WhatsApp'ta yeni dolandırıcılık yöntemi! Yaşlıları hedef alıyorlar: "Merhaba anne"

WhatsApp'ta yeni dolandırıcılık yöntemi! Yaşlıları hedef alıyorlar: "Merhaba anne"

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yeni dolandırıcılık yöntemi! Özellikle yaşlıları hedef alıyorlar: "Merhaba anne/baba" mesajı ile kandırıyorlar...

WhatsApp, milyonlarca kullanıcısıyla dolandırıcıların radarında olmaya devam ediyor. Son zamanlarda Avrupa’da ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, kullanıcıların aile üyelerini hedef alarak mağdur etmeyi amaçlıyor. Bu yeni yöntem, "Merhaba Anne/Baba" şeklinde başlayan mesajlarla kullanıcıları tuzağa çekmeye çalışıyor.

"MERHABA ANNE/BABA" DOLANDIRICILIĞI NEDİR?

Lessons learned from the WhatsApp hack | FutureScot

Portekiz’de hızla yayılan bu dolandırıcılık yöntemi, özellikle yaşlı kullanıcıları hedef alıyor. Dolandırıcılar, hedef kişinin çocuğu gibi davranarak "Merhaba Anne/Baba" şeklinde mesajlar gönderiyor. Bu mesajların ardından, acil paraya ihtiyaç duyduklarını belirterek mağdurları kandırmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar, binlerce SIM kartı ele geçirerek bu numaralar üzerinden hırsızlık yapmayı hedefliyor.

AVRUPA’DA YAYGINLAŞIYOR

Why should you choose WhatsApp marketing for your business?

Henüz Türkiye’de görülmemiş olsa da, bu dolandırıcılık yöntemi Avrupa’da hızla yayılıyor. Polis yetkilileri, kullanıcıları bu tür mesajlara karşı uyararak, özellikle yaşlı kişilerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Bilinmeyen numaralardan gelen mesajların mutlaka iki kez kontrol edilmesi öneriliyor.

Bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcıların dikkatli olmaları hayati önem taşıyor. İşte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:

  • Bilinmeyen numaralardan gelen mesajları hemen yanıtlamayın. Mesajın gerçekten tanıdığınız biri tarafından gönderilip gönderilmediğini iki kez kontrol edin.
  • Acil para isteyen mesajlara şüpheyle yaklaşın ve durumu doğrulamak için farklı iletişim yollarını kullanın.
  • Polis yetkililerinin uyarılarını dikkate alın ve bu tür durumlarla karşılaştığınızda yetkililere bildirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN