittiğim yerde yaşadığım mağduriyet pandemi ile katlandı, bana utanmadan 600tl teklif ettiler, valiz sadece kendisi o kadar , THY kim yönetiyorsa anında istifa etsin beceriksizler
Yanıtla (0) (0)Deli dumrul vergisi, artık hükümet ne yapacağını şaşırdı. Yandaş müthaitlere verilen ihaleler, yandaşlara çıkartılan vergi afları, adam kayorma, berbat edilmiş ekonomi, ekmeğe muhtaç edilmiş milyonlar, damadın keyfi yüzünden çarçur edilmiş 130 milyar dolar. Ne diyelim Allah sonumuzu hayrbetsin.
Yanıtla (0) (0)Tüm havayollarında zaten ücretli. THY'nin de yapması yerinde olmuş.
Yanıtla (1) (1)Karar azalan gelirlere bağlı alındıysa yiyici tayfası çok yemesin kar kış var saklasınlar samanı zamanı gelince yerler nedu yanı
Yanıtla (0) (0)İç Hat seferelerinde uzun zamandır bu durum var. Ücret ödemek istemiyorsanız, sistem sizi en az tercih edilen 3lü koltuğun ortasına yerleştiriyor çogunlukla.
Yanıtla (0) (0)