Tp-Link modem kurulumu ve ayarları

Tp-Link modem kurulumu ve ayarları

İnternet arama motoru üzerinden sıklıkla araştırılan TP-Link modemi vatandaşlar tarafından nasıl kurulduğuna dair merak edilmektedir. Siz değerli okurlarımız için Tp-link modeminin erişimine açılmasına dair aşamalar haberimizde yer almaktadır

TP-Link modem kurulumu ve erişime nasıl açıldığına dair araştırmalar sıklık kazanırken vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Yapılması gerekenler haberimizde adım adım yer alırken web tarayıcısı üzerinden adres çubuğuna belirtiğimiz yazıyı yazarak başlamaktayız. İşte Tp-Link modem kurulumuna dair detaylar…

TP-LİNK MODEM KURULUMU AŞAMALARI 

1.AŞAMA 

Modem kurulumunda ilk aşama web sitesi üzerinden sekme çubuğunun altında yer alan adres çubuğuna 192.168.1.1 yazılmasıyla klavyeden Enter tuşuna basılır. Karşınıza yeni sayfa açılmasıyla beraber adımlar doğru şekilde doldurulur. 

modem kurulumu

2.AŞAMA 

İlk aşamanın tamamlanmasının ardından karşınıza kurulum sayfası çıkacaktır. Kullanıcı adı ve şifre girilir devamında boşluk kısımlara “admin” - “admin” yazılır. Login kısmına basılmasıyla kurulum başlar. 

3.AŞAMA

Kurulumun gerçekleşmesi üzerine çıkan sayfanın sol alt kısmında menü yer almaktadır. “Quick Setup” yazan yere tıklanır “next” butonuna basılır. Çıkan sayfa üzerinden ‘Choose Operation Mode’ kısmından ‘ADLS Modem Router Mode’ seçilir ve next tuşuna basılır.

4.AŞAMA 

Bu aşamada yapılması gerekenler boşlukları doldurmaktır. PPP Username ve PPP Password olan bölüme Turknet tarafından size verilen kullanıcı adı ve şifre girilir. Boşlukların doldurulmasından sonra NEXT basılır.

Modem kurulum aşaması

5.AŞAMA

Beşinci aşamada en üst kısımda yer alan WAN yazan bölüme modem adı yazılır bu ise cihazınızın diğer ağlarda nasıl gözüktüğünü belirler. Şifre bölümünde ise en az 8 en fazla 64 karakter ile belirlenir. 

6.AŞAMA 

Son adım olan bu aşamada save kısmına tıklanır ardından açılan sayfada şifre ve kullanıcı isim bilgileri yer alır. Bu aşamada bilgiler kontrol edilir ve save butonuna girerek modem kurulumu tamamlanır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN