Telefonunuzdaki bu uygulamalar kişisel verilerinize ve fotoğraflarınıza erişiyor! Uzmanından 'güvenlik' uyarısı

Telefonunuzdaki bu uygulamalar kişisel verilerinize ve fotoğraflarınıza erişiyor! Uzmanından 'güvenlik' uyarısı

Akıllı telefonlarının güvenlik açıkları, kişisel verilerin ve fotoğrafların çalınmasına yol açabiliyor. Bilişim uzmanı, vatandaşları telefonlarına indirdikleri uygulamaların kişisel verileri için büyük risk taşıdığını söyledi. İşte detaylar...

2010'lu yıllarda başlayan dijital çağda, kişisel verilerin gizliliği daha da önem kazandı. Hem iletişim, hem de dijital bankacılık servislerinin akıllı telefonlarda kullanılması dolayısıyla güvenlik açıklarına karşı dikkatli olunmalı.

KİŞİSEL VERİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Tv100'de yer alan habere göre, pandemi sürecinin ardından daha fazla yaygınlaşan sanal market, sanal yemek uygulaması ve dijital bankacılık uygulamaları ve çok daha fazlasını binlerce insan tarafından kullanılıyor. Bu uygulamaları telefona indirdikten sonra "Kişisel verilerin alınmasına izin ver" seçeneğine bastığınız zaman tehlike başlıyor.

"BANKACILIK UYGULAMALARI, ÖZEL YAZIŞMALAR VE FOTOĞRAFLARA ERİŞİM SAĞLANABİLİR"

Bilişim uzmanı, kişisel verilerin önemini şöyle anlattı:

"Yazılımı telefona kurduğunuz zaman telefonunuza zarar vermez ama işlevsel olarak kişisel verilerinizi çalabilir. Özellikle Android tabanlı işletim sistemini kullanan telefonlarda ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Arka tarafta yazılımcının geliştirdiği bir kod verilerinizi çalıyor olabilir ve mağaza bunu fark etmemiş olabilir. Başta bankacılık uygulamaları olmak üzere sosyal medya hesapları, özel yazışmalar ve fotoğraflar gibi her türlü kişisel veriye erişim sağlanabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN