WhatsApp mesajlarını mavi tik almadan hatta çevrimiçi bile kalmadan okumanın ve yanıtlamanın püf noktası burada

WhatsApp mesajlarını mavi tik almadan hatta çevrimiçi bile kalmadan okumanın ve yanıtlamanın püf noktası burada

Whatsapp mesajlarını çevrimiçi olmadan ve mavi tik almadan okumanın Android ve iPhone için farklı yolları var. Whatsapp mesajlarını okurken bu yolu kullanırsanız kimsenin sizin online platformda en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu görmesine imkan kalmıyor.

Türkiye'deki en popüler mesajlaşma sistemlerinin başında WhatsApp geliyor. Uygulama yaklaşık 42 milyon aktif kullanıcısı ile Türkiye nüfusunun yarısından fazlası, daha doğrusu yüzde 54'ü tarafından kullanılıyor. Whatsapp bir gönderi anında bilgi alışverişinin mümkün olduğu bir anlık mesaj sistemi.

Whatsapp, yıllar içinde gerçekleşen sayısız güncellemeyle, bir dizi imkanı kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Whatsapp'ta aslında sadece mesaj göndermek ve almak değil, aynı zamanda arama ve görüntülü arama yapmak da mümkün. Uygulaamda gruplar oluşturmak, birkaç kişiyle birlikte etkileşim kurmak ve ayrıca "durumu" güncellemek gibi imkanlar mevcut. Uygulamada Instagram'ın Story özelliğine benzer fotoğraf yüklemek veya doğrudan uygulamadan çekebilme gibi özellikler bile var bunlar r 24 saat süreyle sınırlandırılmış.

whatsapp-3018997-1920.jpg

MAVİ TİK ALMADAN MESAJ OKUMANIN PÜF NOKTASI

Ancak bu işlevlerin yanı sıra, genellikle ihtiyaçlarımızı karşılayan birkaç tane daha vardır. Gizlilik ayarlarından bahsedelim. Profil fotoğrafı, durum güncellemesi istediğimiz kişiyle paylaşılabilir. Bu şekilde, bilgi herkes tarafından, sadece bağlantılarımız tarafından veya diğerleri hariç, sadece seçilmiş bazı kişiler tarafından erişilebilir olabilir. Benzer şekilde, çok meraklı bakışlar sorununu önlemek için uygulamaya yapılan son erişimi silmek de mümkündür. Yazdığımız kişiye, mesajı okuyup okumadığımızı ve ne zaman okuduğumuzu açıkça gösteren "görselleştirilmiş" olarak adlandırılan mavi tiklerden bahsetmiyoruz bile. Ancak bu sadece özel görüşmeler için mümkündür. Bir diğer konu da gruplarla ilgili, sıklıkla, yanıtlamak isteyip istemediğimizi henüz bilmediğimiz mesajlar alırız. Ancak, çoğu zaman mesajı açmamız ve diğer tüm kişilerimiz için çevrimiçi olmamız gerekir. Eh, WhatsApp'taki mesajları okumanın, yanıtlamanın ve yine de çevrimiçi olmamanın bir yolu var.

whatsapp-5038760-1920.jpg

Ancak bu özellik Android ve iPhone için farklı yollardan yapılabiliyor.

İlk durumda, kilitli ekranda tam bir önizlemenin olması mümkün değildir. Aslında, sistemler genellikle yalnızca mesajın hangi numarayı gönderdiğini görmenize izin verir. Bir önizleme elde etmek için uygun widget'ı kullanmanız gerekir . Bu şekilde sadece mesajın tamamını okumak mümkün olacak, ancak cevap vermek için yine de uygulamaya girmeniz gerekecek.

Ancak iPhone'lar söz konusu olduğunda, yalnızca önizlemeyi görüntülemek değil, aynı zamanda uygulamaya hiç girmeden mesaja cevap vermek de mümkündür. Telefonun kilidini açmanız, perdeyi aşağı kaydırmanız ve söz konusu mesaja basılı tutmanız yeterli olacaktır. Bu yöntem mavi tiklerden sonra, WhatsApp'ta mesajları görüntülememek veya açmamak için şaşmaz bir yol olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN